0

Έτσι θα διατηρήσει το σερί του ο Παναθηναϊκός και μετά τη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε την περασμένη αγωνιστική και το εμπόδιο του Αστέρα στη Λεωφόρο και διατηρήθηκε στην κορυφή, σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Οι Αρκάδες αποδείχτηκαν “σκληρό καρύδι”, αλλά το “τριφύλλι” της φετινής σεζόν δεν φοβάται τα… “ύψη” και με τον συνήθη ύποπτο Αϊτόρ να σκοράρει, πήρε ακόμη ένα τρίποντο, σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Επόμενη αντίπαλος των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η Λαμία, σε άλλο ένα επικίνδυνο, εκτός έδρας αυτή τη φορά, παιχνίδι.

Πολλές ισοπαλίες, κλειστά και σε χαμηλό σκορ τα φετινά ματς της Λαμίας.

Η προσεχής αντίπαλος των “πρασίνων”, στους πρώτους 7 αγώνες που έχει δώσει στη φετινή Super League, έχει απολογισμό 4 ισοπαλίες, 2 ήττες και 1 νίκη και φιγουράρει στη 10η θέση της βαθμολογίας. Με εξαίρεση την ήττα από την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική (0-3, είχε χάσει πέναλτι ο Ντε Βινσέντι στο 32′ και ενώ ήταν στο 0-0 το ματς) σε κανένα παιχνίδι της Λαμίας δεν έχουν μπει πάνω από 2 γκολ και όσα ξέφυγαν από την ισοπαλία, είτε τα κέρδισε οριακά, είτε τα έχασε επίσης στο γκολ. Αυτό αποδεικνύει ότι για να κερδίσεις αυτή την ομάδα, θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός για 90 λεπτά, καθώς μια φάση αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός φέτος διαθέτει μονάδες που έχουν την προσωπικότητα να κρίνουν αγώνες με μία ποιοτική ενέργεια.

Με Γιοβάνοβιτς βάζει τη μπάλα κάτω, βρίσκει λύσεις και έχει χτίσει σερί κόντρα στους Φθιωτούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός πριν τον ερχομό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα έβρισκε σκούρα κόντρα στη Λαμία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη σεζόν 2017-18 και μετά, μετρούσε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου κόντρα στους Φθιωτούς, 3 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόλις 5 νίκες. Κακό ρεκόρ αν λάβουμε υπόψιν τα μεγέθη των δύο συλλόγων.

Με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο, τα πράγματα άλλαξαν και αποκαταστάθηκε η τάξη. Σε 4 αγώνες πέρυσι, (2 για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο), ο Παναθηναϊκός μέτρησε 4 νίκες με επιμέρους διαφορά τερμάτων 8-1. Η κατοχή μπάλας ήταν σταθερά σε ποσοστό άνω του 60% υπέρ των “πρασίνων”, με εξαίρεση το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, όταν και ο Παναθηναϊκός έχοντας “προίκα” το 1-0 της Λεωφόρου από το πρώτο παιχνίδι, έκανε συντήρηση, έπαιξε πιο σφιχτά και χτύπησε στην αντεπίθεση (0-2). Η συνέχεια γνωστή, πρόκριση στον τελικό μετά από 8 χρόνια και κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ιωαννίδης κόντρα στην… αγαπημένη του αντίπαλο και το 0 στην άμυνα δίνουν νίκη!

Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, εν απουσία του Σπόραρ, ο Φώτης Ιωαννίδης πήρε φανέλα βασικού και τα πήγε μια χαρά. Ο 22χρονος, διεθνής με την Εθνική Ανδρών πλέον φορ του Παναθηναϊκού, παρότι μετράει 12 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς γκολ, βοηθάει πολύ τον Παναθηναϊκό όταν αγωνίζεται και σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού. Καλός με τη μπάλα κάτω και δυνατός στις μονομαχίες, απασχολεί διαρκώς τα αντίπαλα στόπερ, έχοντας και ωραίες κινήσεις στον χώρο, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα τον φέρει εκ νέου σε επαφή με το γκολ. Μην ξεχνάμε ότι οι δημιουργικοί μέσοι της ομάδας αλλά και τα μπακ, έχουν την ποιότητα να τροφοδοτήσουν το “9” και όσο περνάει ο καιρός αυτό θα φαίνεται περισσότερο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι τα τελευταία του γκολ με την “πράσινη” φανέλα, ο Ιωαννίδης τα πέτυχε κόντρα στη Λαμία πέρυσι, όταν σκόραρε από ένα και στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο αλλά και στον επαναληπτικό, στην έδρα της Λαμίας, για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος! Με τα τέρματα που σημείωσε, ουσιαστικά έδωσε “το εισιτήριο” στην ομάδα του για τον τελικό της διοργάνωσης (1 γκολ έβαλε εκτός έδρας και ο Παλάσιος.) Μια ακόμα αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια για τον Ιωαννίδη, είναι ότι έχει… “φορτώσει” τα δίχτυα της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα με γκολ, περισσότερο από κάθε άλλης. Κόντρα στους Φθιωτούς έχει σκοράρει συνολικά 4 φορές (2 για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο) και αν είναι να δώσει τέλος στην περίοδο αφλογιστίας του, η ιδανικότερη συγκυρία είναι να το πράξει κόντρα σε εκείνους.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο “Αθανάσιος Διάκος” με όπλο του φυσικά και την άμυνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα (2) και είναι απόλυτα συμπαγής. Εναντίον του σκόραραν μόνο οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια το “τριφύλλι” έχει διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του.

Αν συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα, ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πιθανότητες να κάνει το 8/8 και για άλλο ένα ΣΚ να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα. Ένας τίτλος που δεν του χαρίστηκε από κανέναν, αλλά τον κέρδισε με τον κόπο του και την ξέφρενη πορεία του μέχρι σήμερα. Κοιτάζοντας κάθε ματς ξεχωριστά.

πηγή: paopantou.gr

Ποδοσφαιρικό… κατενάτσιο σε μπασκετικά παρκέ

Previous article

Oρίστηκε ημερομηνία για το ματς της Λεωφόρου με την Τρέντσιν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.