0

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα ανοιχτά θέματα ανανεώσεων κι ενώ βαδίζουμε προς το φινάλε της σεζόν.

Μήνες τώρα ο Παναθηναϊκός είχε παγώσει τις συζητήσεις με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος. Σε βαθμό που έπρεπε να το ξανασκεφτεί με την εικόνα του Αργεντινού.

Έστω και εάν δεν ήταν στο αρχικό πλάνο τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι «πράσινοι» είχαν αυτές τις μέρες μία συζήτηση με το περιβάλλον του παίκτη. Εκεί έγινε γνωστή και η πρόθεσή τους να τον κρατήσουν με ελαφρώς βελτιωμένες αποδοχές.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν μιλήσει και νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Το τι ζητούσε ο Παλάσιος το γνώριζε ο Παναθηναϊκός. Και δεν του το έδωσε.

Ίσως αυτή να ήταν μία κίνηση τακτικής. Ίσως να έκρινε το «τριφύλλι» πως στα 32 του ο Αργεντινός δεν αξίζει τέτοιο συμβόλαιο. Ακόμη και ότι με τα λεφτά που θέλει, υπάρχουν καλύτεροι στην αγορά. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι λογικές.

Το πόσο αξίζει ο καθένας, για παράδειγμα, το κρίνει η αγορά. Μπορείς να βρεις αλλού τα λεφτά που ζητάς; Αν όχι, οι απαιτήσεις σου δεν δικαιολογούνται. Κατά πάσα πιθανότητα επταψήφιο συμβόλαιο στην Ευρώπη δύσκολα θα του προσφέρει του Παλάσιος κάποια ομάδα.

Το εμπόδιο που έχει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σε αγωνιστικό επίπεδο. Ανεβάζει τον πήχη και ταυτόχρονα είναι λογικό να ανεβαίνει μαζί του και το μπάζετ. Μπαίνουν στα αποδυτήρια νέα μεγάλα συμβόλαια και αυτά δυσκολεύουν τις ανανεώσεις των παλιών. Είναι και λογικό αυτό.

Το βίωσε ο Παναθηναϊκός αυτό και στη μεταβατική μισθολογικά εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Προηγουμένως συμβόλαια του εκατομμυρίου δεν υπήρχαν. Στη συνέχεια είδαμε την περίπτωση Μπερνάρ, αλλά και παίκτες αυτό το καλοκαίρι με κασέ όπως οι Βιλένα και Τζούρισιτς. Και εάν ο Βρραζιλιάνος βγάζει μάτια εδώ και μήνες, οι άλλοι δύο δεν δικαιολογούν τους μισθούς τους ούτε στο ελάχιστο.

Αυτά έβλεπε ο σταθερός περσινός Αλμπέρτο Μπρινιόλι, και ζητούσε (υπερ)τριπλασιασμό αποδοχών όσο ακόμη ήταν ζεστός να παραμείνει. Ακόμη και ο χαμηλόμισθος Γιάννης Κώτσιρας θέλει σχεδόν διπλασιασμό γνωρίζοντας τι χρήματα «παίζουν» πλέον. Υπάρχει μία διαφορά στις πρώτες επαφές. Λογικά θα κλείσει η δική του υπόθεση, αφού τα ποσά είναι σχετικά μικρά, αλλά και πάλι η αρχική διαφωνία είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

Κάθε νέο συμβόλαιο που μπαίνει στα αποδυτήρια, αποτελεί μέτρο σύγκρισης για κάποιον. Όπως αυτό του Τάσου Μπακασέτα για τον Φώτη Ιωαννίδη. Και για να φτάσουμε στον Παλάσιος, δεν είναι δυνατόν ο καλύτερος εξτρέμ του «τριφυλλιού» να παίρνει αυτή τη στιγμή σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον τελευταίο ιεραρχικά winger Δημήτρη Λημνιό. Ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς των σαφώς υψηλότερων αποδοχών.

Αυτά είναι τα εμπόδια που έχουν προκύψει πια για το «τριφύλλι». Δεν είναι εύκολο και να ανεβάζεις το μπάτζετ και να διατηρείς τις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων. Γι’ αυτό και η υπόθεση ανανέωσης του Παλάσιος έχει τις δικές της δυσκολίες παρά την αρχική επιθυμία των εμπλεκόμενων πλευρών να πορευτούν μαζί και μετά το καλοκαίρι.

 

Παναθηναϊκός: «Επιβεβλημένο οι αγώνες των πέντε πρώτων να διεξαχθούν με ξένους διαιτητές»

Previous article

Ατομικό για Σένκεφελντ – Τελική ευθεία για Λαμία

Next article

You may also like