0

Το μπαμ του καλοκαιριού

Θα το έλεγα και παράκρουση αυτό, που ζούμε τις τελευταίες ημέρες με την μεταγραφή του Μπερνάρντ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν έμαθε οριστικά χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου (πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ιωνικό), ότι ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε και έρχεται αύριο στην Ελλάδα, για να αρχίσει προπονήσεις.

Και πραγματικά είναι δύσκολο να το πιστέψεις, ότι αυτή η παικτάρα που μέχρι πρόπερσι έπαιζε σε τόπ επίπεδο στην Πρέμιερ Λιγκ με την Εβερτον και έχει κάνει παπάδες και με την Σαχτάρ έρχεται στην Ελλάδα.

Μιλάμε για παικταρά, που παραπέμπει σε εποχές κανονικού Παναθηναϊκού , 14 φορές διεθνή με την Εθνική Βραζιλίας, στα 29 του έρχεται για να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Πέρυσι αγωνίστηκε στα Εμιράτα, αλλά ο προπονητής, που τον πήρε εκεί αποχώρησε, ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, είχε και άλλες προτάσεις από καλές ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε το κουμπί του, για να τον πείσει , έδωσε ένα συμβόλαιο τοπ επιπέδου και νάτος έρχεται.

Δεν είναι ανάγκη να πω πολλά για τον Μπερνάρ. Το μόνο που θα πω είναι, ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που -σωστά- είναι ο πιο απαιτητικός οπαδός στην Ελλάδα δεν θα πιστεύει με αυτά, που θα βλέπει να κάνει στο γήπεδο ο Βραζιλιάνος μέσος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον ήθελε πολύ και φυσικά τον προορίζει για την θέση δέκα πίσω από τον Σπόραρ. Με 59 γκολ και 66 ασίστ σε 345 συμμετοχές στην καριέρα του καταλαβαίνει κανείς, τι κάνει. Και όχι σε μικρά πρωταθλήματα, αλλά στην Αγγλία, στην Ουκρανία . Η Σαχτάρ έδωσε 25 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μινέιρο και μαζί της στο τσάμπιονς λιγκ έκανε όργια. Το ίδιο και στη συνέχεια, όπου ο Μάρκο Σίλβα τον πήρε στην Εβερτον. Και φυσικά έκανε σπουδαίες χρονιές και στην Ατλέτικο Μινέιρο, απ’όπου πήρε την μεταγραφή, για την Σαχτάρ.

Η τεχνική του και οι ντρίμπλες του ζαλίζουν τους αντιπάλους και μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και αριστερά, αλλά και σαν δέκα. Εχει πολλά τρεξίματα , κινείται πολύ χωρίς την μπάλα και αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Με λίγα λόγια ο Μπερνάρ είναι το κορυφαίο χαφ, που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα. Εχει πολλά γκολ και ασίστ, αλλά και το ένας με έναν στοιχεία που ήθελε ο Γιοβάνοβιτς από την θέση δέκα.

Ο Γιοβάνοβιτς του έχει εξηγήσει τον ρόλο του, ο παίκτης ενθουσιάστηκε από αυτά, που άκουσε και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Όλα πλέον στο γήπεδο. Εκεί, που η Λεωφόρος θα είναι μικρή, για να χωρέσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, εκεί που κάθε παιχνίδι φέτος θα είναι και μία γιορτή, όπως είδαμε και χθες.

Από την αρχή του καλοκαιριού είχαμε αναλύσει ποιο θα είναι το μεταγραφικό πλάνο του φετινού Παναθηναϊκού μετά από συμφωνία Αλαφούζου και Γιοβάνοβιτς. Να έρθουν παίκτες, να αλλάξουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό, χωρίς να παίζει ρόλο το κόστος. Νομίζω, ότι και οι πλέον δύσπιστοι πλέον καταλαβαίνουν, ότι όλη η προσπάθεια και η καθυστέρηση έγινε, για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός σε κανονικά επίπεδα.

Τέτοιοι παίκτες σαν τον Μπερνάρ δεν έρχονται εύκολα, από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, για να τους έχεις στην Ευρώπη. Ο παίκτης είχε συμβόλαιο, ήθελε να φύγει και έψαχνε το καλύτερο για τον ίδιο και την καριέρα του και το βρήκε. Και είναι έτοιμος να παίξει, αφού πήρε μέρος στην προετοιμασία και μέχρι και πρiν λίγες ημέρες έπαιξε σε φιλικό της Σάρχια. Ο Γιοβάνοβιτς περίμενε, για να έρθουν πολύ καλοί παίκτες στην ομάδα, είχε την υπομονή και τον ενδιέφερε να φτιάξει μία ομάδα που θα είναι Παναθηναϊκός, για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια και όχι για δύο, τρία παιχνίδια.

Και ο Αλαφούζος του είχε πει ότι θα δώσει όσα χρήματα χρειάζεται, για να έρθουν αυτοί οι παίκτες. Και στην πράξη το έκανε. Και Σπόραρ και Βέρμπιτς, και Μάγκνουσον και Μπερνάρ, στον οποίο δόθηκε μυθικό συμβόλαιο. Και ο κόσμος βλέπει και πάλι όραμα, βλέπει παικταράδες να έρχονται στην ομάδα και πιστεύει ότι η φετινή χρονιά αρχίζει με άλλες προϋποθέσεις από τις προηγούμενες και σωστά ο πήχης έχει μπει πιο ψηλά.

*Ο Γιοβάνοβιτς σωστά δήλωσε ότι στόχος του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν είναι η μία από τις πρώτες δύο θέσεις με βάση και τις μεταγραφές, που έγιναν και θα γίνουν και την εξέλιξη της ομάδας.

*Ο Αϊτόρ χθες μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο που πανηγύρισε το γκολ στον τελικό μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνουν όλοι φαντάζομαι, ότι όπως και τότε έτσι και τώρα δεν έκανε κάποια άσεμνη χειρονομία, απλά κάνει έναν συγκεκριμένο πανηγυρισμό, που έκανε πριν λίγες ημέρες και ο Μανέ. Πανηγυρισμός που έκανε ο Ντεουλοφέου, φίλος του Αϊτόρ όπως δήλωσε και ο ίδιος. Αλλά τα όσα ειπώθηκαν για τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ είναι ανάξια συζήτησης.

Η εξαιρετική μετάβαση του Παναθηναϊκού και ο super Τσέριν

Previous article

Έβαλε… μπρος για τη νέα σεζόν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.