2

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σχολίασε την ψηφοφορία των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποιες εντυπώσεις σας προκάλεσε η υπερψήφιση της «Διπλής Ανάπλασης»;

«Μου έκανε μεγάλη έκπληξη το ποσοστό αυτών που ψήφισαν εναντίον. Με ποιο σκεπτικό έγινε αυτό. Είναι αδιανόητο. Περίμενα 100% να ήταν υπέρ ενός καινούργιου γηπέδου, σύγχρονου για το ποδόσφαιρο αλλά και τον αθλητισμό. Ο Βοτανικός μία ιστορική περιοχή θα αλλάξει μορφή. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ένα παλιομοδίτικο γήπεδο. Η Λεωφόρος είναι σαν μια κοπέλα μέτρια σε ομορφιά που μια μακιγιέζ την κάνει όμορφη. Στην πρώτη βροχή, το μακιγιάζ ξεπλένεται και βλέπουμε την αλήθεια. Έτσι έγινε στη Λεωφόρο όταν σε μία κακοκαιρία έπεσε το σκέπαστρο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Παρ’ όλα αυτά έχετε αναμνήσεις από τη Λεωφόρο…

«Εγώ έπαιξα σε αυτό το γήπεδο. Θυμάμαι τον σεισμό του 1981 που προκάλεσε προβλήματα στη Λεωφόρο και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με έδρα τη Ριζούπολη. Οι ρωγμές ακόμα υπάρχουν.

Οι συνθήκες που παίζουν τα παιδιά στα ερασιτεχνικά αθλήματα. είναι άθλιες. Είναι σαν να κρατάς ένα κατάστημα με παλιομοδίτικη βιτρίνα. Η ιστορία του Παναθηναϊκού απαιτεί κάτι σύγχρονο. Δεν γίνεται πια στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός έχει εκατομμύρια κόσμου που θέλουν κάτι καινούριο. Να πάνε να δούνε το ματς, να πιουν καφέ, να πάνε στο ρεστοράν, να ψωνίσουν.

Αυτοί που ψήφισαν εναντίον πιστεύω δεν έχουν πάει πουθενά στην Ευρώπη να δουν ματς μεγάλης ομάδας, όπως η Ρεάλ για παράδειγμα.

Η ιστορία αλλάζει. Εγώ είμαι από το 1979 μόνιμα στην Ελλάδα. Κοιτάζω προς τα πίσω και βλέπω. Όταν πηγαίναμε Παιανία για να προπονηθούμε, η Μεσογείων ήταν χάλια. Το ίδιο και η Λεωφόρος Λαυρίου. Τώρα με την Αττική οδό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν η Αθήνα ήταν έτσι σήμερα θα κάναμε πολλές ώρες για να φτάσουμε εκεί. Όλα έχουν εξελιχθεί στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν με τα παπούτσια που παίζαμε εμείς πριν 40 χρόνια. Τότε γιατί να παίζουν στα ίδια γήπεδα; Ο Βοτανικός θα είναι ένα σύγχρονο γήπεδο που θα εξυπηρετεί και τον Ερασιτέχνη».

 

Εξαιρετική περίπτωση πασίγνωστου παίκτη για Παναθηναϊκό… από Ρωσία για το καλοκαίρι!

Previous article

Με Ιωαννίδη η ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Next article

You may also like

2 Comments

  1. σωστο

  2. σωστος ο ροτσα η λεωφορος ουτε για αποθηκη δεν κανει πλεον

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.