0

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε με την εμφατική του νίκη (5-0) απέναντι στη Λαμία και κατέκτησε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, συνεχίζοντας τη μάχη που δίνει για τον τίτλο. Οι «πράσινοι» φρόντισαν εκτός από ουσία να έχουν και θέαμα.

Έπαιξαν χορταστικό ποδόσφαιρο για 65 λεπτά, όταν και αποφάσισαν στη συνέχεια να κάνουν διαχείριση ενόψει της συνέχειας, και αποζημίωσαν και με το παραπάνω τους 3.500 φίλους τους που βρέθηκαν στο «Αθανάσιος Διάκος».

Ρίχνοντας μια ματιά στη στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού, αντιλαμβανόμαστε την επιθετικότητα της ομάδας του Φατίχ Τερίμ στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» στους περισσότερους τομείς στην ανάλυση του attacking έχουν αυξημένους μέσους όρους, ενώ στους υπόλοιπους είναι στα ίδια με όλη τη χρονιά!

Ας τα δούμε παρακάτω:

Ο Παναθηναϊκός με τα πέντε του γκολ στην αναμέτρηση απέναντι στη Λαμία, είχε 2,6 xgoals, τη στιγμή που ο μέσος όρος είναι στο 1,74.

Το «τριφύλλι» σούταρε πολύ με φοβερή ευστοχία, έχοντας 8/17 (47,06%), αρκετά πάνω από τον μέσο όρο που είναι 38,7%.

Η επιθετικότητα των «πράσινων» στο χθεσινό παιχνίδι φαίνεται από τα 12 σουτ σε 37 επιθέσεις, ποσοστό που μεταφράζεται 32,43%, ενώ ο μ.ο σε αυτό το στατιστικό κομμάτι είναι 22,4%.

Οι «πράσινοι» έμειναν σταθεροί στις κερδισμένες μονομαχίες έχοντας το συνηθισμένο 41% (30/72).

Ολα τα υπόλοιπα που αφορούν την επιθετικότητα (προωθημένες μπαλιές, πάσεις στο αμυντικό τρίτο) κλπ ήταν πάνω – κάτω στα ίδια ποσοστά σε σχέση με τα όσα κάνει ο Παναθηναϊκός μέσα στη χρονιά.

Ο Ιωαννίδης ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα της Λαμίας

Ο Φώτης Ιωαννίδης με όλα όσα έκανε στο παιχνίδι αποτέλεσε δικαίως τον MVP όχι μόνο του παιχνιδιού, αλλά και της αγωνιστικής. Ηταν εντυπωσιακός ο φορ του Παναθηναϊκού με δυο γκολ, μια ασίστ, συμμετοχή στα 4 από τα 5 τέρματα της ομάδας του και εντυπωσιακές ενέργειες.

Πέρα από τα γκολ και την ασίστ, ο 24χρονος είχε 5/9 ντρίμπλες (!), νούμερο που δείχνει πόσο πολύ ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας. Μέτρησε 15/18 μεταβιβάσεις (83%), ενώ ήταν άκρως εντυπωσιακός στις μονομαχίες που έδωσε. Κέρδισε τις 17 από τις 31, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 55%! Εδώ να αναφέρουμε ότι ο μ.ο του ποδοσφαριστή είναι 34,9%.

Ο φορ του Παναθηναϊκού έκανε 4 επαφές στην αντίπαλη περιοχή και είχε 2/2 πάσες μέσα σε αυτή.

AS: «Πολλές ισπανικές ομάδες κοιτάζουν τον Χουάνκαρ»

Previous article

Νικολαΐδης: «Ο Φώτης κάνει τα πάντα, έχει δουλέψει πολύ – Δε θα κριθεί ο τίτλος την Τετάρτη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.