0

Οι «πράσινοι» αν θέλουν να επιστρέψουν πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι από το μηδέν.

Σεζόν ήταν και πάει. Τελείωσε και αυτή. Και βρήκε απόλυτο νικητή και κυρίαρχο τον Ολυμπιακό ο οποίος μετά από 6 χρόνια κατάκτησε και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ μετά από 25 χρόνια κατάφερε να πετύχει το double. Μια χρονιά εξαιρετική για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έφτασαν και μια ανάσα από τον τελικό της Euroleague.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού αδιαμφισβήτητη. Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν πολλά στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, του περασμένου καλοκαιριού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στοχεύει σωστά και ουσιαστικά να δουλεύει την ομάδα του με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να μην επηρεαστεί από τα… απόνερα της απόσυρσης του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ, κυριάρχησε πλήρως στην Ελλάδα, τα πήγε περίφημα στην Ευρώπη και δικαίως κατέκτησε το double μετά από 25 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα με τρόπο εμφατικό και επιβλητικό επί του «αιωνίου» του αντιπάλου. Και το άλλο μεγάλο θέμα για τον  Ολυμπιακό είναι ότι ετοιμάζεται να μπει στη νέα σεζόν… σαν έτοιμος από καιρό. Με το τεχνικό επιτελείο που ξέρει πολύ καλά την ομάδα και ξέρει που πρέπει να κινηθεί για τις ελάχιστες αλλαγές που χρειάζεται στο ρόστερ.

Την ίδια όμως στιγμή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην εντελώς διαφορετική κατάσταση. Οι «πράσινοι» για ένα ακόμα καλοκαίρι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να «γκρεμίσουν» ότι προσπάθησαν να «χτίσουν» το περασμένο καλοκαίρι και να αναδομήσουν την ομάδα τους από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από τον καλοκαιρινό του σχεδιασμό μιας και ουσιαστικά δεν του βγήκε απολύτως τίποτα στην πράξη. Σαφώς και ο σχεδιασμός μιας ομάδας με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι κάτι πάρα, πάρα πολύ δύσκολο αλλά στον Παναθηναϊκό δεν πέτυχαν τίποτα. Απολύτως.

Και αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς… αποφυγή για το φετινό καλοκαίρι. Το πρώτο που πρέπει να γίνει όμως στον Παναθηναϊκό είναι να καταστεί σαφές πως θα προχωρήσουν οι «πράσινοι» στην επόμενη ημέρα. Υπό ποιο καθεστώς θα λειτουργήσει η ομάδα τη νέα σεζόν. Θα έχουμε μια ακόμα χρονιά όπου οι «πράσινοι» θα πορευτούν με το λεγόμενο «έσοδα-έξοδα», θα υπάρξει πώληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα υπάρξει ενεργοποίηση του μεγαλομετόχου Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Με τον τελευταίο πάντως το διάστημα αυτό είναι συνεχώς στα γεγονότα, αλλά με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γνωρίζουν… χθες το τι θα γίνει στο διοικητικό κομμάτι για να μπορέσουν να «Χτίσουν» με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια τη νέα ομάδα. Διοίκηση, προπονητής, ρόστερ. Βήμα-βήμα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κανονικότητά του και να αποδείξει ότι οι δύο τελευταίες σεζόν αποτέλεσαν μια κακή παρένθεση.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στέλνει τον Μπάμπη Χριστόγλου στον εισαγγελέα!

Previous article

Στέλνει στον εισαγγελέα τον Μπάμπη Χριστόγλου η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.