0

Ο Λούκα Βιλντόζα διεκδικεί τον τίτλο του ποιο άτυχου της σεζόν, με τον Αργεντινό πλέι μέικερ να είναι από τις πρώτες μεγάλες μεταγραφές του «τριφυλλιού», αλλά να έχει να αντιμετωπίσει τραυματισμούς σε κομβικά σημεία της σεζόν.

Ο Βιλντόζα τραυματίστηκε στο φινάλε της προετοιμασίας και στο Super Cup με τον Ολυμπιακό ήταν εμφανώς ανέτοιμος, αφού oι ενοχλήσεις στο πόδι δεν είχαν ακόμα υποχωρήσει.

Η δεύτερη ατυχία ήταν κι αυτή που πόνεσε πιο πολύ, αφού στο σημείο που ο Αργεντινός γκαρντ έδειχνε να έχει βρει τα πατήματά του, κάνοντας το καλύτερο ματς της χρονιάς κόντρα στη Βαλένθια στην Ισπανία (19 π.) υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Ο Βιλντόζα μίλησε στο SDNA και δεν κρύφτηκε. Αναφέρθηκε στην μέτρια σεζόν που κάνει με το «τριφύλλι», στα λόγια του Εργκίν Αταμάν μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο και ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη του, τονίζοντας: «Θα βάλω τον κ..λο μου κάτω για να γίνω καλύτερος και να του το ανταποδώσω».

Ο Αργεντινός άσος αναφέρθηκε και στην αντίπαλο των «πράσινων» στα πλέι οφ της Euroleague, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναφέροντας πως θα είναι δύσκολο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο όπλο το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»

– Πολλοί υποστήριζαν πως το ντέρμπι λόγω της διαφοράς των νικών ήταν κάπως αδιάφορο. Πως το έζησες στο παρκέ; Υπήρχε αυτή η αίσθηση;

«Ήταν πολύ ωραίο ματς και διασκέδασα που ήμουν στο παρκέ. Είναι ωραίο να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο και είχαμε ένα καλό ματς και φτάσαμε τελικά στη νίκη με το μεγάλο σουτ του Κώστα (σ.σ. Σλούκα) στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη».

– Πήρατε πλέον το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σας δίνει ένα προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού;

«Ίσως. Το να παίζει μία ομάδα στην έδρα μας μπροστά σε αυτό τον κόσμο είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ, αλλά όλα κρίνονται στο παρκέ και θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

«Σέβομαι τον Αταμάν, βάλω τον κ..λο μου κάτω για να γίνω καλύτερος»

– Ο κόουτς Αταμάν μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό άσκησε κριτική για τις εμφανίσεις σου. Ήταν κάτι που ήθελε να σου τσιγκλήσει τον εγωισμό;

«Δεν το ξέρω. Δεν ξέρω τι προσπαθούσε να κάνει. Ό,τι κι αν είπε δεν είναι κάτι που θα με επηρεάσει. Ξέρουμε στα αποδυτήρια τι κάνουμε. Τον σέβομαι πολύ ως προπονητή και ξέρω ότι δεν τα έχω πάει καλά τελευταία και πρέπει να βρω τον εαυτό μου. Να σκοράρω και να βάλω και κάνα τρίποντο (γέλια), αλλά δίνω τα πάντα για να γίνω και πάλι ο κανονικός Λούκα».

– Ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε λατρεύει και φαίνεται από τις αντιδράσεις του. Πως το εκλαμβάνεις;

«Νιώθω υπέροχα. Ξέρω ότι δεν είχα και την καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα και θα βάλω τον κ..λο μου κάτω για να γίνω καλύτερος, να δουλέψω ακόμα περισσότερο το πόδι μου και να είμαι στο παρκέ για να ανταποδώσω αυτή την αγάπη. Είναι κάτι πολύ όμορφο και το εκτιμώ πάρα πολύ».

«Δύσκολο με τη Μακάμπι, το πραγματικό πλεονέκτημα έδρας είναι αυτό που δίνει το ΟΑΚΑ»

– Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείς σε ένα παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα όταν έχει μπροστά σου τα παιχνίδια για τα πλέι οφ της Euroleague;

«Αντιμετωπίζουμε κάθε ματς έτσι. Έχουμε και τα προβλήματα με τις απουσίες. Ένα ντέρμπι είναι πάντα κάτι το διαφορετικό, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ακόμα ένα παιχνίδι. Μετά το πρώτο δευτερόλεπτο στο παρκέ ξεχνάς με ποιον έχεις να παίξεις μετά και θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι που παίζεις εκείνη την στιγμή».

– Αντίπαλος θα είναι η Μακάμπι. Πως βλέπεις τη σειρά; Είναι το πραγματικό πλεονέκτημα έδρας να παίζεις στο γεμάτο ΟΑΚΑ;

«Θα είναι δύσκολο. Έχουμε χάσει δύο φορές από τη Μακάμπι φέτος. Είναι το πραγματικό πλεονέκτημα αυτό που δίνει το ΟΑΚΑ. Για να είμαι ειλικρινής είναι. Η Μακάμπι ίσως έχει λίγο κόσμο στο Βελιγράδι, αλλά προφανώς δεν θα έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Λαμία – Παραμένει εκτός ο Σένκεφελντ

Previous article

Τιμωρήθηκε ο Πιτσίλκας για τη διαιτησία του ντέρμπι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.