0

H υποχρέωση να σεβαστεί τον εαυτό του.

Σ

το Game 5 με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουνίου, είδαμε για πρώτη φορά στη διάρκεια των ημιτελικών τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να αντιμετωπίζουν κάθε κατοχή (σε άμυνα και επίθεση) με εγωισμό -με την καλή έννοια. Ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν στο παιχνίδι περνούσε το μήνυμα στους παίκτες του Φώτη Τακιανού πως η σειρά θα τελειώσει με τον δέοντα (για εκείνους) τρόπο.

Αρκεί αυτό για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό; Ρητορικό το ερώτημα. Τίποτα από μόνο του δεν φτάνει. Η ενέργεια στην άμυνα και η διάθεση για υψηλά επίπεδα έντασης στις δύο πλευρές του παρκέ αποτελούν πάντως μια καλή βάση. Κυρίως για να πάρουν θάρρος και να νιώσουν καλύτερα. Όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο, είναι δεδομένο πως το ψυχολογικό πλεονέκτημα (μαζί με το αγωνιστικό) βρίσκονται στην απέναντι πλευρά. Ποιος επαγγελματίας όμως μπορεί να αποδεχθεί την ήττα; Είναι λοιπόν (και) θέμα εγωισμού, το οποίο δημιουργεί μια συνεπακόλουθη ηθική υποχρέωση. Τόσο για το πρόσωπο που βλέπουν στον καθρέφτη όσο και γι αυτόν που κάθεται δίπλα τους, στα αποδυτήρια.

Την ώρα λοιπόν που όλη η Ελλάδα προβλέπει πως ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που κατακτήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή στη Stoiximan Basket League, ποιος δεν θα θελε να ρίξει μια τελευταία ζαριά με τους δικούς του κανόνες; Κι ό,τι γίνει…

Η συγκινητική αναφορά της ΚΑΕ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Previous article

Μια σημαία να κυματίζει μεσίστια…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.