0

Πού θα παίζει του χρόνου ο Βασίλιε Μίτσιτς…

Η άφιξη του Βασίλιε Μίσιτς στην Ελλάδα -για άγνωστο ακόμα λόγο- και η παρουσία του στην Αθήνα έχει πυροδοτήσει σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται μία νέα συνεργασία του με τον Εργκίν Αταμάν, μετά από την Εφές.

Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό; Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο; Η περίπτωση του Σέρβου γκαρντ δεν είναι απλή γι’ αυτό και όλα τα δεδομένα πρέπει να αναλυθούν με μεγάλη προσοχή.

Δεν κόλλησε στην Οκλαχόμα

Ο Μίσιτς έκανε το περασμένο καλοκαίρι πράξη το μεγάλο του όνειρο που ήταν να μεταπηδήσει στο ΝΒΑ. Ωστόσο, όπως συνέβη και με την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ, η επιλογή ομάδας δεν του ταίριαξε.

Η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήταν μία έτοιμη, δομημένη ομάδα για να πάει μακριά στα πλέι-οφ, δεν είχε όρεξη να δώσει μεγάλο ρόλο σε έναν ρούκι όπως ο Σέρβος, έστω κι αν μιλάμε για ένα εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη.

Στα 30 παιχνίδια που έπαιξε εκεί, είχε μέσο όρο συμμετοχής μόλις 12 λεπτά, στα οποία ήταν αδύνατον να δείξει τι μπορεί να προσφέρει.

Βασικός στην Σάρλοτ…

Πολύ φυσιολογικά έγινε trade στους Σάρλοτ Χόρνετς και εκεί πήρε από την αρχή ρόλο βασικού.

Ο χρόνος συμμετοχής εκτοξεύτηκε στα 27,2 λεπτά, το ίδιο και οι μέσοι όροι του που πήγαν στους 10,8 πόντους, τις 6,2 ασίστ, αλλά μόλις με 43,7 στα σουτ εντός παιδειάς και μόλις 29,4% στο τρίποντο, που ήταν το βασικό του όπλο στην Ευρώπη.

Ο Μίσιτς πήρε μεγαλύτερο ρόλο, αλλά οι Χόρνετς είναι μία ομάδα που εδώ και χρόνια βολοδέρνει στην μετριότητα, μακριά από τα πλέι-οφ, μία ομάδα που στην ουσία δεν κυνηγά τίποτα.

Κι εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα; Θα συνεχίσει ο Σέρβος γκαρντ σε αυτή την μετριότητα, σε αυτή την μίζερη κατάσταση στην Σάρλοτ;

Αγκάθι το συμβόλαιο…

Να πούμε εδώ ότι το καλοκαίρι του 2023, ο Μίσιτς υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, με συνολικές απολαβές 23,5 εκατομμυρίων ευρώ και τον τρίτο χρόνο να είναι επιλογή της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία πιθανά ενδεχόμενα. Αυτό της παραμονής, αυτό ενός νέου trade σε άλλη ομάδα και αυτό του buy-out (της εξαγοράς συμβολαίου του), ώστε να μείνει άμεσα ελεύθερος.

Η αλήθεια είναι ότι η Σάρλοτ, μία ομάδα που πάει σε rebuilding δεν μπορεί να δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε έναν 30χρόνο. Εξάλλου, ο Μίσιτς ήταν ο βασικός πλέι-μέικερ μόνο και μόνο λόγω του τραυματισμού του Λαμέλο Μπολ, γύρω από τον οποίο έχουν χτίσει την ομάδα τους.

Επομένως, στην καλύτερη, ο Μίσιτς να είναι την επόμενη σεζόν ο δεύτερος πλέι-μέικερ, που θα παίρνει όσα λεπτά περισσεύουν.

Το πιο πιθανό σενάριο…

Ο Σέρβος δεν δείχνει χαρούμενος ούτε εκεί, όμως στην πραγματικότητα είναι «αιχμάλωτος» του συμβολαίου που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι.

Με τα σημερινά δεδομένα το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ είτε στην Σάρλοτ είτε σε κάποια άλλη ομάδα. Ωστόσο, buy-out στο ΝΒΑ γίνονται ακόμα και μέσα στην σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι ο Μίσιτς μπορεί να γίνει ξαφνικά διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.

Επομένως, η καλύτερη τακτική για κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα είναι να αρχίσει από τώρα το… ψηστήρι. Διότι, ως γνωστόν, των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

Τεράστια «πράσινη» αυτοκτονία και η Ευρώπη… περνάει από τον Βόλο!

Previous article

Άλλη μια σεζόν που καταλήγει βλέποντας φιέστες άλλων….

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.