0

Η μάχη για το πρωτάθλημα… έχει ανάψει. Όλοι κάνουν λόγο για το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Πάμε, λοιπόν, να σας αναλύσω τι πραγματικά βλέπουμε φέτος στα ελληνικά γήπεδα, ώστε να κρίνουμε πιο σωστά τις καταστάσεις που διαμορφώνονται. Πάντα, με τις… ιδιαιτερότητες του μίνι πρωταθλήματος.

Η διαμορφωθείσα κατάταξη στα playoffs μετά από τέσσερις στροφές ως τώρα έχει ως εξής: Παναθηναϊκός 9, ΑΕΚ 7, ΠΑΟΚ 7, Ολυμπιακός 6, Άρης 6 πόντους.

Η βαθμολογία των «Big 5» χωρίς την Λαμία μέσα στην εξίσωση είναι η εξής. Παναθηναϊκός 9, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ 4, Ολυμπιακός 3, Άρης 3 βαθμούς.

Τώρα πάμε να δούμε την βαθμολογία των «Big 4», τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου, χωρίς να περιλαμβάνονται μέσα Άρης και Λαμία. Παναθηναϊκός 6, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ. 4, Ολυμπιακός 0.

Μην σας προκαλεί εντύπωση. Αλλά ο Παναθηναϊκός του μέσου όρου των 2,75 γκολ ανά παιχνίδι, επί συνόλου 11 τερμάτων σε 4 μόλις ματς, υπερτερεί σε όλες τις κατηγορίες. Και στις τρεις. Είναι η μισή αγωνιστική εικόνα, αλλά αντιπροσωπευτική των όσων επιπόλαιων αναλύσεων ακούγονται για τον Τερίμ.

Το σημείο που κρατάει πίσω στη βαθμολογία το «τριφύλλι» τούτη την ώρα είναι ξεκάθαρα τα δύο ματς που προσέγγισε λάθος, κόντρα σε Λαμία και Κηφισιά. Οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και που μπορούν να μεταβληθούν στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Θα είναι κρίμα να χαθεί μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους», που δείχνουν δυνατοί στα δύσκολα.

Βάσει εικόνας, προγράμματος, απόδοσης, αποτελεσμάτων στα ντέρμπι ως τώρα, μπορούν πάντως να ευελπιστούν… Εφόσον περάσουν το διπλό εμπόδιο της Λαμίας αναίμακτα, θα έχουν βάσιμες ελπίδες -με την πίεση να έχει περάσει στην άλλη πλευρά και το Ολυμπιακός – Άρης να διαμεσολαβεί – να εδραιώσουν την κυριαρχία τους εμφατικά στα φετινά ντέρμπι.

Εξέλιξη που θα φέρει την πολυπόθητη κούπα στο Κορωπί.

«Αιχμές» Γιαννακόπουλου προς την κυβέρνηση για τα κονδύλια στο ΣΕΦ – «Εμείς δεν θα το καταπιούμε, να το ξέρετε»!

Previous article

Ο Ιωαννίδης νιώθει… αδικημένος από την panini! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.