0

Ταχύτερος ο Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες του Αυστριακού Grand Prix, θα εκκινήσει πρώτος στο sprint race του Σαββάτου (9/7). Δεύτερος ο Σαρλ Λεκλέρ, φιάσκο για τις Mercedes των Λούις Χάμιλτον – Τζορτζ Ράσελ.

Ένας σπουδαίος γύρος, ήταν αρκετός για να γράψει ο Μαξ Φερστάπεν τον κορυφαίο χρόνο στις κατατακτήριες του Αυστριακού Grand Prix εν όψει του sprint race του Σαββάτου (9/7) στο οποίο θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση του Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Απίθανο φιάσκο για τις Mercedes, με τον Λούις Χάμιλτον να διαλύει το μονοθέσιό του και να προκαλεί καθεστώς κόκκινης σημαίας, πριν ο Τζορτζ Ράσελ κάνει το ίδιο και διακόψει για δεύτερη φορά τις κατατακτήριες στο Red Bull Ring.

Μετά τις δύο διακοπές για τα ατυχήματα των Χάμιλτον και Ράσελ, απέμενε χρόνος μόνο για έναν γρήγορο γύρο για τους 8 οδηγούς. Τίποτα δεν έδειχνε ότι ο Φερστάπεν θα έπαιρνε την πολ ποζίσιον, βάσει των χρόνων που πέτυχε στα πρώτα δύο τμήματα της πίστας – ήταν αργότερος από τον προηγούμενό του χρόνο.

Ωστόσο, στο τρίτο τμήμα ο Ολλανδός έβγαλε έναν εντελώς αναπάντεχο «λαγό από το καπέλο», ίσως με την βέλτιστη πια θέρμανση των ελαστικών του, και πέτυχε τον πρώτο χρόνο με διαφορά μόλις 29 χιλιοστών από τον Λεκλέρ και 82 χιλιοστών από τον Σάινθ – με τις δύο Ferrari, που έδειξαν απρόσμενα γρήγορες μετά τη διαφορά τους από τον Ολλανδό στις ελεύθερες δοκιμές.

Ο τέταρτος Πέρεζ ποτέ δεν βρήκε τις ρυθμίσεις που θα ήθελε και περιορίστηκε στην 4η θέση – αλλά αυτή μπορεί να του αφαιρεθεί αν οι αγωνοδίκες κρίνουν ότι ξεπέρασε τα όρια της πίστας στον γύρο του στο Q2 με τον οποίο προκρίθηκε στην πρώτη δεκάδα.

Αντίστοιχα ο Ράσελ, που διατήρησε την 5η του θέση παρότι δεν συμμετείχε στον τελευταίο γύρο, μπορεί να τιμωρηθεί διότι μετά το ατύχημά του διέσχισε με τα πόδια την πίστα χωρίς να ζητήσει την άδεια από τους κριτές. Ο Χάμιλτον έμεινε στο τέλος της δεκάδας μετά το ατύχημά του, αλλά μπορεί να τιμωρηθεί και αυτός αν κριθεί ότι μπλοκάρισε τον Λεκλέρ στο Q2.

Στο τέλος ο Φερστάπεν είπε: “Ποτέ δεν είναι καλή η αναμονή μεταξύ δύο γύρων, είναι καλό όταν είσαι στο ρυθμό να συνεχίζεις. Αλλά φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος με την πολ ποζίσιον, αν και ξέρω ότι αύριο και την Κυριακή πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς”.

Και ο Λεκλέρ συμπλήρωσε: “Πιστεύω ότι είμαστε και οι τρεις υπερβολικά κοντά. Στον τελευταίο γύρο πάσχισα να φέρω τα ελαστικά στη θερμοκρασία, αλλά εντέλει ο Μαξ ήταν λιγάκι πιο δυνατός σήμερα οπότε συγχαρητήρια σε εκείνον”.

Στο Φερστάπεν αποδόθηκε η πολ ποζίσιον του τριημέρου αλλά, θυμίζουμε, ότι η πολ ποζίσιον του αγώνα της Κυριακής θα κριθεί -μαζί με όλες τις υπόλοιπες θέσεις- από την τελική κατάταξη του αγώνα Σπριντ που θα ξεκινήσει στις 17:30 αύριο (9/7) το απόγευμα.

Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι δύο οδηγοί της Haas και οι δύο της Alpine, με εξαιρετική εμφάνιση και πάλι από τον Μικ Σουμάχερ που κέρδισε την 8η θέση, ενάμισι δέκατο πίσω από τον Κέβιν Μάγκνουσεν αλλά εμπρός από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Στο Q2 αποκλείστηκαν οι δύο Alpha Tauri των Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα, μαζί με τη McLaren του Λάντο Νόρις – που απλά δεν είχε την ταχύτητα. Ο έτερος οδηγός της ομάδας, Ντάνιελ Ρικιάρντο, είχε ακόμα χειρότερη μέρα, αφού αποκλείστηκε από το Q2, μαζί με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ με τις δύο Aston Martin. Αντίθετα, εξαιρετικός ήταν ο Άλεξ Άλμπον κερδίζοντας τη 12η θέση με τη Williams.

Τέλος, ο Βάλτερι Μπότας πέτυχε τον 13ο χρόνο στο Q2, όμως θα εκκινήσει τον αγώνα από τα πιτς λόγω ποινών για αλλαγή εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος της Ferrari στην πλάτη της Alfa Romeo του.

 

Έρχεται «διαβασμένος» ο Μάγκνουσον

Previous article

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Ο μαθητής του Κιελίνι, του Πίρλο και του Κόντε στα θρανία της Γιουβέντους

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.