0

Το φαινόμενο Ιωαννίδης χτύπησε και τη Λαμία και με 5.000 οπαδούς να θυμίζουν Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός πέρασε πάνω από τη Λαμία με 0-5.

Το «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας έγινε… Λεωφόρος σήμερα το απόγευμα και ο Παναθηναϊκός ήταν… πεντάστερος (5-0) και μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο ένα ματς παγίδα απέναντι στην τοπική ομάδα της Φθιώτιδας, έχοντας πρωταγωνιστή τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος, Φώτη Ιωαννίδη και άξιο συμπαραστάτη τον Τάσο Μπακασέτα.

Ο Ελληνας στράικερ ήταν μία… επίθεση μόνος του, καθώς από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι φάσεις από τις οποίες το τριφύλλι έβαλε τις βάσεις για την άνετη επικράτηση του, σημειώνοντας δύο γκολ και δίνοντας μία ασίστ, τη στιγμή που ο Μπακασέτας πέτυχε δύο γκολ κι έδωσε άλλες δύο ασίστ!

Η αρχή έγινε στο 23’ όταν ο Ιωαννίδης με φοβερή ενέργεια κινήθηκε προς τον άξονα κι έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Λημνιό που πλάσαρε διαγώνια στο κάθετο δοκάρι, με τον Βέρμπιτς που ακολουθούσε τη φάση, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη του επαφή μαζί της (0-1)!

Ο Σλοβένος εξτρέμ πήρε τη θέση του Μπερνάρ δύο λεπτά νωρίτερα, καθώς ο Βραζιλιάνος άσος του Παναθηναϊκού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και περισσότερο για προληπτικούς λόγους αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Φατίχ Τερίμ.

Στο 36’, από το έξοχο ένα-δύο του Μπακασέτα με τον Ιωαννίδη, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά και σούταρε διαγώνια, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ωστόσο, στο 45’, πάλι ο Ιωαννίδης με τρομερή ενέργεια πέρασε τον Κορνέζο από πλάγια δεξιά κι έστρωσε τη μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος με δεξί πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Κοσέλεφ για δεύτερη φορά (0-2).

Αυτή ήταν η ένατη ασίστ του Ιωαννίδη στο φετινό πρωτάθλημα, δείγμα του πλουραλισμού που διαθέτει στο ρεπερτόριό του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία έκανε δύο αλλαγές αλλά ο Ιωαννίδης ήταν ασταμάτητος! Και στο 54’ ήταν η σειρά του να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά από την μικρή περιοχή, από κόρνερ του Μπακασέτα, διαμορφώνοντας το 0-3 με το 14ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 56’ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς αλλά κόπηκε από τον Κορνέζο την τελευταία στιγμή, αλλά ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μπακασέτα να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς με αριστερό σουτ (0-4) μέσα σε αποθέωση.

Τρία λεπτά μετά ο Λοντίγκιν κράτησε ανέπαφη την εστία του, αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ του Τσιλούλη σε τετ α τετ από το ύψος του πέναλτι.

Από βαθιά μπαλιά του Μπακασέτα στο 61’ ο Ιωαννίδης και πάλι πέρασε τον Τζανετόπουλο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε διαγώνια στα δίχτυα του Κοσέλεφ κάνοντας το 0-5 με το 15ο φετινό του γκολ!

Στο 71’ ο Τερίμ αντικατέστησε τον Ιωαννίδη με τον Σπόραρ, για να γνωρίσει ένα ανεπανάληπτο standing ovation που άξιζε πέρα ως πέρα, τη στιγμή που ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε το απαιτούμενο φρεσκάρισμα ενόψει του ντέρμπι της Τετάρτης με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο 83’ ο Λοντίγκιν έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σκαστό πλασέ του Τσιλούλη από τη μικρή περιοχή των πράσινων.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος / 4-2-3-1): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντγκλεϊ), Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Λημνιός, Ιωαννίδης, Μπερνάρ (21’ λ.τ. Βέρμπιτς).

MVP: Ιωαννίδης.
Διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας ο κορυφαίος Ελληνας επιθετικός και το πιστοποιεί σε κάθε ματς. Για μία ακόμη φορά έμοιαζε ασταμάτητος και έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας δύο γκολ και σερβίροντας μία ασίστ.

Η στιγμή του αγώνα  
Δεν ήταν κάποιο από τα πέντε γκολ αλλά η ώρα της αντικατάστασης του Ιωαννίδη από τον Φατίχ Τερίμ στο 71’ με όλο το γήπεδο όρθιο να αποθεώνει τον Ελληνα επιθετικό για την χορταστική ποδοσφαιρική παράσταση που προσέφερε.

 

Αυτά έδειξε η πρώτη διάγνωση για Μπερνάρ

Previous article

Τερίμ: “Όλοι μαζί πιο δυνατοί, θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κ. Παπαβασιλείου που έχασε τον αδερφό του”

Next article

You may also like