0

Ο Εργκίν Αταμάν το είχε πει! Θέλουμε το αβαντάζ της έδρας ενόψει των πλέι οφ, οι παίκτες του τον άκουσαν και πλέον απομένει ένα βήμα για να «κλειδώσει». Το… θρίλερ στο Μόναχο δεν είχε την υπογραφή των… συνηθισμένων, αλλά και την επανάσταση του πάγκου

Τα δύσκολα χρόνια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός Aktor όχι μόνο θα πρωταγωνιστεί, αλλά έχει σκοπό να «χτίσει» την δική του… αυτοκρατορία. Αλλωστε ξέρει καλά από αυτοκρατορίες, αλλά αυτό θα γίνει βήμα-βήμα. Ο Εργκίν Αταμάν είχε τονίσει με την πάροδο του χρόνου πως η ομάδα του έχει στόχο το αβαντάζ της έδρας. Θέλει να «τσεκάρει» την πρόκριση στο Βερολίνο μέσα από το ΟΑΚΑ, μέσα από το σπίτι του και μόνο. Μέσα από την πιο δύσκολη, την πιο «καυτή» έδρα της Ευρώπης. Το ήθελε, το ήθελαν οι παίκτες, το ήθελε ο κόσμος, υπήρξαν δυσκολίες, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε. Όχι δεν υποτιμώ την Αλμπα, αλλά εδώ που έφτασε θεωρώ πως το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και το φώναξε δυνατά από την πρώτη χρονιά της επανεκκίνησης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άκουσε το όνομά του από τον κόσμο που μετέτρεψε το γήπεδο της Μπάγερν σε… ΟΑΚΑ. Το άκουσε γιατί το αξίζει. Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Με στόχο να δει ξανά τον Παναθηναϊκό… πρωταγωνιστή της Ευρώπης. Αποθεώθηκε και δικαίως από τους φίλους της ομάδας και οι παίκτες και ο Εργκίν Αταμάν αποθεώθηκαν από τον κόσμο που ήδη «τσεκάρει» εισιτήρια για το Βερολίνο.

Ομολογώ πως το ματς με την Μπάγερν το φοβόμουν. Ηταν… παγίδα. Διότι η γερμανική ομάδα δεν είχε να χάσει τίποτα. Ακόμα και όταν έχασε οριστικά το… τρένο της 10ης θέσης (μια και νίκησε η Εφές) δεν το έβαλε κάτω. Όμως αυτός ο Παναθηναϊκός ήξερε πως έχει το… πρέπει, αλλά ήξερε πως έχει παίκτες που ξέρουν καλά να απαντούν στο… πρέπει. Θα μου επιτρέψετε να μην ξεκινήσω με τους συνήθεις… υπόπτους. Σλούκα, Ναν, Λεσόρ, αλλά με την επανάσταση του… πάγκου. Χουάντσο Ερνάνγκομεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν το δίδυμο που άλλαξε την ιστορία, το σκηνικό στο παιχνίδι.

Εχουν γραφτεί αρκετά για τον Ισπανό πάουερ φόργουορντ. Για το γεγονός πως δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, για το γεγονός πως δεν έχει προσαρμοστεί. Προφανώς και υπάρχει αλήθεια σε όλα αυτά, αλλά την κατάλληλη στιγμή ήταν αυτός που έπρεπε ή για να είμαι και δίκαιος και ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να τον αξιοποιήσει καλύτερα. Διότι ο Χουάντσο δεν χρειάζεται μόνο για την ενέργεια στην άμυνα και για τα ριμπάουντ του, αλλά και για την επιθετική του συνεισφορά. Για την εξυπνάδα που έχει να «χτυπάει» σε μις-ματς καταστάσεις.

Θα μου επιτρέψετε να μην ξεκινήσω με τους συνήθεις… υπόπτους. Σλούκα, Ναν, Λεσόρ, αλλά με την επανάσταση του… πάγκου. Χουάντσο Ερνάνγκομεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν το δίδυμο που άλλαξε την ιστορία, το σκηνικό στο παιχνίδι.

Δίπλα του ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος έδωσε μέγεθος όταν ο Γκριγκόνις δεν μπορούσε να ματσάρει εύκολα τους αντιπάλους του. Ο Ελληνας φόργουορντ πέρασε πολλά τη φετινή σεζόν. Πέρασε πάρα πολλά. Με τον τραυματισμό του, με την διαδικασία να επιστρέψει έτοιμος χωρίς να έχει άλλα προβλήματα. Το κατάφερε και η ποιότητά του έδωσε το κάτι παραπάνω στους «πράσινους».

Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ (εφόσον βγει 2ος) θα είναι είτε η Μακάμπι είτε η Μπασκόνια είτε η Βίρτους (οι δύο τελευταίες ανταμώνουν την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία). Το μόνο που με νοιάζει, με απασχολεί είναι να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ στα πλέι οφ και κατά συνέπεια να πάρει την πρόκριση σε φάιναλ φορ ύστερα από το 2012. Το δικαιούται και με υπομονή και δουλειά θα τα καταφέρει.

Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ (εφόσον βγει 2ος) θα είναι είτε η Μακάμπι είτε η Μπασκόνια είτε η Βίρτους (οι δύο τελευταίες ανταμώνουν την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία). Το μόνο που με νοιάζει, με απασχολεί είναι να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ.

 

Νοκ άουτ ο Κώτσιρας για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη – Μέσα ο Σπόραρ, εκτός ο Γερεμέγιεφ!

Previous article

Αθανασίου: «Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά την απουσία του Κώτσιρα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.