0

Το τεράστιο άλμα του «τριφυλλιού» από την 17η στη 2η θέση αλλά και η υγεία και το όραμα που αποπνέει το ΟΑΚΑ σε παρκέ και εξέδρες μέσα σε χρόνο… ρεκόρ.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι η regular season της Euroleague ολοκληρώνεται απόψε. Ένας απίστευτος και συγκλονιστικός μαραθώνιος έχει φτάσει στο τέλος του και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων είναι ότι είχαμε να κάνουμε με ένα από τα καλύτερα και ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα της ιστορίας.

Και είτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός AKTOR. Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μονακό, ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Φενέρ, ούτε ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός έγραψε… ιστορία

Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του Εργκίν Αταμάν, του Κώστα Σλούκα, του Κέντρικ Ναν και όλων των υπόλοιπων παικτών της ομάδας οι οποίοι έγραψαν ιστορία.

Ναι. Καλά διαβάσατε. Έγραψαν ιστορία. Γιατί ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ήδη επιτυχημένος. Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τις βάσεις για να «χτίσει» κάτι πάρα πολύ δυνατό τα επόμενα χρόνια. Δεν έχει «χτίσει» ομάδα μίας χρήσης. Και ο Παναθηναϊκός είναι επιτυχημένος γιατί πολύ απλά αυτό που έχει πετύχει σήμερα, αρχές Απριλίου, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 17η θέση της κατάταξης και… καταϊδρωμένος. Φέτος αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου να βάζει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, να φέρνει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης (βάσει αποτελεσμάτων και όχι βάσει πεποιθήσεων και απόψεων των… αγαπητικών) και έφερε τους κορυφαίους από την Ευρώπη και το ΝΒΑ. Και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έκανε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό.

Άλλη ομάδα, άλλο ΟΑΚΑ!

Θυμηθείτε την κατάταξη πέρσι, θυμηθείτε το ΟΑΚΑ πέρσι και κάντε μια αντιπαραβολή με φέτος. Από τη 17η θέση στη δεύτερη με πλεονέκτημα έδρας και θεωρητικά έναν αντίπαλο τον οποίο ο Παναθηναϊκός τον… έχει (θεωρητικά πάντα).

Όμως, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι και το… οικογενειακό. Ο Παναθηναϊκός «έχτισε» ομάδα, «έχτισε» αποδυτήρια, «έχτισε» και πάλι κουλτούρα και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τα θεμέλια της σχέσης του με τον κόσμο της ομάδας. Το ΟΑΚΑ φέτος είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Η ομάδα πάει από sold out σε sold out με την κάθε αγωνιστική να είναι γιορτή. Η διοίκηση να έχει μετατρέψει σε πραγματικό πάρτι για όλους (μικρούς, μεγάλους, οικογένειες, οργανωμένους) την παρουσία τους στο κλειστό και ο κόσμος από τη μεριά του με την παρουσία του, με τη φωνή του, με τα τραγούδια του, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το brand του Παναθηναϊκού AKTOR.

Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας, καθώς και η παρουσία του κόσμου αποτελεί μια διπλή νίκη. Αποτελούσε εξαρχής το μεγάλο στοίχημα των διοικούντων της ομάδας οι οποίοι είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται και την δουλειά τους να πιάνει τόπο. Και με το παραπάνω.

Τα καλύτερα έρχονται

Όμως ούτε η δουλειά έχει τελειώσει ακόμα, ούτε η… αποστολή της ομάδας και του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν.

Μια ομάδα ελάχιστων μηνών, μια ομάδα με νέο προπονητή και πάνω από 10 νέους παίκτες έχει καταφέρει να τερματίσει δεύτερη, να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη και να μετράει αντίστροφα για την παρουσία της στο Final-4 αλλά και την επανάκτηση της πρωτοκαθεδρίας στην Ελλάδα. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Όμως, αν τα πράγματα δεν κυλήσουν έτσι και ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα από τους πρώτους κιόλας μήνες της αναγέννησής τους αυτή η ομάδα, αυτή η προσπάθεια, αυτή η οικογένεια αξίζει μόνο χειροκρότημα και στήριξη. Γιατί οι κούπες, οι μεγάλες βραδιές και όλα εκείνα με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές Παναθηναϊκών είναι και πάλι μπροστά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι… τα καλύτερα έρχονται.  

ΥΓ1: Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρ στο ΣΕΦ. Για να δούμε πως θα… παλέψουν οι δύο ομάδες.

ΥΓ2: Για μία ακόμα φορά φταίνε οι… άλλοι. Προφανώς ο γνωστός έδωσε το χέρι του και ο… άγνωστος τον έγραψε στα παλαιότερα των μπασκετικών του υποδημάτων. 

Κοντός: «Πάντα ενωμένοι στον Παναθηναϊκό, ο Αταμάν ταιριάζει στη φιλοσοφία»

Previous article

Ταμάμ… Αταμάν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.