0

Με πειστικό τρόπο αλλά και απόλυτα ουσιαστικό ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση κόντρα στη Σπαρτάκ Μιγιάβα. Με εντυπωσιακά σερβίς αλλά και δεινό μπλοκ οι πράσινοι πήραν τη νίκη με 1-3 και αναζητούν δύο νικηφόρα σετ στον επαναληπτικό της Αθήνας.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα ικανοποιητική. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει πολλά θετικά στοιχεία να κρατήσει καθώς οι παίκτες του ανταπεξήρθαν απόλυτα στα δεδομένα του αγώνα. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά ο Παναθηναϊκός δε «σκότωσε το θηρίο». Βρήκε στο δρόμο του μια ομάδα σαφώς κατώτερη του και χωρίς να της δώσει δικαίωμα να ελπίζει την… καθάρισε.

Παιχνίδια σαν αυτό, ειδικά όταν έρχονται τόσο νωρίς στη σεζόν, είναι αρκετά επικίνδυνα και κρύβουν εκπλήξεις. Οι παίκτες του κόουτς Ανδρεόπουλου απέφυγαν τις παγίδες και κυρίως δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και αυτό ήταν το σημαντικότερο. Ήταν εμφανές από το ξεκίνημα του αγώνα ότι οι πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι είναι καλύτεροι και έβαλαν πίεση και άγχος στην αντίπαλη πλευρά. Μπορεί να παρουσίασαν κάποια αδράνεια στο τρίτο σετ το οποίο και έχασαν αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους αποσυντονίσει.

Το τριφύλλι έδωσε μια εντυπωσιακή παράσταση από τη θέση του σερβίς. Ο Παναθηναϊκός έκανε χίλια κομμάτια την υποδοχή της Σπαρτάκ κάνοντας τη δουλειά του πιο εύκολη. Το σημαντικότερο, βέβαια, ήταν πως όλοι οι παίκτες της ομάδας είχαν τον τρόπο να πιέζουν από το σερβίς είτε με δύναμη είτε με τεχνικά χτυπήματα. Τα καλά σερβίς έδωσαν την ευκαιρία στο πράσινο μπλοκ να αναδειχθεί καθώς όταν δεν ερχόταν άσσος προέκυπταν πολύ συχνά επιθέσεις με κακές προϋποθέσεις από πλευράς Σπάρτακ.

Στο τρίτο σετ εμφανίστηκε χαλάρωση και αδυναμία στην υποδοχή αλλά αυτό έμοιαζε με ένα «χαστούκι» που έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού. Το τέταρτο σετ δεν ήταν απλά ικανοποιητικό αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον κόουτς του τριφυλλιού να περάσει στο παιχνίδι και τον Κωστόπουλο αλλά και τον Μάρκου οι οποίοι άφησαν θετικές εντυπώσεις για όσο αγωνίστηκαν.

Οι πράσινοι έδειξαν πως το σερβίς μπορεί να είναι ένα από τα δυνατά τους χαρτιά φέτος. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι πως η μπροστά ζώνη μοιάζει πολύ ισχυρή και πάλι. Ο Ραγκέλ συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως και ο Πετρέας ο οποίος έχει προσαρμοστεί απόλυτα στη νέα του ομάδα. Συνδετικό κρίκος είναι ο Γιάκοπσεν που παρότι τα χρόνια περνάνε έχει την ίδια ενέργεια αλλά πάνω από όλα μπορεί να προσαρμόσει τους νέους παίκτες της ομάδας στα δεδομένα του. Είδαμε κόντρα στη Σπάρτακ πόσο άμεσα βρήκε χημεία με τον Πετρέα και πόσο εύκολα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον Ερνάντες, τον Κόβαρ και τον Φράγκο.

Ο Ερνάντες έπιασε υψηλή απόδοση αλλά παιχνίδια σαν αυτό μοιάζουν με προπόνηση για τον Κουβανό. Η αντίπαλη πλευρά δυσκολεύονταν να τον σταματήσει ενώ σε περιπτώσεις που δεν του ήρθε καλά η μπάλα είχε τον τρόπο να τελειώσει σωστά τις φάσεις ακόμα. Φράγκος και Κόβαρ δείχνουν να δένουν και να ενισχύουν την πίσω ζώνη αλλά και την επίθεση. Ο Φράγκος δείχνει πιο έτοιμος καθώς ο Ιταλός είχε κάποια κενά διαστήματα. Ωστόσο ο Κόβαρ είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και σύντομα αναμένεται να γίνει καθοριστικός σε υποδοχή και επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά θετικά να κρατήσει από τη Σλοβακία αλλά πρέπει να πάρει και το μάθημά του από τις ολιγωρίες που εμφανίστηκαν κυρίως στο τρίτο σετ. Είναι δεδομένο πως δε γίνεται να παίζει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα κόκκινα και να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Αυτό που ξέρει καλά ο Ανδρεόπουλος και ο Καραμαρούδης, όμως, είναι πως να διαχειριστούν, τις αδυναμίες που θα εμφανιστούν και κυρίως πως θα γίνει να είναι έτοιμη η ομάδα όταν τα παιχνίδια θα είναι “must win”. Η παρουσία περίπου 200 φίλων του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Σλοβακία έκανε ακόμα πιο όμορφη τη βραδιά και οι πράσινοι ένοιωσαν σαν να έπαιζαν στην έδρα τους και πάλι.

Αν δεν υπήρχε το VAR θα τον είχαν σφάξει στο γόνατο: Ο Παναθηναϊκός δέχεται ενορχηστρωμένη προπαγάνδα!

Previous article

Ζήτησε να φύγει τον Γενάρη ο Εμπαπέ – Μεγάλο φαβορί η Λίβερπουλ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.