0

Το… κακό συνήθειο να δέχεται γκολ νωρίς στα πλέι οφ, συνεχίστηκε για τους Πράσινους και στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Λαμία. Οι Φθιώτες εκμεταλλεύτηκαν ένα φθηνό λάθος του Κώτσιρα και άνοιξαν το σκορ με τον Σλίβκα από το 14′. Παρά ταύτα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κατάφερε ακόμα μία φορά να αντιδράσει, ισοφάρισε άμεσα με το εκπληκτικό μονοκόματο του Τσέριν (18′) και στην επανάληψη ανέλαβε ο “μάγος” Μπερνάρ (2 γκολ) για το τελικό 3-1.

Αυτή ήταν η τρίτη ανατροπή που καταφέρνει να κάνει ο Παναθηναϊκός μέσα σε μόλις πέντε αγωνιστικές στα πλέι οφ, όπου στις τέσσερις βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ!

Πίσω στο σκορ είχε βρεθεί και στην πρεμιέρα του μίνο πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 24′ με ένα τρομερό σουτ, αλλά και το Τριφύλλι έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε ένα τετράλεπτο από το ημίχρονο κιόλας (41′-45′) με τους Μπακασέτα, Ιωαννίδη ενώ ο δεύτερος πέτυχε και το 1-3 στο 70′.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ, που πήρε κεφάλι μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ντεσπόντοφ. Και μπορεί ο Μπερνάρ να απάντησε στο 29′, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το Τριφύλλι, αφού ο Δικέφαλος επικράτησε τελικά με 3-2.

Ακολούθησε η ΑΕΚ, 3η αγωνιστική των πλέι οφ, ισάριθμες φορές πίσω στο σκορ οι Πράσινοι, αυτή τη φορά από το 5′! Και πάλι όμως χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να έρθουν τα πάνω-κάτω με τα… όργια του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπακασέτας ισοφάρισε στο 32′, για να ακολουθήσει το 2-1 από τον αρχισκόρερ του Τριφυλλιού μόλις δύο λεπτά αργότερα.

Αξιοσημείωτο ότι στα δέκα τελευταία παιχνίδια του Τριφυλλιού σε πρωτάθλημα (9) και Κύπελλο (1), επτά φορές βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, έχοντας απολογισμό 5-3-2. Η μία από τις δύο ήττες πάντως από τον ΠΑΟΚ κατέληξε σε πρόκριση στο Κύπελλο, στη διαδικασία των πέναλτι.

Το πλέον εντυπωσιακό όμως είναι ότι επίσης τρεις ανατροπές είχε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα σχεδόν 4,5 χρόνια μαζί στο πρωτάθλημα, όσες κατάφερε να κάνει μέσα σε μόλις πέντε αγωνιστικές στα φετινά πλέι οφ! Από το 3-2 επί της ΑΕΚ στις 10/11/19 όπου βρέθηκε μάλιστα πίσω με 0-2, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να φτάσει στη σεζόν 2021-22. Εκεί η μοναδική φορά που ανέτρεψε σκορ ήταν στο 1-3 επί της Λαμίας (22/11/21). Οι Φθιώτες προηγήθηκαν στο 35′ με τον Αραμπούλι, αλλά ο Λούντκβιστ ισοφάρισε στο 56′ και μέσε ένα δίλεπτο στο φινάλε (86′-87′) ήρθαν άλλα δύο γκολ από Μακέντα (πέν.) και Μαουρίσιο.

Το 2022-23 η πρώτη ανατροπή έγινε στην Τούμπα (2/10/22), με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο 18′ με τον Ολιβέιρα, αλλά στην επανάληψη ο Αϊτόρ με δύο γκολ (51′, 73′) χάρισε ένα μεγάλο διπλό στους Πράσινους. Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε και η επόμενη της συγκεκριμένης σεζόν, αυτή τη φορά επί του Άρη (12/2/23). Ο Οντουμπάτζο έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κίτρινους από το 10′, αλλά πρώτα ο Μαντσίνι (36′) κι έπειτα ο Παλάσιος (86′), χάριν τη νίκη στον Παναθηναϊκό (1-2).

Αν κάποιος ήθελε να βρει αντίλογος εδώ, θα σημείωνε ότι τη φετινή χρονιά οι Πράσινοι έχουν χειρότερες αμυντικές επιδόσεις από τις δύο προηγούμενες σεζόν τουλάχιστον, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι. Ήδη μετρούν 27 γκολ παθητικό με πέντε αγωνιστικές να περιμένουν στα πλέι οφ, όταν πέρυσι τελείωσε με 16 τέρματα και πρόπερσι δέχτηκε 26. Από την άλλη πλευρά πάντως είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι πλέον δείχνει χαρακτήρα και βγάζει μέταλλο όταν… στριμώχνεται στα σχοινιά, έστω κι αν πολλές φορές κάνει μόνος του δύσκολη τη ζωή του.

Τα highlights από το ντέρμπι «αιωνίων»! (Vid)

Previous article

Πρώτος σε αξιολόγηση στο ντέρμπι ο Χουάντσο – Το post του Παναθηναϊκού στα ισπανικά (pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.