0

Ο Γιοβάνοβιτς το θέλει πιο πολύ απ’ όλους

Σίγουρα στην πρώτη επιλογή του Σέρβου τεχνικού ήταν η τριάδα των Ρούμπεν, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες. Κι ο λόγος ήταν συγκεκριμένος και ξεκάθαρος: Με τον τρόπο παιχνιδιού που έπαιζε εκείνη την περίοδο ο Παναθηναϊκός και την πρόθεση του Γιοβάνοβιτς να έχουν οι πράσινοι την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της κυκλοφορίας, θεωρούσε πως η παραπάνω τριάδα του εξασφάλιζε καλύτερα αυτά τα δύο στοιχεία.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει καταπληκτική κάθετη κίνηση με την μπάλα, μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, ωστόσο (για την ώρα) υστερεί στο κράτημα της μπάλας, στις τελικές επιλογές του και στο συνδυαστικό παιχνίδι.

Τούτο βεβαίως, δεν σημαίνει πως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αλεξανδρόπουλου δεν είναι πολύτιμα και δυσεύρετα. Αυτό που επιδιώκει απ’ την πρώτη μέρα ο Σέρβος τεχνικός και το τιμ του, είναι να εξελίξουν το παιχνίδι του και τον τρόπο σκέψης του, για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και τη θέση του στην ενδεκάδα, μέσα μία διαδικασία στην οποία θα βελτιώσει τις αδυναμίες του και θα είναι πολύ πιο παραγωγικός παντού.

Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει περισσότερο απ’ τον ίδιο τον Γιοβάνοβιτς, το να βγει ο “μικρός” και να πάρει πάνω του ακόμη μεγαλύτερο ρόλο και μερίδιο ευθυνών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει στα χέρια του “χρυσάφι”, όμως η διαδικασία εξέλιξής του θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη κι επιβάλλεται να έρθει μέσα απ’ τη δουλειά και τη βελτίωση των αδυναμιών του.

Και βεβαίως, θα πρέπει κι ο ίδιος να αρχίσει να απορροφάει πολύ περισσότερο τις οδηγίες και τις εντολές που έρχονται απ’ τον πάγκο, είτε στην καθημερινότητα των προπονήσεων, είτε μέσα απ’ τα ματς.

 

“Τρέλα” για Παλάσιος – Στη λίστα Ιταλών και Τούρκων – “Παίρνει” τα λεφτά του… Ολυμπιακού ο ΠΑΟ!

Previous article

Μπακογιάννης: «Ο Βοτανικός θα είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα με θέα την Ακρόπολη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.