0

Μια ομάδα που είχε ξεχάσει τι θα πει πρωταθλητισμός, έχει ασταμάτητη πορεία μέχρι τώρα, αντιμετωπίζοντας κάθε κατάσταση που του κλήθηκε να διαχειριστεί. Κόντρα στη Λαμία έχει μία ακόμη.

Γράφει ο Λ. Μπακολιάς.

Εντάξει, το εμπεδώσαμε. Όταν γίνονται πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να σφυρίζονται. Για να μην αυξηθεί ο συνολικός αριθμός και θιχτούν όσοι θεωρούν πως η μη εύνοιά τους, είναι αδικία. Περάστηκε εδώ και τόσες μέρες και το περίφημο μήνυμα: Μην τυχόν γίνει κάνα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και το καταλογίσετε από εδώ και πέρα, θα ακολουθήσει νέο ρεσιτάλ.

Έτσι ήταν πάντα στην Ελλάδα, δεν περιμέναμε να αλλάξει έτσι ξαφνικά η κατάσταση. Απλά τώρα τους φταίει το VAR, οι οθόνες, οι σημαίες, οι οθόνες, τα πάντα. Χωρίς ακόμη να έχουν κατασταλάξει για τον τρόπο με τον οποίο ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός. Δεν τον ακούμπησε κανείς αυτόν που έπεσε. Ήταν εκτός περιοχής. Η γροθιά ήταν κροσέ και μόνο τα ντιρέκτ καταλογίζονται. Τον βρίσκει αλλά όχι με τόση δύναμη για να συνιστά πέναλτι.

Στην χώρα που έχουν δικαιολογηθεί τα πάντα ακόμη και σε περιόδους σκληρής παράγκας, δεν μας προξενεί καμία εντύπωση. Πρέπει να δικαιολογηθεί το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, το αναφέραμε και πριν κάποιες μέρες. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του, το συμφέρον της ομάδας του πάει να στηρίξει και όχι να πει αυτό που βλέπει. Αντικειμενικότητες μην ψάχνετε, όλοι υποκειμενικοί είμαστε. Οπότε άδικος κόπος.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, με όλη την τοξικότητα της Super League να έχει βγει στην… πίστα πλέον, ο Παναθηναϊκός καλείται να αγωνιστεί στη Λαμία. Μια έδρα που πάντα τον δυσκολεύουν οι καταστάσεις. Τις οποίες καταστάσεις κάποιοι δημιουργούν προφανώς, δεν είναι μεταφυσικά φαινόμενα.

Πάντα ο αγωνιστικός χώρος είναι τραγικός, πάντα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι ανεπιθύμητοι λες και υπάρχει καμιά αντιπαλότητα δεκαετιών. Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συνδυαζόμενος με έμμεση πίεση προς τους διαιτητές. Οι οποίοι ξέρουν πως ακόμη και κραυγαλέα φάση υπέρ του Παναθηναϊκού αν υποδείξουν, θα δουν τα ονόματά τους να φιγουράρουν δακτυλοδεικτούμενα. Ως η βασική αιτία της επιτυχίας των Πράσινων.

Δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε να πάμε κόντρα σε κανέναν, ούτε να βουτήξουμε κι εμείς στην τοξικότητα που δημιουργείτε. Είναι ένα παιχνίδι που οι υπόλοιπες ομάδες και οι γύρω απ’ αυτές, ξέρουν να το παίζουν σαφώς καλύτερα. Έχουν την εμπειρία, έχουν το «δέσιμο». Ο Παναθηναϊκός τώρα μπήκε ξανά στη διαδικασία του πρωταθλητισμού.

Πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, μας ενδιαφέρει να διαχειριστεί σωστά τη συγκεκριμένη κατάσταση το ίδιο το Τριφύλλι. Μην επιτρέποντας να του στερήσουν έστω και ένα αγωνιστικό λεπτό ηρεμίας και συγκέντρωσης. Αυτό επιχειρείται. Ο αποπροσανατολισμός της ομάδας απ’ τη μία, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εντυπώσεων περί εύνοιας επειδή παίρνεις αυτό που αξίζεις.

Και μόνο να κοιτάξεις ποιοι μετρούν τα πέναλτι, αρκεί για να συνειδητοποιήσεις το τι πραγματικά «παίζει». Μην το κουράζουμε λοιπόν. Το ματς στη Λαμία είναι «φωτιά». Δύσκολο από κάθε πλευρά.

Αγωνιστικά αντίπαλος που θα παίζει… τελικό Champions League (όπως όλοι και πάντα κόντρα στον Παναθηναϊκό), συνθήκες ματς έχουν δυναμιτίσει το κλίμα ενός αγώνα που δε θα έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει.

Πρωταθλητισμό κάνεις. Πρώτος είσαι και με διαφορά. Πρέπει να συνηθίσεις σε όλα αυτά. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι ακριβώς τέτοιες καταστάσεις. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται κι ας ακουστεί άσχημο, στην τελική με τη Λαμία παίζεις. Απλά νίκησέ την γιατί είσαι ο Παναθηναϊκός και δεν μπορείς καν να χαμηλώσεις το βλέμμα. Δε θίγουμε τη Λαμία, τα μεγέθη των ομάδων ακριβώς αυτά είναι, αρέσει δε αρέσει.

Το δύσκολο για τον Παναθηναϊκό είναι να δείξει στο χορτάρι πως δεν επέτρεψε τίποτα να τον επηρεάσει. Το δύσκολο για το πρωτάθλημα το ίδιο, είναι να δείξει πως κανείς… Σπίλμπεργκ δε θα μας αναγκάσει να βιώσουμε και πάλι καταστάσεις επιστημονικής φαντασίας, επειδή το ποδόσφαιρο ενοχλεί. Κατά τα άλλα, η Λαμία και η κάθε Λαμία είναι εύκολη υπόθεση.

Σε ένα ματς που το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι πως δεν επιτρέπεται σε πολίτες αυτής της χώρας να βρεθούν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν επιτρέπεται παρότι δεν συντρέχουν λόγοι υψηλής επικινδυνότητας. Έτσι γουστάρουν και αφήνουν εκτός τους φίλους του Παναθηναϊκού. Σε μια Ελλάδα που δεν υπάρχει κανείς να βρει το σθένος να απαγορεύσει τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις.

Επειδή κι εμείς καημό το έχουμε: Μια φορά να γίνει… πείραμα με την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού κι ας κλείσουν μετά τα γήπεδα. Όπως έγινε τώρα με τους οπαδούς της ΑΕΚ που πήγαν κανονικά στην πρεμιέρα στη Λαμία. Ακόμη κι αυτό αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνων συνιστά. Επειδή το προνόμιο της θέασης και της στήριξης, το στερούν από τους φίλους του Τριφυλλιού.

Όχι πως πρόκειται να αλλάξει κάτι φυσικά. Απλά περιμένουμε αν νικήσει με το καλό ο Παναθηναϊκός, να μάθουμε σε ποιο σημείο ευνοήθηκε και με ποιο τρόπο. Είπαμε άλλωστε, αυτή η ομάδα νικά μόνο λόγω… εύνοιας. Αυτή η αλαζονεία και η μη παραδοχή πως είναι χειρότεροι μέχρι τώρα, σε καλό στους Πράσινους θα βγει.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Οι τρεις που… περιμένει για περισσότερες λύσεις!

Previous article

Τα ”ιδιαίτερα” του Γιοβάνοβιτς για Λαμία και το 8/8

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.