0

Η εικόνα του Παναθηναϊκού οφείλει να προβληματίζει όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα…

Ο Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έχει παρουσιάσει αυτό που θα ευελπιστούσε στην εναρκτήρια φάση της σεζόν. Πόσο μάλλον και ο κόσμος του που περιμένει την ομάδα…στην γωνία μετά από δύο κακές σεζόν. Τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα για τους Πράσινους, έχοντας απωλέσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς από τον πιο έτοιμο Ολυμπιακό και μπαίνοντας… με το αριστερό σε Euroleague και Basket League με ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης και Άρη.

Στην πραγματικότητα ο κόσμος δεν είχε ανάγκη τρεις νίκες για να είναι αισιόδοξος. Έστω ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να δώσει χρόνο, όπως ζητάει ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Αυτό, ωστόσο, που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης είναι η εικόνα της ομάδας.

Το Τριφύλλι ηττήθηκε τρις, έχοντας δεχτεί 67, 68 και 69 πόντους. Στην ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν ζητήθηκε καμία φορά να σκοράρει 100αρες, ούτε καν 90αρες. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε καθώς και τις τρεις φορές, παρόλο που περιόρισε επιτυχώς τον κάθε αντίπαλο του, απέτυχε στο να σκοράρει 70 πόντους! Η μόνη νίκη ήρθε με τους πράσινους να σταματάνε στους 72, απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, έχοντας δεχτεί 67.

Κύρια πληγή του Παναθηναϊκού την δεδομένη ώρα, το τρίποντο και οι ελεύθερες βολές. 7/26 τρίποντα (26,9%) στην Ρόδο απέναντι στον Ολυμπιακό, 9/28 τρίποντα και 11/21 ελεύθερες βολές απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, 8/28 τρίποντα (28,6%) και 9/19 βολές στο “κάζο” της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός μας έχει παρουσιάσει ένα μπάσκετ σε χαμηλό τέμπο και λίγες επιθέσεις (τονίζαμε από την αρχή ότι είναι αυτή είναι η φιλοσοφία των Πεδουλάκη και Ράντονιτς), ένα “ποδοσφαιρικό κατενάτσιο” στην μπασκετική του μορφή. Μία ομάδα που της αρέσει να αμύνεται, να είναι σκληρή. Απαραίτητο για μία ομάδα που θέλει να κοιτάει ψηλά. Ωστόσο, μόνο αυτό δεν θα φέρει νίκες…

Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να προβούμε σε χαρακτηρισμούς σύγχρονο ή παλιό μπάσκετ, όπως έκαναν πολλοί. Το μπάσκετ είναι ένα. Αυτό που κερδίζει. Και ο Παναθηναϊκός την δεδομένη ώρα χάνει…

Αισιοδοξία για την συνέχεια (;)

“Σίγουρα είμαι αισιόδοξος για τα επόμενα ματς της Euroleague. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, τώρα πρέπει να κερδίσουμε, δηλώνει στο basket247.gr ο Πάρις Λι λίγο μετά την ήττα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ουτοπική αυτή η δήλωση; Μάλλον όχι…

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δείχνει ότι έχει επιρροή στην ομάδα. Και αυτό είναι το σημαντικότερο για την ώρα. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός πέρασε ήδη την μπασκετική φιλοσοφία του στους παίκτες, οι οποίοι δείχνουν να την έχουν ενστερνιστεί.

Ένα καινούριο σύνολο πράγματι χρειάζεται χρόνο για να “δέσουν” τα υλικά. Υλικά που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία τους (Γκριγκόνις, Πονίτκα, Παπαγιάννης). Με τον καιρό και με το αντάμωμα στις προπονήσεις θα προστεθούν τα στοιχεία που λείπουν. Γιατί αν θεωρείται πως η εικόνα του Big-Papa θα είναι η ίδια όλη την χρονιά ή ο Γκριγκόνις θα συνεχίζει να…”σπάει” τα καλάθια μάλλον είστε γελασμένοι.

Ρόστερ με ποιότητα υπάρχει, όπως και ένας ικανός προπονητής με σοβαρό πλάνο. Χρόνος, ωστόσο, δεν υπάρχει… άπλετος και ήδη αρκετοί πρέπει να αρχίσουν να προβληματίζονται για αυτό που παρουσιάζει ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο παρκέ, όσο πλησιάζει ο καιρός προς τις τελευταίες κινήσεις για την ολοκλήρωση του ρόστερ.

Υ.Γ. Ο Παπαγιάννης δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φάση του (είναι φανερά επηρεασμένος από τον καλοκαιρινό τραυματισμό του), Γκριγκόνις και Πονίτκα ακόμα…ψάχνονται ενώ φωνάζει η απουσία ενός forward με “φονικό” σουτ.

Υ.Γ.2: Μήπως το Τριφύλλι να εξετάσει την περίπτωση του Ντόρσεϊ, μιας και το όνειρο του παίκτη να εδραιωθεί στον “μαγικό κόσμο” του NBA τελείωσε πρόωρα; Θα ήταν μία σημαντική ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ και φυσικά ενίσχυση του ελληνικού κορμού!

πηγή: paopantou.gr

Ιεροσυλία κύριε Δέδα: «Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα θυμίζει τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς»!

Previous article

Έτσι θα κερδίσει την Λαμία ο Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.