0

Οι δυο τελευταίες νίκες του Παναθηναϊκού απέναντι σε ΑΕΚ και Άρη, πέρα από πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, έφερε και διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα του Φατίχ Τερίμ.

Διαφοροποιήσεις που, όπως φαίνεται, θα παραμείνουν και στις επόμενες αναμετρήσεις. Αναφερόμαστε, τουλάχιστον, στις δυο επόμενες με τη Λαμία πρώτα στη Λεωφόρο και στη συνέχεια τη Φθιώτιδα.

Ο Αράο σε διπλό ρόλο

Ο Αράο έχει απελευθερωθεί από τον Φατίχ Τερίμ στα δυο τελευταία παιχνίδια, επιστρέφοντας στη φυσική του θέση, αυτή του αμυντικού χαφ. Στο 4-3-3 ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται στο «6» και φυσικά η παρουσία του εκεί δίνει πολλά περισσότερα στοιχεία στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Ποιότητα, ένταση και δυναμισμό. Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του Αράο, που δίνουν πράγματα τα οποία δεν έχουν άλλοι αμυντικοί μέσοι του «τριφυλλιού».

Ταυτόχρονα, ο έμπειρος άσος μπορεί να έχει και τον ρόλο «μπαλαντέρ». Το είδαμε, άλλωστε, στα δυο τελευταία παιχνίδια. Όταν ζητήθηκε από τον προπονητή του, επέστρεψε στην άμυνα για να αγωνιστεί ως κεντρικός στόπερ σε τριάδα και να «σφίξει» περισσότερο τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού». Αυτόν τον διπλό ρόλο του ποδοσφαιριστή πιθανότατα θα τον δούμε και στη συνέχεια. Η βασική θέση του Αράο θα είναι αυτή του αμυντικού χαφ και αν προκύψει ανάγκη θα παίζει ως στόπερ.

Ακαϊντίν και Γεντβάι

Οι δυο τους τα πήγαν εξαιρετικά στα νικηφόρα παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη και φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί. Ο Τερίμ θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το δίδυμο Γεντβάι – Ακαϊντίν στην άμυνα, με τον Κροάτη να αγωνίζεται ως αριστερός στόπερ και τον Τούρκο ως δεξιός. Αυτό το δίδυμο θα δούμε κόντρα στη Λαμία και αν δεν αλλάξει κάτι σε αρκετά παιχνίδια στη συνέχεια. Για να το διατυπώσουμε με περισσότερη ακρίβεια, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι αυτή τη στιγμή πρώτοι στο ροτέισον της άμυνας με τον Αράο να ακολουθεί και πιο πίσω να βρίσκονται οι Σένκεφελντ και Ούγκο.

Σλούκας: «Πρέπει να μοχθήσουμε για αυτά που παλέψαμε – Η ομάδα άξιζε την 2η θέση»

Previous article

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Οριστικά δεύτερος ο Παναθηναϊκός AKTOR – Τέλος το πλεονέκτημα για Ολυμπιακό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.