0

Για ένα ακόμη εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ! Η τελευταία επικράτηση του «τριφυλλιού» επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν το 2-1 των playoffs του 2022.

Από τότε, οι «πράσινοι» έχουν βρει… κακό μπελά με τον «δικέφαλο» του Βορρά και το αρνητικό σερί συνεχίστηκε έπειτα από το 3-2 της Λεωφόρου.

Η ήττα για τον Παναθηναϊκό είναι πισωγύρισμα. Μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των playoffs, οι «πράσινοι» ζουν ένα… deja vu, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να τον «πληγώνει» με τον ίδιο τρόπο. Με τις μεταβάσεις και τις κόντρα επιθέσεις, παιχνίδι το οποίο οι Θεσσαλονικείς παίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στο πρωτάθλημα. Όλα τα γκολ ήρθαν με τον ίδιο τρόπο. Πρώτα με τον αιφνιδιασμό στο 2′ και το τέρμα του Ντεσπόντοφ, στη συνέχεια με το δεύτερο του Τόμας μετά την ισοφάριση του Μπερνάρ και στο φινάλε, όταν οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» ξανά με τον ίδιο τρόπο για να πάρουν εν τέλει το πέναλτι και την αποβολή του Παλάσιος και να σκοράρουν με τον Σβαμπ. Το δεύτερο τέρμα του Μπερνάρ στο φινάλε έδωσε απλώς ένα… κανονάκι στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ, αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός.

Ο αιφνιδιασμός με το ξεκίνημα και το γκολ στην πρώτη φάση, το ρίσκο με τη διαφοροποίηση στον σχηματισμό στο πρώτο μέρος, αλλά και τα αμυντικά κενά, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος. Με το 4-4-2 και τον ρόμβο στο κέντρο που επέλεξε ο Τερίμ, οι «πράσινοι» είχαν προβλήματα. Έλειπε «καθαρός» εξτρέμ (τη στιγμή που ο Μπάμπα ήταν εκτός για τους Θεσσαλονικείς) και η μεσαία γραμμή ήταν πιο ευάλωτη μεσοαμυντικά με τον ΠΑΟΚ στις… κατεβασιές του να γίνεται με σχετική άνεση επικίνδυνος και να σκοράρει δυο φορές στο πρώτο μέρος. Η απόφαση για διαφοροποίηση συστήματος με μείον ένα χαφ και συν έναν φορ δεν «βγήκε». Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα λίγα, αλλά καθοριστικά λάθη και κενά στην άμυνα, αντιλαμβανόμαστε τους λόγους της ήττας.

Όταν έγιναν οι τρεις αλλαγές (Ρούμπεν, Παλάσιος, Χουάνκαρ) με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο ορθολογικός. Είχε τριάδα στα χαφ, «καθαρούς» ακραίους επιθετικούς, με αποτέλεσμα να πάρει το κέντρο και να μπορεί καλύτερα να απειλήσει από τα πλάγια. Όμως, οι μεγάλες ευκαιρίες που έκανε δεν έγιναν γκολ. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε τουλάχιστον τέσσερις φορές να βρει δίχτυα και να ισοφαρίσει. Τώρα θα κάναμε άλλη συζήτηση. Η συνθήκη, βέβαια, ήταν και διαφορετική. Οι «πράσινοι» είχαν στην επανάληψη το κατά τους 1-2 με αποτέλεσμα να υπάρχει άγχος και τεράστια πίεση όσο περνούσε ο χρόνος. Κι όταν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που κάνεις, το πιθανότερο είναι να τιμωρηθείς. Έτσι κι έγινε στο φινάλε…

Τα όσα αναλύσαμε παραπάνω έφεραν και το άσχημο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα «πάντρεμα» καταστάσεων (αλλαγή στο σχηματισμό, κυνικότητα ΠΑΟΚ, κενά στο αμυντικό τρανζίσιον, πολλές χαμένες ευκαιρίες) που οδήγησαν το «τριφύλλι» στην απώλεια των τριών βαθμών μέσα στη Λεωφόρο. Αυτή η εντός έδρας ήττα φέρνει τους πράσινους σε μειονεκτική θέση για το πρωτάθλημα. Στο -6 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον ΠΑΟΚ. Πλέον, μπαίνει στην ομάδα πάρα πολύ μεγάλη πίεση για νίκη οπωσδήποτε στον «τελικό» που ακολουθεί με την ΑΕΚ.

Άνοιξε η διάφορα στην βαθμολογία

Previous article

Ο Παναθηναϊκός “τρώει” εδώ και δύο χρόνια τα ίδια γκολ απ’ τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.