0

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν και με την… βούλα και πλέον αρκεί να υπερασπιστούν το «καυτό» τους σπίτι για να επιστρέψουν ξανά σε φάιναλ φορ.

Ο Ναν που έχει «φτιαχτεί» για τα καλά με όσα βλέπει και αυτό προκαλεί περισσότερα χαμόγελα και τα στοιχεία που πρέπει να έχει η αρμάδα του Αταμάν στα πλέι οφ.

Ανήμερα της κατάκτησης του πρώτου ευρωπαϊκού (το 1996 στο Παρίσι), ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Σε φάιναλ φορ και κατά συνέπεια να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Να ράψει το 7ο αστέρι κάτι που ζητούν διακαώς οι φίλοι του. Φυσικά όλα θα γίνουν βήμα-βήμα. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε φέτος ολοκληρωτικά. Κατάκτησε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας (η υψηλότερη θέση του από τη στιγμή που μπήκε το νέο φορμάτ) και πήρε αυτό που άξιζε τόσο καιρό και με βάση την εικόνα του στα περισσότερα παιχνίδια. Τη δυνατότητα να παίξει τα… ρέστα του για το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ. Στο σπίτι του, στην έδρα του.

Η αλήθεια είναι πως κόντρα στην Αλμπα ήξερε πως υπήρχε το… πρέπει. Το πρέπει με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε άγχος και αυτό φάνηκε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Κόντρα σε ένα σύνολο που είχε αγωνιστικό ταβάνι. Χρειάστηκαν 4-5 λεπτά στην τελευταία περίοδο ώστε οι «πράσινοι» να πάρουν… μπρος. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο άναψε τη… σπίθα, με την ενέργεια στην άμυνά του, «αφύπνισε» τους συμπαίκτες του στο κομμάτι της άμυνας και κατά συνέπεια με «όπλο» την επίθεσή του, απλοποίησε την ζωή του. Πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στους Γερμανούς.

Θα σταθώ στον Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ χρειάζεται 1-2 σουτ για να πάρει μπρος. Ειλικρινά όταν είναι στη βραδιά του, δεν υπάρχει αντίπαλος για να μπορέσει να τον σταματήσει (μόνο με φάουλ). Εχει κρύο αίμα και μου άρεσε πολύ όταν έβαλε ένα «μεγάλο» τρίποντο (76-66) και ζήτησε από τον κόσμο να μπει περισσότερο στην εξίσωση. Κατανοώ το άγχος του κόσμου που θέλει να τον δει να υπογράφει τη διετή πρόταση που του έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός. Η αλήθεια είναι πως οι εικόνες που βλέπει, που καταγράφει στο μυαλό του είναι υπέρ των «πράσινων». Είναι υπέρ της παραμονής του. Προσωπικά βλέπω έναν παίκτη που έχει παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα, έχει δελεαστεί αρκετά, έχει «φτιαχτεί» για τα καλά από τον οργανισμό που τον περιβάλλει και πιστεύω πως οι πιθανότητες παραμονής του είναι

περισσότερες.

Κατανοώ το άγχος του κόσμου που θέλει να τον δει να υπογράφει τη διετή πρόταση που του έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός. Η αλήθεια είναι πως οι εικόνες που βλέπει, που καταγράφει στο μυαλό του είναι υπέρ των «πράσινων».

Πάμε στο… ψητό του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει είτε την Μακάμπι είτε την Βίρτους είτε την Μπασκόνια στα πλέι οφ (οι δύο τελευταίες ανταμώνουν το βράδυ της Παρασκευής και ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα θα παίξει με την ομάδα του λαού και από εκεί θα προκύψει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού). Αν η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι συνεπής, είναι σοβαρή, με καθαρό μυαλό και φυσικά «όπλο» την ενέργεια στην άμυνα, θα «τσεκάρει» το εισιτήριο για το Βερολίνο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη να φοβάται, να ανησυχεί για τίποτα και για κανέναν. Μόνο για τον εαυτό του. Αν είναι αυτός που πρέπει, το ΟΑΚΑ θα παραμείνει απόρθητο φρούριο και έτσι οι «πράσινοι» θα κάνουν το επόμενο βήμα μέχρι το μεγαλύτερο.

«Παρέλαση» από σκάουτερ στο αυριανό Παναθηναϊκός – Λαμία

Previous article

Το μεγαλύτερο παράσημο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η δήλωση του Μιλουτίνοφ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.