0

Ο Μαξ Φερστάπεν για χιλιοστά του δευτερολέπτου πήρε τη pole position στις κατατακτήριες του γκραν-πρι της Ιαπωνίας.

Δυνατή μάχη στις κατατακτήριες για το γκραν-πρι της Ιαπωνίας με τον Μαξ Φερστάπεν να αναδεικνύεται νικητής απέναντι στον Σαρλ Λεκλέρ και να ξεκινά έτσι αύριο την κούρσα από την πρώτη θέση.

Οι δύο πιλότοι ήταν μακράν οι καλύτεροι απέναντι στους άλλους, και μεταξύ τους έπαιξαν τα… ρέστα τους για την αυριανή pole-position. Ο Φερστάπεν με χρόνο 1:29.304 ήταν ταχύτερος για δέκα χιλιοστά από τον πιλότο της Ferrari αλλά, πρέπει να αναφέρουμε πως, κινδυνεύει με τιμωρία καθώς την ώρα που προσπαθούσε να θερμάνει τα ελαστικά του και ήταν σε αργή κίνηση, βγήκε στο γρασίδι για να αποφύγει τον Νόρις που ερχόταν με υψηλή ταχύτητα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ και στην τέταρτη ο Σέρχιο Πέρες

 

Σε κίνδυνο η πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στην Ιαπωνία για το συμβάν με τον Νόρις

Οι αγωνοδίκες του GP Ιαπωνίας εξετάζουν το συμβάν του Μαξ Φερστάπεν με τον Λάντο Νόρις στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών, και μια ενδεχόμενο ποινή μπορεί να στερήσει την pole position που κατέκτησε ο Ολλανδός.

Συγκεκριμένα:

Στην προετοιμασία των δύο οδηγών για τους πρώτους τους γρήγορους γύρους στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης στη Σουζούκα, ο Μαξ Φερστάπεν προσέγγιζε με αργό ρυθμό τη θρυλική στροφή 130R και προσπαθούσε να θερμάνει τα ελαστικά του.

Με μια απότομη υπερστροφή της RB18, το μονοθέσιο του Ολλανδού συνέκλινε απότομα προς τα αριστερά, τη στοιγμή που ερχόταν με πολύ υψηλή ταχύτητα η McLaren του Νόρις. Ο νεαρός Βρετανός αναγκάστηκε να βγει στο γρασίδι για να αποφύγει τη σύγκρουση με τη Red Bull – κάτι που ο Φερστάπεν χαρακτήρισε στη ραδιοεπικοινωνία ως «απίστευτο».

Ο πρωταθλητής κρίθηκε να επισκεφτεί τους αγωνοδίκες στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), καθώς οι τελευταίοι έκριναν ότι παραβίασε το Άρθρο 33.4 του αγωνιστικού κώδικα. Που πρβλέπει ότι «σε κανένα σημείο ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να οδηγείται αναίτια αργά, νευρικά ή με τρόπο εν δυνάμει επικίνδυνο για άλλους οδηγούς ή κάποιο άλλο άτομο».

Ο Φερστάπεν απολογήθηκε στον Νόρις για το συμβάν, αλλά ο Βρετανός δήλωσε πως πιστεύει ότι μια τιμωρία είναι επιβεβλημένη για τον Ολλανδό. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι αγωνοδίκες μετά την ακρόαση του Φερστάπεν.

Παρόλα αυτά, ο Μαξ δεν φάνηκε να ανησυχεί όταν βγήκε από τη RB18, στο τέλος των δοκιμών κατάταξης: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την πολ ποζίσιον, αλλά ακόμα περισσότερο που επιστρέψαμε εδώ, ήταν εκπληκτικό που οδηγήσαμε και πάλι [στη Σουζούκα]», είπε ο Ολλανδός.

«Έχασα ένα μικρό κομμάτι από τον αεραγωγό, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν βελτίωσα το χρόνο μου. Αύριο ο αγώνας θα έχει ενδιαφέρον, με τον καιρό. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο», κατέληξε, βάσει των προβλέψεων ότι το ενδεχόμενο βροχής στη διάρκεια του GP Ιαπωνίας (9/10, 08:00) συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Μιλώντας για το συμβάν, ο Φερστάπεν είπε ότι προκλήθηκε λόγω των κρύων ελαστικών του: «Οδηγούσα αρκετά αργά και θέλησα να επιταχύνω, αλλά τα ελαστικά μου ήταν πολύ κρύα κι έτσι είχα μια δύσκολη στιγμή. Μετά προφανώς ο Λάντο ήθελε να με περάσει την ίδια στιγμή και προσπάθησε να με αποφύγει».

Ο Νόρις, από την πλευρά του, είπε πως περιμένει να επιβληθεί τιμωρία στον Ολλανδό, καθώς έκρινε ότι η κίνηση του Μαξ ήταν ωφελιμιστική: «Προφανώς ότι ξεκάθαρο ότι ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο» είπε ο Βρετανός, σε ερώτηση αν ο Φερστάπεν κινήθηκε αριστερά για να υπερασπιστεί τη θέση του στην πίστα για να έχει καθαρό γύρο μπροστά του ξεκινώντας την πρώτη του γρήγορη προσπάθεια στο Q3.

«Δεν υπάρχει κανονισμός που να προβλέπει τι μπορείς να κάνεις, αλλά υπάρχει για το τι δεν μπορείς να κάνεις. Οι οδηγοί πάντα προσμπερνούν πριν την τελευταία στροφή [για έναν καθαρό γύρο]. Παρότι όλοι συμφωνούμε να μην το κάνουμε, όλοι το κάνουν. Έτσι συμβαίνει.

Πιθανότατα θα είχε κάνει το ίδιο αν ήταν στη θέση μου. Αλλά εγώ δεν θα συνέκλινα προν τα αριστερά σε μια τέτοια περίσταση», κατέληξε ο Νόρις, προβλέποντας πως «αναμφίβολα» ο Φερστάπεν θα δεχθεί ποινή που θα τον ρίξει στην 10η θέση της εκκίνησης του αυριανού GP Ιαπωνίας.

 

Ξεκίνησαν οι επαφές: Έγινε η πρώτη κρούση για ανανέωση σε Αϊτόρ

Previous article

Ο Παναθηναϊκός πέρσι με φέτος, οι αλλαγές και οι συγκρίσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.