0

Σοκ υπέστησαν τα μέλη της ΚΕΔ με τον Αλεξάνταρ Στάβρεφ κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός 0-2. Ο Φρόιντφελντ, ο Λίντμπεργκ και ο Μάνταλος είδαν τον διαιτητή να παίζει 100-0 υπέρ των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

Όλες οι αποφάσεις του ήταν σε βάρος του Παναθηναϊκού, προκαλώντας δικαιολογημένα τις αντιδράσεις των παικτών του. Οι επικεφαλής στην Επιτροπή Διαιτησίας ήταν έξαλλοι και άκρως απογοητευμένοι από τη διαιτητική εικόνα στο ματς. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η επιλογή του Στάβρεφ αποδείχθηκε τόσο λανθασμένη και επικίνδυνη.

Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ηρέμησαν οι παίκτες του Τερίμ. Διαφορετικά κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η κατάληξη στο παιχνίδι. Η ΚΕΔ καλείται πλέον να είναι πιο προσεκτική στην επιλογή των ξένων διαιτητών που έρχονται να σφυρίξουν αγώνες των playoffs. Η ατάκα που κυκλοφορεί στους κόλπους της μετά την λήξη του ματς είναι η εξής: «Ήταν τραγική η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο…». Ελπίζουμε το πάθημα να έγινε μάθημα.

Τα έβλεπε όλα… κίτρινα

Ο διαιτητής από τη Βόρεια Μακεδονία αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλος για να διευθύνει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είχαμε χρόνια να παρακολουθήσουμε τόσο κακή εμφάνιση από ρέφερι σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Εμφάνιση που δικαιολογημένα προκαλεί καχυποψία και έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις του διαιτητή. Φάνηκε σαν να ήρθε με σχέδιο να εμποδίσει τους «πράσινους» να φτάσουν στην νίκη. Έκανε ό,τι μπορούσε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, για να τους μπλοκάρει. Δεν σφύριζε τα φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Άρη.

Έπεσε πολύ «ξύλο» σε βάρος των ποδοσφαιριστών του Τερίμ με την ανοχή του διαιτητή. Ο Στάβρεφ αγνόησε τον κανονισμό διαιτησίας. Εφάρμοσε τον δικό του, αφήνοντας τους παίκτες του Μάντζιου να αλωνίζουν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας διαιτητική ασυλία και προστασία. Δεν ήταν τυχαίο το ξέσπασμα του Ιωαννίδη μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν πρωτοφανές. Ο διεθνής επιθετικός δεν συνηθίζει να διαμαρτύρεται τόσο έντονα στους ρέφερι. Ακόμα και όταν κάνουν λάθη, που τον αφορούν και σχετίζονται με μαρκαρίσματα αντιπάλων.

Η οργή ήταν τόσο μεγάλη, γιατί οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβλεπαν ότι δεν αντιμετώπιζαν μόνο τους παίκτες τους Άρη, αλλά και τον ανεκδιήγητο διαιτητή, ο οποίος σφύριζε μόνο υπέρ των «κίτρινων». Το μόνο θετικό στην ιστορία είναι ότι δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα. Όμως, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι έγινε προσπάθεια από τον Στάβρεφ να ευνοηθεί σκανδαλωδώς ο Άρης και να αδικηθεί ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο να αντιμετωπίσουν τον 12ο παίκτη των γηπεδούχων. Ηρέμησαν, συγκεντρώθηκαν και νίκησαν τον Στάβρεφ. Γιατί ουσιαστικά χθες αυτός ήταν ο βασικός τους αντίπαλος.

«Σκοτώνεις το άθλημα και τις δύο ομάδες»

Όσοι βρίσκονταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, διαμαρτύρονταν συνεχώς στον Στάβρεφ για την αγωνιστική του συμπεριφορά. Κάποια στιγμή ο Τερίμ είπε στον διαιτητή: «Σκοτώνεις το άθλημα και τις δύο ομάδες. Σταμάτα επιτέλους να το κάνεις». Στο τέλος ο διαιτητής δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να προσαρμοστεί στον αγώνα. Είχε το θράσος να βγει και από πάνω. Να εξηγήσει τα προφανή.

