0

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό φέρνει στην επιφάνεια πολλά ζητήματα που αφορούν κυρίως τον Γιάννη Αλαφούζο.

Είναι να παίξει ο Παναθηναϊκός στη Νέα Φιλαδέλφεια και λίγη ώρα πριν απ’ την έναρξη της (must win) αναμέτρησης με την ΑΕΚ ο Γιάννης Αλαφούζος ασχολείται με αλλότρια κι αντιδρά με «τιτίβισμα» για τη διαιτησία του Κατσικογιάννη στη Λαμία.

Ιερή αγανάκτηση, και δη εκπεφρασμένη, για έναν αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ έχει γκελάρει (πού να ’χε νικήσει κιόλας), αλλά καμία τοποθέτηση εκ μέρους του ιδιοκτήτη των «πρασίνων» για ό,τι ακολουθεί λίγο μετά στην «ΟPAP Arena»· άκρα του τάφου σιωπή για τη φάση με τον Αραούχο και τον Κώτσιρα, όπου κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι κι ο Παναθηναϊκός να έχει ισοφαρίσει στο ημίωρο, βάζοντας το ντέρμπι σε άλλη τροχιά.

Νομίζω ότι η στάση του Αλαφούζου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περασμένης Τετάρτης συμπυκνώνει και την παρουσία του σε αυτά τα 11-12 χρόνια που κρατάει τα ηνία της ΠΑΕ: μία παρουσία γεμάτη αλλοπρόσαλλες επιλογές και βεβαίως πρωτοφανή σοκ για τον σύλλογο, με πιο αξιοκατάκριτο εκείνο που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο έλεος των ανταγωνιστών του, οι οποίοι ομόθυμα ψήφισαν την τροποποίηση των κανονισμών κι έτσι το «τριφύλλι» γλίτωσε τον υποβιβασμό.

Δύσκολη η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

Ομως, πριν τον… ρίξουμε στην πυρά, Τύπος κι οπαδοί, ας βάλουμε σε μία σειρά τα ερωτήματα, όχι μόνο αυτά που αφορούν στον μεγαλομέτοχο, αλλά και τα σχετικά με τον Φατίχ Τερίμ, αλλά και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος το τελευταίο εικοσιτετράωρο γνωρίζει την αποθέωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ερώτημα πρώτο: έχει βάλει λεφτά αυτή τη δωδεκαετία ο Αλαφούζος; Ασφαλώς. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι τα χρήματα που έχει διαθέσει για τον Παναθηναϊκό υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια. Αρα το θέμα δεν είναι μόνο πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος κάθε φορά να δαπανά για την ομάδα, είτε για μεταγραφές, είτε για οτιδήποτε, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνει και τ’ απανωτά «ράβεξήλωνε» στα οποία επιδίδεται.

Ερώτημα δεύτερο: μπορεί ν’ αλλάξει μυαλά ο Αλαφούζος; Πόσους ανθρώπους έχετε δει να μεταμορφώνονται θεαματικά ενόσω διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους;

Το πανό για τον Γιάννη Αλαφούζο

Ερώτημα τρίτο: «Πούλα κι εξαφανίσου», έγραφε το πανό στη θύρα 13 προχθές, αλλά υπάρχει ενδιαφερόμενος με οικονομική επιφάνεια; Εκτός αν μιλάμε για κανέναν Πιεγκμπονγκσάντ ή όπως αλλιώς προφέρεται εκείνος ο Ταϊλανδός που είχε εμφανιστεί μία εποχή ως υποψήφιος.

Ειδικά αν δεν γίνει το νέο γήπεδο που θα καταστήσει την ΠΑΕ ελκυστικότερη, απίθανο να βρεθεί αγοραστής. Επίσης, το «πούλα» έχει κι ένα αρνητικό φορτίο όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, απ’ την εποχή των συλλαλητηρίων για τον Τζίγγερ. Η επόμενη μέρα στην ομάδα, όπως έδειξε η ζωή, δεν αποδείχτηκε και τόσο ρόδινη.

Ερώτημα τέταρτο: είναι ο Τερίμ ο κατάλληλος προπονητής για τον Παναθηναϊκό; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όχι. Είχα διατυπώσει επιφυλάξεις απ’ τον καιρό της πρόσληψής του, απ’ αυτήν εδώ τη σελίδα. Ο Τούρκος είχε φτιάξει μία φορά κι έναν καιρό όνομα στην πατρίδα του, αλλά κοντεύει τα 71 και το σύστημα που μας έδειξε κόντρα στον Αρη στο τελευταίο 35λεπτο με έξι παίκτες στην επίθεση ήταν πιο old κι από old school.

Ο Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός και ο υπηρεσιακός

Ερώτημα πέμπτο: πρέπει να διώξει σήμερα ο Αλαφούζος τον Τερίμ; Οσο ακατάλληλος κι αν θεωρείται, τρία επίσημα ματς απομένουν. Ποιον να χρίσει υπηρεσιακό; Τον… Τότη Φυλακούρη; Ή να φέρει κανούργιο, μακράς πνοής, απ’ το εξωτερικό, αλλά που είναι ζήτημα αν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου θα έχει μάθει τα ονόματα των παικτών, πόσω μάλλον τις δυνατότητές τους.

Ερώτημα έκτο: με τον Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι θα κατακτούσε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα; Μετά Χριστόν προφήτες, πολλοί. Ομως, δεν το ξέρει κανείς. Και πέρυσι, με τον Σέρβο στον πάγκο, οι «πράσινοι» είχαν πάει… τρένο στο πρώτο ήμισυ, αλλά στο τέλος δεν το πήραν. Ούτε στην Ευρώπη πέτυχαν κάτι με τον Γιοβάνοβιτς.

Τι θα κάνει ο Αλαφούζος με τον Τερίμ

Συμπαθής ο Ιβάν, με προσφορά στην αναστήλωση της ομάδας, αλλά -καλώς ή κακώς- αποτελεί παρελθόν για τους τριφυλλοφόρους. Οι ανακυκλώσεις ονομάτων μαρτυρούν συνήθως στενό ορίζοντα. Στο δια ταύτα, η φετινή περίοδος δεν γίνεται να ολοκληρωθεί με άλλους.

Ο Αλαφούζος θα παραμείνει, εκ των πραγμάτων, στην κεφαλή της ΠΑΕ κι ο Τερίμ λογικά θα συνεχίσει στον πάγκο και για τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου, βλέπουμε.

Ενα Κύπελλο, βεβαίως, που δεν το έχει εκ προοιμίου στην τροπαιοθήκη του ο Παναθηναϊκός. Αν ο Αρης τον νίκησε μέσα στη Λεωφόρο, γιατί να μην μπορεί και σ’ ένα ουδέτερο γήπεδο; Ας το έχουν κι αυτό στα υπ’ όψιν τους στο «πράσινο» σύμπαν, αν φυσικά θέλουν να διασώσουν κάτι απ’ την τρέχουσα σεζόν.

 

Αποφόρτιση για Ιωαννίδη, Μπακασέτα, Τσέριν

Previous article

Μακάμπι – Παναθηναϊκός Aktor: 85-83: Το σουτ της νίκης…βρήκε σίδερο – Με την πλάτη στον τοίχο και all-in για το Final Four στο Game 4

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.