0

Ο Αϊτόρ Κανταλάπιεδρα είναι εκ των mvp του φετινού Παναθηναϊκού και με τα γκολ που πετυχαίνει οδηγεί το τριφύλλι στην επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με 2-1. Οι πράσινοι έσπασαν το αήττητο των 16 αγώνων της ομάδας της Θεσσαλονίκης και μπήκαν γερά στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο πρώτο ημίχρονο το τριφύλλι έπαιξε πολύ καλά και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά ειδικά μετά το 2-1.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού η αλήθεια είναι ότι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν και από το πρώτο λεπτό του αγώνα πίεσαν ψηλά τον ΠΑΟΚ. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της επικράτησης ήταν ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Ισπανός μπορεί να μην έπιασε τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων πολύ καλών παιχνιδιών του, αλλά στην μία φάση που βρέθηκε έκανε… γκολ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του τριφυλλιού.

Όπως έχουμε τονίσει πολλάκις ο Αϊτόρ είναι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Για την ακρίβεια την περασμένη σεζόν λόγω και προσωπικών ζητημάτων δεν μπορούσε να αποδώσει, αλλά φέτος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βρει το… κουμπί του. Είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός εξτρέμ μαζί με τον Παλάσιος έχουν πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγούν στην επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Κανταλαπιέδρα έχει πετύχει συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 7 γκολ ενώ έχει μοιράσει και 9 ασίστ. Είναι σημαντικό όμως να δούμε τη σημασία των περισσότερων γκολ του Αϊτόρ, αλλά και των ασίστ και κόντρα σε ποιους τα έχει πετύχει.

Ο Ισπανός εξτρέμ στις 5 Ιανουαρίου κόντρα στον Άρη πέτυχε το 2-0 του τριφυλλιού ενώ στο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Παλάσιος έχει σημαντική συνεισφορά, καθώς από το δικό του… τσίμπημα της μπάλας ο Αργεντίνος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Κουέστα.

 

Στις 22 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον Ιωνικό. Το τριφύλλι είναι γνωστό ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς. Σε εκείνο το παιχνίδι οι πράσινοι με ένα υπέροχο τέρμα του Ισπανού έφυγαν με το διπλό, μια νίκη που είχαν μεγάλη ανάγκη τότε.

 

Το επόμενο κρίσιμο γκολ του Ισπανού ήταν κόντρα στην ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια. Στις 27 Φεβρουαρίου το τριφύλλι επικράτησε επί της ΑΕΚ με 3-0, με τον Αϊτόρ να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα. Στο 29ο λεπτό από τα πόδια του έγινε η σέντρα με την οποία ο Ιωαννίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους πράσινους.

 

Κάπως έτσι φτάνουμε στην κρίσιμη διαδικασία των πλέι οφ. Από το πρώτο κιόλας ματς ο Ισπανός εξτρέμ ήταν καταλυτικός. Την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ και μόλις στο 4ο λεπτό με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Το ματς έληξε 1-1, με τον Κανταλαπιέδρα να παίζει σημαντικό ρόλο στο να πάρουν οι πράσινοι τον πρώτο τους βαθμό.

 

Στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ και πάλι χρειάστηκε μια μόλις ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Στο 34ο λεπτό του ματς ο Παλάσιος έβγαλε μια σέντρα… ξυράφι με τον Αϊτόρ να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τα δικά του ποδιά ξεκινάει και το κόρνερ από το οποίο ο Χουάνκαρ έκανε το 2-0 με μαγικό σουτ.

 

 

Γυαλίζει το μάτι του Αϊτόρ όταν βλέπει ΠΑΟΚ και πλέον χτίζει παράδοση

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα διανύει την δεύτερη του σεζόν στο τριφύλλι. Το αξιοσημείωτο είναι ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πετύχει τρία τέρματα σε μόλις τέσσερις αναμετρήσεις.

Ο Ισπανός χτίζει μια παράδοση κόντρα στον δικέφαλο του βορρά και αυτό φυσικά του δίνει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμα και πέρυσι που δεν ήταν καθόλου καλός, βρήκε δίχτυα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Φέτος έχει πετύχει ένα τέρμα ενώ στην ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στον Παλάσιος για να ανοίξει το σκορ. Παράλληλα, θα μπορούσε να ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής αν σε εκείνο το ματς ο διαιτητής είχε δώσει το πέναλτι που ξεκάθαρα του κάνει ο Τσιγγάρας.

Από εδώ και πέρα μένει να δούμε αν αυτή η παράδοση θα… συνεχιστεί.

Αναλυτικά τα ματς:

0/12/20 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 1 γκολ 13η αγωνιστική 2020-21 σεζόν

04/04/21 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0 1 γκολ 2η αγωνιστική πλέι οφ 2020/21

06/02/22 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 22η αγωνιστική 0 γκολ αλλά ασίστ 2021/22

03/04/22 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1  1 γκολ και από τα πόδια του ξεκινάει το δεύτερο τέρμα

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είναι μια εσωτερική μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό φέτος. Η επίδοση του Ισπανού μαζί με αυτή του Παλάσιος οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο δρόμο για την επιστροφή στην Ευρώπη. Και το μεγάλο θέμα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Στα ματς δηλαδή που η μπάλα… καίει.

 

Ανάλυση: Η τρίτη αγωνιστική των play off- Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Νέντοβιτς: «Είμαστε πεινασμένοι – Τώρα παίζουμε καλύτερα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.