0

Οι εξελίξεις από χτες κιόλας (16/5) ήταν καταιγιστικές στον Παναθηναϊκό. Η χλωμή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, τα άσχημα αποτελέσματα κόντρα σε Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Το κλίμα στα αποδυτήρια – που δεν ήταν το καλύτερο δυνατό – επηρέασαν άρδην την απόφαση για το μέλλον του Φατίχ Τερίμ και έριξαν ουσιαστικά τίτλους τέλους για τον έμπειρο τεχνικό.


Πριν από μερικές ώρες ενώ ήταν γνωστό στις τάξεις των ρεπόρτερ, έγινε και… επίσημο, η οριστική επιστροφή του Χρήστου Κόντη στον Παναθηναϊκό! Με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Καταρχάς εκ του αποτελέσματος πάντα, η επιλογή Τερίμ δεν βγήκε. Οπότε το σκεπτικό ήταν πως έπρεπε να περιοριστεί η όποια ζημιά. Να μετατραπεί σε κέρδος. Έξοδος στην Ευρώπη δηλαδή και κατάκτηση ενός τροπαίου. «Αν δεν κερδίσεις τουλάχιστον μην χάσεις» αναφέρει ένα γνωστό ποδοσφαιρικό απόφθεγμα. Για να το παραλληλίσουμε , αν δεν πάρεις πρωτάθλημα, τουλάχιστον πάρε Κύπελλο και βγες Ευρώπη. Αυτός είναι πλέον ο βασικός στόχος.

Ο Τερίμ είναι ένα σπουδαίο όνομα, brand στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως το έργο ήταν εξ αρχής δύσκολο. Να προλάβει να μάθει την ομάδα άμεσα, να περάσει τα θέλω του, να εμπνεύσει τους παίκτες. Πάρα ταύτα πήρε δύσκολες προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson.

Απώλεσε όμως το πρωτάθλημα, κατά την ταπεινή μου άποψη, απέναντι σε μικρότερης εμβέλειας αντιπάλους. Δεν μπόρεσε να κρατήσει υψηλό φρόνημα στα ντέρμπι. Ενώ είχε την ατυχιά να χάσει Μπερνάρ και Ιωαννίδη στα μεγάλα ραντεβού!

Εν τέλει δεν μπόρεσε να διατηρήσει την απαιτούμενη συνοχή στα αποδυτήρια. Όσοι δεν έπαιζαν είχαν παράπονα – αυτό όμως συνέβαινε και επί Γιοβάνοβιτς – ενώ δεν είχε την ίδια προσέγγιση στον τρόπο παιχνιδιού που λάνσαρε, με αρκετούς τους παίκτες. Το σφιχτό ροτέσιον τους έκανε να νιώθουν παραγκωνισμένοι. Μοιραία όλα τα παραπάνω, κατέληξαν και οδήγησαν στο διαζυγίο των δύο πελυρών.

Συνήθως αλλαγές τέτοιου τύπου , ειδικά όταν ο διάδοχος έχει καλές σχέσεις με τους περισσότερους παίκτες στα αποδυτήρια, έχουν θετικό αντίκτυπο. Υπάρχει αυτή την ώρα ένα αίσθημα ανακούφισης στα πράσινα αποδυτήρια. Ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές αισθάνονται πως μπαίνουν ξανά στην εξίσωση.

Οι δύο τελικές στροφές παραμένουν απότομες. Δύο τελικοί, στους οποίους το «τριφύλλι» παίζει τα πάντα. Όμως η επιλογή Κόντη άλλαξε το κλίμα εντός των τειχών ήδη προς το καλύτερο. Αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή.

Γνωρίζει το έμψυχο δυναμικό, την ψυχοσύνθεση του Παναθηναϊκού, ενώ είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Άλλωστε ουδείς προλάβαινε να μάθει τα μυστικά του Παναθηναϊκού μέσα σε ένα δεκαήμερο! Τώρα περιορίζεται αισθητά το όποιο ρίσκο, βάσει συνθηκών. Σωστό timing και ακόμη σωστότερη η επιλογή αυτή του Χρήστου Κόντη. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο, σε άλλη βάση πλέον

 

Απίστευτο τι έγινε μόλις οι παίκτες έμαθαν την αποχώρηση Τερίμ!

Previous article

Αν ο Γιοβάνοβιτς είχε ταβάνι, ο Τερίμ τον πήγε στο υπόγειο…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.