0

Το άλφα και το ωμέγα του σχεδιασμού.

Εδώ και μέρες, ο Νικ Καλάθης είναι ο παίκτης που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλον τον Παναθηναϊκό. Ο Νικ, συζητάει σε καθημερινή βάση με την Μπαρτσελόνα, όσον αφορά μία πιθανή λύση της συνεργασίας τους. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, και η μία αλλά και η άλλη πλευρά, επιθυμούν την λύση της συνεργασίας τους. Αλλά με προϋποθέσεις. Ο Καλάθης, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, τα έχει ”σπάσει” με τους ”Μπλαουγκράνα”. Ενώ οι Ισπανοί, ολοκλήρωσαν και την μεταγραφή του Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στον άσσο.

Οι πρώτες κινήσεις

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, ολοκλήρωσε την πιο σημαντική του κίνηση, η οποία ήταν βεβαίως αυτή του προπονητή. Αυτό σημαίνει πως τώρα, μπορεί να κοιτάξει το πως θα πορευτεί μεταγραφικά. Ο Καλάθης, φαίνεται πως είναι ο μεγάλος στόχος του ”εξάστερου”. Στο ”τριφύλλι”, ψάχνουν τον παίκτη, τον οποίο θα πλαισιώσει τον Πάρις Λι στην θέση ”1”. Ενώ δεδομένη, θεωρείται και η μεταγραφή του Καλαϊτζάκη, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πράγματα σε άμυνα και επίθεση, στις θέσεις 1, 2 αλλά και 3. Να αναφέρουμε επίσης, πως ο Νέντοβιτς έχει δεδομένη θέση στην θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς, εάν και εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόοπτο που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Η λύση του μεγαλύτερου προβλήματος

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, οι ”πράσινοι” έχουν ρίξει το βάρος τους στην ενίσχυση στην θέση του άσσου. Μετά τα τελευταία 2 χρόνια, στα οποία παρέλασαν διαφόρων ειδών άσσοι και δεν ορθοπόδησε κανείς, στο ”τριφύλλι” ξέρουν, πως από αυτή την θέση πρέπει να ξεκινήσουν όλα. Ξέρουν ότι η πιο κομβική εξέλιξη στον σχεδιασμό, είναι η ολοκλήρωση της ενίσχυσης του ρόστερ στην θέση 1. Όσο σημαντική είναι η λύση στον άσσο, άλλο τόσο δύσκολη είναι, σε σχέση με τις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ. Ωστόσο, μετά από 2 χρόνια, ήρθε η ώρα να βρεθεί επιτέλους μια σοβαρή λύση.

Οι περιορισμένες επιλογές

Πέρα από την περίπτωση Καλάθη, αν ρίξουμε μία σύντομη ματιά, οι επιλογές του Παναθηναϊκού δεν είναι πολλές. Εξάλλου, βλέποντας και το τι κάνουν οι άλλες ομάδες της Euroleague, καταλαβαίνουμε πως η ενίσχυση στον άσσο, είναι για όλους τους προπονητές η σημαντικότερη και η πιο αναγκαία. Για αυτό και όλες οι ομάδες ενισχύονται πρώτα εκεί. Η Μπαρτσελόνα θεώρησε πως θέλει ενίσχυση και απέκτησε τον Σατοράνσκι. Ενώ ο Ιτούδης, πήρε κατευθείαν στην Φενέρ τον Γουίλμπεκιν. Και δεν είναι τα μόνα παραδείγματα. Ποιες άλλες επιλογές θα μπορούσαν λοιπόν να απασχολήσουν τους ”πράσινους”;

Ο Μάικ Τζέιμς, ο Τόμας Ερτέλ και οι…άλλοι

Θα ξεκινήσουμε με το πιο καυτό όνομα. Ο Μάικ Τζέιμς, υπάρχει πιθανότητα εάν και εφόσον δεν αποδεχτεί την νέα πρόταση της Μονακό, να μείνει ελεύθερος στην αγορά. Βέβαια, το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνει στην Γαλλία. Προφανώς και δεν εννοούμε πως ο Μάικ Τζέιμς παίζει σαν λύση στα γραφεία του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, εφόσον η παραμονή του στο ”Πριγκιπάτο” δεν είναι ακόμα σίγουρη, μπορούμε να κάνουμε μία απλή πρόχειρη αναφορά. Εξάλλου, ίσως είναι υπαρκτό και το σενάριο να υπάρξουν και προτάσεις από το NBA για τον ”Σούπερ Μάικ”. Σενάριο για το οποίο επίσης υπάρχουν απλά κάποιες πιθανότητες.

Από εκεί και έπειτα, τα διαθέσιμα ονόματα που υπάρχουν στην αγορά για την θέση του άσσου είναι τα εξής: Κίναν Έβανς, Κόρε Ουόλντεν, Νέιτ Ουόλτερς (παίκτης του Ράντονιτς στον Ερυθρό Αστέρα μέχρι πριν λίγες μέρες) και Πιέρ Χένρι. Ενώ τέλος, ελεύθερος κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στην αγορά ο Τόμας Ερτέλ που φαίνεται όμως να υπογράφει στην Ζενίτ του Πασκουάλ.

Όπως και να έχει, η ολοκλήρωση της μεταγραφής ενός πλέι μέικερ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Πάρις Λι στην θέση 1, είναι η πιο σημαντική από όλες. Ενώ χρήσιμη, θα είναι και η παρουσία του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος δεν ήρθε για να…κάθεται. Σίγουρα, η περίπτωση του Καλάθη φαντάζει ιδανική, καθώς όχι μόνο προσφέρει ποιότητα άλλου επιπέδου στην ομάδα, αλλά καλύπτει και θέση Έλληνα. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς ανοίγει μία ακόμη θέση ξένου στο ρόστερ. Αναμένουμε λοιπόν τις επόμενες ημέρες με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

 

πηγή:paopantou.gr

Ο Ντουέιν Μπέικον προτάθηκε στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής και στις κορασίδες!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.