0

Από τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Δήμου Αθηναίων για τη διπλή ανάπλαση, μπορούμε να κρατήσουμε κάποιους βασικούς άξονες αναφορικά με τα επόμενα βήματα γι αυτό το πολύ σημαντικό θέμα για τον Παναθηναϊκό συνολικά.

Με βάση τα όσα είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του Α.Ο, Τάκης Μαλακατές, τα σημαντικά είναι τα εξής:

Έχει αρχίσει από συνεργεία του Δήμου ο καθαρισμός του οικοπέδου.

Πολύ σύντομα θα μπει η κοινοπραξία (ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) για την άμεση απομάκρυνση των μπάζων. Το ρεπορτάζ  σχετικά με τα 6, 8 εκατ. ευρώ και την επικείμενης υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο επιβεβαιώνεται.

Τρέχουν, πλέον, οι διαδικασίες για την αναθεώρηση της άδειας, προκειμένου να αρχίσει, επιτέλους, η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Με βάση τους στόχους, και τα δυο γήπεδα (ποδοσφαιρικό, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού) θα είναι έτοιμα το 2026. Μένει να φανεί στην πράξη…

Tο καλοκαίρι αρχίζει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Όλα τα παραπάνω είναι σε τίτλους τα ουσιαστικά αναφορικά με το που βρίσκεται τούτη τη στιγμή ο Βοτανικός και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Είναι σημαντικό ότι, επιτέλους, το έργο πάει να πάρει πνοή!

Μπαίνει η κοινοπραξία, στήνει εργοτάξιο, αποκτά ρυθμό το έργο

Όπως είπε ο κ. Δούκας «υπογράφεται άμεσα η σύμβαση για την ανάδοχη κοινοπραξία, που είναι το πιο σημαντικό, και η άμεση εργασία για την απομάκρυνση των μπάζων». Η κοινοπραξία, που είναι και ο κατασκευαστής του ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι και αυτή που αναλαμβάνει τα χωματουργικά – καθαρισμό με το περίφημο κονδύλι των 6,8 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την υπογραφή της σύμβασης, η κοινοπραξία θα μπει στον Βοτανικό για να εγκατασταθεί αρχίζοντας πρώτα τα χωματουργικά και στη συνέχεια (καλοκαίρι) την κατασκευή, μετά το Πάσχα! Πολύ σύντομα δηλαδή η υπόθεση θα τρέξει.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το εξής λόγο: Με την είσοδο της κοινοπραξίας στον χώρο, τις εργασίες για τα χωματουργικά και την αυτόματη δημιουργία εργοταξίου από τον ανάδοχο, το έργο αρχίζει να αποκτά ρυθμό. Πλέον, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και μετράμε αντίστροφα για την κατασκευή.

Αυτό πρέπει να διορθώσει για να… κάνει τη δουλειά στη Λαμία ο Παναθηναϊκός – Οι σκέψεις του Τερίμ

Previous article

Απίστευτο: Μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας θέλει τον πρώην “πράσινο” Κάιλ Γκάι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.