0

Ατσάλινος Παναθηναϊκός! Το μπλόκο έσπασε. Ο Άρης ήταν ορμητικός, ο διαιτητής Στάβρεφ τα… έβλεπε κίτρινα αλλά ο Παναθηναϊκός άντεξε, νίκησε 2-0 και τους «γείωσε» όλους. Καθόρισαν το αποτέλεσμα Σπόραρ, Γεντβάι, ηγέτης ο Φώτης και ο Ντραγκόφσκι!

Τεράστια νίκη που τον κρατάει ολοζώντανο στο κόλπο του πρωταθλήματος πέτυχε ο Παναθηναϊκός απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 απέναντι σε έναν άκρως ανταγωνιστικό Αρη και με μία διαιτησία για γέλια και για κλάματα μαζί.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μετά από καιρό πράγματα από παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, προεξέχοντος του Σπόραρ που άνοιξε το σκορ και το δρόμο προς τη νίκη με εξαιρετικό τελείωμα.

Ο Αρης ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και απείλησε για πρώτη φορά με τον Μορόν στο 12’, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Στη συνέχεια της φάσης ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει, στο ίδιο λεπτό, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει άουτ, αφού προηγουμένως είχε περάσει τους Μπράμπετς και Φεράρι.

Στο 15’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από πολύ μακριά έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 16’ ο Νταρίντα είδε την κίνηση του Μορόν στην πλάτη της πράσινης άμυνας και του έδωσε τη μπάλα, αλλά ο Ντραγκόφσκι δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Δύο λεπτά μετά (18’) ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα την καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά τη σέντρα του Μπακασέτα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων σφυριγμάτων του Στάβρεβ Αλεξάνταρ, διαιτητή από τη Βόρεια Μακεδονία (!) που ορίστηκε,
με τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει σταθερά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φαμπιάνο στο όριο της περιοχής στο 33’.

Ο Αρης απόλεσε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 35’ με τον Μορόν να βγαίνει τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι που έσωσε την εστία του και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 37’ με διαγώνιο σουτ του Παλάσιος που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τερίμ έριξε στη μάχη τον Σπόραρ αντί του Παλάσιος και τροποποίησε το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 3-5-2.

Ο Αρης περίμενε πίσω από τη μπάλα σε άμυνα χώρου, με στόχο να φανεί απειλητικός με γρήγορες μεταβάσεις και στο 56’ απείλησε στο τρανζίσιον με τον Σουλεϊμάνοφ να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 60’, όταν ο Ιωαννίδης με φανταστική πάσα βρήκε τον Βαγιαννίδη σε θέση εξτρέμ κι αυτός γύρισε τη μπάλα προς τον Σπόραρ που ήταν ένα μέτρο πίσω από τη μπάλα, στην πιο σπουδαία ευκαιρία των πράσινων μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ωσπου, στο 62’, ο Μπερνάρ έκλεψε την πάσα Μπράμπετς στη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε τον τον Σπόραρ, που με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Κουέστα, ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στο 73’ ήταν ήταν η σειρά του Μάντζιο να χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς, με τον Μορόν ένα κλικ πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ μία στραβοκλοτσιά του Γέντβαϊ στο 85’ με τον Παναθηναϊκό να έχει οπισθοχωρήσει μαζικά προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Στο 90’ ο Γέντβαϊ έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα προ της γραμμής σε κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, με τον Ντραγκόφσκι εξουδετερωμένο!

Και στο 90+2’ ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα προς τον Τζούρισιτς που έκανε την προβολή, ο Κουέστα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπράμπετς την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-2), βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ζιλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Ντζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης (90+2’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς).

 

Έχασε με 2-3 σετ από τον ΠΑΟΚ αφού…πρώτα είχε εξασφαλίσει το League Cup για 3η σερί σεζόν o Παναθηναϊκός!

Previous article

Τερίμ: “Δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά δώσαμε καλή μάχη”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.