ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η τρομερή «δίψα» του Ιωαννίδη για τίτλο, η ωρίμανση και το επόμενο level

0

Αρχικά, δυο λόγια για όλα όσα έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης στο νικηφόρο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Αξίζει να σταθούμε περισσότερο βλέποντας τα στατιστικά του ποδοσφαιριστή.

Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε:

  • Πέρα από το γκολ και τις εξαιρετικές κινήσεις, ο Ιωαννίδης είχε 10 (!) ενέργειες στην περιοχή της ΑΕΚ.
  • Είχε το απόλυτο στις ντρίμπλες με 5/5!
  • Σούταρε 7 φορές και τη μια άγγιξε δεύτερο γκολ, όταν στην ευκαιρία του 55’ η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
  • Έδωσε συνολικά 19 μονομαχίες και κέρδισε τις 11.

Πρόκειται, φυσικά, για τρομερά στατιστικά. Ο Ιωαννίδης πραγματοποίησε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα και έδειξε κάτι απλό: Δεν έχει ταβάνι και συνεχίσει να προοδεύει.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο άσος του «τριφυλλιού» στην ελληνική έκδοση του Esquire, επιβεβαίωσε αυτό που έχουμε καταγράψει. Ο ίδιος κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες του εξωτερικού, δεν πολυψήνεται στην παρούσα φάση να αποχωρήσει (μόνο αν πρόκειται για κάτι πολύ μεγάλο), δουλεύει για να εξελίσσεται συνεχώς και θέλει όσο τίποτε άλλο να πάρει πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Δε μένει, φυσικά, στα λόγια. Η «δίψα» του για τίτλους φαίνεται στο χορτάρι. Είναι απίστευτη η αυταπάρνηση, η θέληση και η αποφασιστικότητα που βγάζει στα παιχνίδια, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα και ικανότητα που έχει.

Ωρίμασε ποδοσφαιρικά και πάει για το επόμενο level

Ο Ιωαννίδης από τη στιγμή που ντύθηκε στα πράσινα και μετά, ωρίμασε ποδοσφαιρικά. Χρόνο με τον χρόνο καιρό με τον καιρό. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ποδοσφαιριστή που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα. Να το διατυπώσουμε πιο… λαϊκά: Δε χαμπαριάζει τίποτα! Δουλεύει, ξέρει τις δυνατότητές και τις αδυναμίες του, βελτιώνεται και γίνεται μια ισχυρή παρουσία στην καθημερινότητα της ομάδας. Στα αποδυτήρια, στα ταξίδια, στα παιχνίδια. Χωρίς τουπέ, δίχως «βεντετισμούς». Το αντίθετο. Παραμένει απλός, μα και πιο ώριμος σε συνθήκες μεγάλης ομάδας.

Πλέον, ο 24χρονος είναι έτοιμος να πάει στο επόμενο level. Να περάσει στην επόμενη ποδοσφαιρική πίστα, με ακόμη καλύτερα πράγματα στο γήπεδο και ακόμη περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του. Κι όλα αυτά θα γίνουν μέσω του Παναθηναϊκού, μέχρι να έρθει η ώρα του εξωτερικού…

Αθανασίου: «Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά την απουσία του Κώτσιρα»

Previous article

Ούτε με… Λάσο δεν σταματιέται αυτός ο Παναθηναϊκός!

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show