0

Ό Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του sprint race του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, προσπερνώντας τον Λεκλέρ στον 20ο γύρο και ξεκινάει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (24/4, 16:00).

Τι κι αν έχασε την pole στην εκκίνηση, ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την επίθεσή του στον προτελευταίο γύρο και πήρε την νίκη στο sprint race του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια τερματίζοντας μπροστά από τον Σαρλ Λελκέρ. Ο Ολλανδός οδηγός πήρε το μάξιμουμ των οκτώ πόντων και θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (24/4, 16:00). Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρτζιο Πέρεζ, ενώ βαθμολογήθηκαν επίσης οι Σάινθ, Νόρις, Ρικιάρντο, Μπότας και Μάγκνουσεν.

Στην εκκίνηση του αγώνα sprint κερδισμένος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari κατάφερε να περάσει τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είχε την pole position από την Παρασκευή. Νωρίς στον πρώτο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του, λόγω της εγκατάλειψης του Τσόου, έπειτα από συμβάν με τον Γκασλί.

Στον 4ο γύρο το safety car αποχώρησε από την πίστα, με τον Λεκλέρ να κρατάει την πρωτοπορία, χωρίς μεγάλο πρόβλημα. O παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να βρεθεί εντός ζώνη DRS, ώστε να απειλήσει τον Λεκλέρ. Την ίδια ώρα, πιο πίσω οι δύο Mercedes δεν μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, ώστε να διεκδικήσουν θέση στη 10άδα. Όσον αφορά στην πρώτη τριάδα, ο Πέρεζ ανέβηκε τέσσερις θέσεις περνώντας στην 3η, με τους Νόρις και Ρικιάρντο να ακολουθούν προσωρινά.

Στον 14ο γύρο ο Σάινθ προσπάθησε να καλύψει τη… χασούρα και ανέβηκε στην 5η θέση προκαλώντας ιαχές στις εξέδρες της Ίμολα, ενώ στη συνέχεια πέρασε και 4ος. Στη μάχη της κορυφής ο Σαρλ Λεκλέρ με γρήγορους γύρους προσπαθούσε να κρατήσει τον Φερστάπεν εκτός εμβέλειας. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ο οδηγός της Ferrari αντιμετώπιζε φθορά στο εμπρός ελαστικό, με τον Ολλανδό να πλησιάζει έως και στα τρία δέκατα.

Τελικά, στον 20ο γύρο ο Φερστάπεν κόλλησε πίσω από τον Λεκλέρ και στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, πριν από την πρώτη στροφή, άρπαξε την πρώτη θέση. Έτσι, η στρατηγική της Red Bull για συντήρηση ελαστικών στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επίθεση στο φινάλε απέδωσε καρπούς.

Ο Μαξ Φερστάπεν μετά την pole position της Παρασκευής, νίκησε και το sprint race και έτσι έχει το προβάδισμα στον αγώνα της Κυριακής στην πίστα της Ίμολα.

Η κατάταξη των οδηγών μετά το sprint race:

Θ. ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 Charles Leclerc FERRARI 78
2 Carlos Sainz FERRARI 38
3 George Russell MERCEDES 37
4 Sergio Perez RED BULL RACING RBPT 36
5 Max Verstappen RED BULL RACING RBPT 33
6 Lewis Hamilton MERCEDES 28
7 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 20
8 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 20
9 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 14
10 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 13
11 Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES 11
12 Pierre Gasly ALPHATAURI RBPT 6
13 Yuki Tsunoda ALPHATAURI RBPT 4
14 Fernando Alonso ALPINE RENAULT 2
15 Zhou Guanyu ALFA ROMEO FERRARI 1
16 Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES 1
17 Mick Schumacher HAAS FERRARI 0
18 Lance Stroll ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 0
19 Nico Hulkenberg ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 0
20 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES 0

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 FERRARI 116
2 RED BULL RACING RBPT 69
3 MERCEDES 65
4 MCLAREN MERCEDES 31
5 ALPINE RENAULT 22
6 ALFA ROMEO FERRARI 15
7 HAAS FERRARI 13
8 ALPHATAURI RBPT 10
9 WILLIAMS MERCEDES 1
10 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 0

 

Ρεπό το Πάσχα και μετά φουλ για Λαμία

Previous article

Τον Φάμπιο Γκονζάλες τσεκάρει ο Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.