0

Στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το χειρότερό του πρόσωπο στη διαδικασία των πλέι οφ και γνώρισε την ήττα με 3-0 στην OPAP Arena.

Ο Ντελαζό δεν καταλόγισε πέναλτι για τους «πράσινους» με το σκορ στο 1-0, το οποίο θα μπορούσε να τους αφυπνίσει στο παιχνίδι.

Με τη συμπλήρωση 5′ παιχνιδιού στην OPAP Arena ο Ελίασον σέντραρε πάνω από τον Ακαϊντίν, ο Πόνσε έπιασε μια επικίνδυνη κεφαλιά που πέρασε άουτ. Από λάθος των Τσέριν – Αράο στο χώρο του κέντρου ο Ελίασον με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 7′. Δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσιος με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση σημείωσε την πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Επικίνδυνο γύρισμα από τον Ρότα δεν έτυχε ανταπόκρισης από κάποιον συμπαίκτη του. Ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε νέα προσπάθεια από τον Πόνσε στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης. Από εκτέλεση κόρνερο στο 21′ ο Βίντα απείλησε με το κεφάλι, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ του Τριφυλλιού μπλόκαρε σταθερά.

Ο Πόνσε από κάθετη του Αραούχο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την «πράσινη» εστία. Ο Κώτσιρας έκανε σωτήριο κόψιμο στον Αραούχο και παραχώρησε κόρνερ. Ο Ντελαζό «κιτρίνησε» τον Τερίμ, τον Ατές και τον Μουντάκη. Μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση το κανάλι της Cosmote-TV δικαίωσε μέσω replay τον προπονητή του Παναθηναϊκού, υπήρξε πεντακάθαρη παράβαση πέναλτι πάνω στον Κώτσιρα.

Από «τσαφ» του Ακαϊντίν ο Πόνσε «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό σε τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι για το 2-0 στο ντέρμπι. Στο ημίχρονο ο Τερίμ αντικατέστησε τους Παλάσιος και Λημνιό για το πέρασμα των Σπόραρ και Βιλένα. Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απειλήσει με δύο σουτ του Ιωαννίδη να μην ανησυχούν τον Αθανασιάδη.

Το Τριφύλλι έφτασε σε νέα τελική προσπάθεια με σουτ του Χουάνκαρ να περνάει άουτ. Η ΑΕΚ άγγιξε το 3-0 στο 60′, ο Πινέδα σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά, ο Πόνσε με γυριστό ανάγκασε τον Ντραγκόφσκι στην απόκρουση του αγώνα με τη βοήθεια και πάλι του δοκαριού. Ο Τερίμ πέρασε στο γήπεδο τους Μλαντένοβιτς – Βέρμπιτς στις θέσεις των Χουάνκαρ και Μπακασέτα.

Ο Ντελαζό έβγαλε κι άλλες κάρτες σε Γέντβαι και Ακαϊντίν. Ο Ελίασον κλείδωσε τη νίκη για την ΑΕΚ σε κενή εστία με τους πράσινους να παρακολουθούν τη φάση. Ο πράσινος τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Κώτσιρα.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πινέδα στο 79′ για να πετύχει και τέταρτο τέρμα, με τον Μεξικανό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του ντέρμπι έπεσε, με την Ένωση να κάνει διαχείριση ενόψει και του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (28/4, 19:30), ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (76′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82′ Μάνταλος), Αραούχο (57′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (76′ Μήτογλου), Πόνσε (76′ Λιβάι Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Γέντβαϊ, Κώτσιρας (77′ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Λημνιός (46′ Σπόραρ), Αράο, Παλάσιος (46′ Βιλένα), Ιωαννίδης.

 

Χατζηευστρατιάδου: «Θα τα δώσουμε όλα για την ανατροπή μέσα στο Ρέντη»

Previous article

Τερίμ: “Όλοι είδαν το πέναλτι εκτός από τον διαιτητή, αξίζαμε να χάσουμε”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.