0

Η «ελληνοποίηση» του ρόστερ και το ποσό που θέλουν οι «πράσινοι» για να πουν το «ναι» σε πρόταση για τον Βαγιαννίδη.

Η μεταγραφική στρατηγική του Παναθηναϊκού έχει τροποποιηθεί εδώ και λίγους μήνες και πέρα απ’ την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ με ξένους παίκτες επιπέδου Μαξίμοβιτς (συν 3-4 αντίστοιχες κινήσεις που θα γίνουν το προσεχές καλοκαίρι), είναι ειλημμένη η απόφαση για τη μεγαλύτερη ελληνοποίηση του ρόστερ της ομάδας με Ελληνες διεθνείς.

Επιλογή που είναι ήδη σε εξέλιξη απ’ τον περασμένο Γενάρη με την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας, Τάσου Μπακασέτα και του Δημήτρη Λημνιού, αλλά και με την επικείμενη μεταγραφή του βασικού δεξιού μπακ της «γαλανόλευκης» Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περαιτέρω ελληνοποίησης του δυναμικού του Παναθηναϊκού έχει σε πρώτο πλάνο τα ονόματα ακόμη δύο Ελλήνων που αγωνίζονται στο εξωτερικό: του Δημήτρη Γιαννούλη και του Δημήτρη Πέλκα.

Ο πρώτος μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν απ’ τη Νόριτς, έχοντας αποκτηθεί προ τριετίας απ’ τα «καναρίνια» αντί 7,5 εκατ. ευρώ απ’ τον ΠΑΟΚ (είχε ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του) και δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα. Φέτος μετράει 36 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις με 4 ασίστ, ενώ στα χρόνια που παίζει στο «Νησί» έχει 101 επίσημους αγώνες με 4 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για βασικό αριστερό μπακ το καλοκαίρι, δεδομένου ότι θα αποχωρήσει ο Χουάνκαρ έπειτα από μία «γεμάτη» τετραετία στο «τριφύλλι» κι ο Γιαννούλης είναι στις περιπτώσεις που απασχολούν έντονα τους «πράσινους».

Μολονότι υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες (και δη ελληνικές), είναι ξεκάθαρο για την ώρα πως ο παίκτης δεν έχει συμφωνία με κανέναν και στο «τριφύλλι» σκοπεύουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη δική του περίπτωση.

Ο δε Πέλκας, έπειτα από μία τετραετία στο εξωτερικό (Φενερμπαχτσέ, Χαλ, Μπασακσεχίρ) σκέφτεται πλέον σοβαρά τον επαναπατρισμό κι ο Παναθηναϊκός μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι δύο πιο άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός (30 ματς, 4 γκολ με την Εθνική) μετράει 7 γκολ και 5 ασίστ με την Μπασακσεχίρ την εφετινή σεζόν και δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης η οποία κινείται ήδη για τον αντικαταστήσει με τον Γιώργο Μασούρα. Οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακατατάξεις στις θέσεις των μεσοεπιθετικών το καλοκαίρι και η ικανότητα του Πέλκα να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο, όσο και στο «10» προσφέρουν ένα πολύ ελκυστικό «πακέτο»

Περιμένουν πρόταση για Βαγιαννίδη

Ανεξαρτήτως της μεταγραφής του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει το καλοκαίρι στο ρόστερ του και τους Κώτσιρα, Βαγιαννίδη, με τον Αρκά αμυντικό να έχει ρόλο πασπαρτού στην ενδεκάδα. Αυτό μπορεί να τροποποιηθεί πάντως σχετικά γρήγορα, καθώς για τον Βαγιαννίδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση μετά τη λήξη της σεζόν. Οι «πράσινοι» πάντως κοστολογούν τον 23χρονο μπακ με ένα πολύ σημαντικό ποσό (άνω των 5 εκατ.) και για να αποχωρήσει θα πρέπει να καλυφθούν τα «θέλω» τους.

Σύντροφος Ναν: «Μεγάλη μαχαιριά! Δεν γνώριζα τίποτα για την ανανέωση!»

Previous article

Μέρος του προγράμματος οι Μπερνάρ και Μλαντένοβιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.