0

Το πρώτο μισό των playoffs έχει ολοκληρωθεί με τον Παναθηναϊκό να μετράει ένα 4/5, να έχει μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση και να θέλει ανάλογη συνέχεια για να φτάσει στον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε αυτά τα πέντε πρώτα παιχνίδια, αυτό που έχουμε παρατηρήσει αναφορικά με τις επιλογές του Φατίχ Τερίμ, είναι ο κορμός με τον οποίο πορεύεται ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά και οι αλλαγές στα συστήματα. Ας τα δούμε παρακάτω…

Οι βασικοί και οι επιπλέον λύσεις

Σε ό, τι αφορά την ενδεκάδα στην οποία φαίνεται να έχει καταλήξει ο Τερίμ, ο Ντραγκόφσκι είναι κάτω από τα δοκάρια μαζί με τους Ακαϊντίν και Γεντβάι στην άμυνα, δίδυμο που στα τελευταία παιχνίδια έχει καθιερωθεί και δείχνει, μάλιστα, να «δένει».

Ο Αράο έχει μετατοπιστεί στα χαφ μαζί με τους σταθερούς Τσέριν και Μπακασέτα, με τον Σλοβένο να βρίσκεται στο 8 και τον Μπάκα στο 10.

Η τριπλέτα Μπερνάρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης στην επίθεση είναι στις πρώτες επιλογές του Φατίχ Τερίμ. Ανοικτές είναι οι θέσεις των δυο ακραίων μπακ. Οι Χουάνκαρ και Κώτσιρας έχουν το προβάδισμα, αλλά Μλαντένοβιτς και Βαγιαννίδης πάντα διεκδικούν τις θέσεις στα αριστερά και δεξιά, αντιστοίχως.

Ο έξτρα φορ στην αλλαγή σε 4-4-2

Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν στο 4-3-3 του Παναθηναϊκού, σύστημα το οποίο παραμένει και επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ το βασικό για το «τριφύλλι». Το τελευταίο διάστημα, όμως, παρατηρούμε το εξής:

Ο Τούρκος δε διστάζει να αλλάζει τον σχηματισμό στα πλέι οφ, ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα και να πηγαίνει σε ένα 4-4-2.

Το έκανε με ρόμβο κόντρα στον ΠΑΟΚ (ήττα με σκορ 3-2), το είδαμε στην κλασσική του μορφή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη (νίκη με σκορ 2-0), αλλά και από την αρχή του παιχνιδιού με τη Λαμία (νίκη με 3-1).

Στο πρόσφατο παιχνίδι ο Τερίμ παρέταξε περισσότερο ένα 4-2-2-2, με σκοπό να ενισχύσει κατά πολύ τη μεσαία του γραμμή, έχοντας παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό όπως ο Μπακασέτας και ο Μπερνάρ.

Σε όλες τις αλλαγές σχηματισμού, ο ποδοσφαιριστής που παίρνει την έξτρα θέση του φορ είναι ο Σπόραρ κάνοτας δίδυμο μαζί με τον Ιωαννίδη. Το αν θα δούμε και στη συνέχεια των πλέι οφ κάτι τέτοιο είναι κάτι που θα φανεί.

Το βέβαιο είναι ότι ο Τερίμ δεν είναι «δογματικός», ούτε «κολλημένος» σε ένα σύστημα. Έχει μια βασική αρχή, αλλά διαφοροποιεί τον σχηματισμό της ομάδας αν κρίνει ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει, είτε από το ξεκίνημα ενός παιχνιδιού, είτε κατά τη διάρκεια αυτού.

Συνέντευξη Τύπου για την Διπλή Ανάπλαση θα δώσουν Παναθηναϊκός ΑΟ και Χάρης Δούκας

Previous article

Κύριοι της ΔΕΑΒ, ας μην βάλουμε «λουκέτο» και στην ελευθερία του λόγου

Next article

You may also like