Οι φάσεις που προκάλεσαν

  • Στο 7ο λεπτό ο Στάβρεφ δεν καταλόγισε το φάουλ του Νταρίντα στον Μπακασέτα, που προκάλεσε τραυματισμό στο Έλληνα διεθνή. Ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα και διέκοψε στη συνέχεια το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως δεν έδειξε, ως όφειλε, την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Άρη.
  • Στο 21 ο Στάβρεφ έδειξε λανθασμένα κίτρινη κάρτα στον Βαγιαννίδη με το σκεπτικό ότι ανέκοψε αντικανονικά υποσχόμενη επίθεση του Άρη. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Παναθηναϊκού γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις, που προηγήθηκαν χρονικά από την πλευρά του Άρη, δεν έκανε το ίδιο.
  • Στο 22ο λεπτό δεν σφύριξε το φάουλ που έκανε ο Μπράμπετς στον Παλάσιος και φυσικά δεν του έδειξε την κίτρινη κάρτα.
  • Στο 38 σφύριξε φάουλ σε βάρος του Γέντβαϊ και του έδειξε την κίτρινη κάρτα ενώ ο αμυντικός των πράσινων έπαιξε καθαρά την μπάλα!!! Πάλι αντέδρασαν δικαιολογημένα με εκνευρισμό από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
  • Στο 44ο λεπτό ο Στάβρεφ έκλεισε τα μάτια στο φάουλ που έκανε ο Γκαρσία στον Παλάσιος.
  • Στο 54ο λεπτό ο Ζαν Ζιλ Εμβοντό χρησιμοποίησε αντικανονικά το χέρι και χτύπησε τον Μπερνάρ στο πρόσωπο. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε καν φάουλ!

Το ματς ολοκληρώθηκε με δύο κάρτες σε βάρος του Άρη (Μορόν, Οντουμπάτζο) και τρεις σε παίκτες του Παναθηναϊκού (Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Τσέριν)! Έγιναν και άλλα λάθη αλλά αυτά ήταν τα πιο τρανταχτά. Μιλάμε για διαιτητική παρωδία.

«Εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι»

Είδαμε όλοι τι συνέβη στο τέλος με τον Ιωαννίδη και τον Μάντζιο. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ενοχλήθηκε από κάτι που του είπε ο προπονητής του Άρη πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Όταν ήρθαν κοντά, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Ιωαννίδης: «Εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι».
  • Μάντζιος:«Κλείστο…».
  • Τότε παρενέβη ο τέταρτος διαιτητής Χρήστος Βεργέτης και είπε στον Μάντζιο: «Τέλος. Πήγαινε στην ομάδα σου».Μάντζιος: «Αφού μου μιλάει (ο Ιωαννίδης)».
  • Βεργέτης: «Για να σου μιλάει, κάτι θα του είπες και εσύ. Λήξτε το».

Πολύ χαμηλός βαθμός από τον Γκάγκα

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Δημήτρης Γκάγκας. Μπήκε στο τέλος στα αποδυτήρια και ανέφερε στον Στάβρεφ ότι η εικόνα του στο παιχνίδι ήταν κάκιστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε πολύ χαμηλό βαθμό στον διαιτητή από την Βόρεια Μακεδονία για την παρουσία του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Από τους πιο χαμηλούς που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια σε ματς του εγχώριου πρωταθλήματος.

Πηγή: monobala.gr

 

Τα «γκάζια» του Αταμάν είχαν… και δεύτερο ημίχρονο!

Previous article

Η παρακάμερα: Η ηγετική ομιλία του Ιωαννίδη και η «έκρηξη» του πάγκου στο γκολ του Σπόραρ (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.