0

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις της συνέντευξης του Αϊτόρ.

Η συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα στην ισπανική ιστοσελίδα “Relevo”, πέρα απ’ την κατάθεση ψυχής που έκανε, εξωτερικεύοντας για πρώτη φορά τόσο έντονα τη μάχη του με το “τέρας” της κατάθλιψης που πέρασε στην πρώτη του σεζόν στο “τριφύλλι” στην περίοδο της “λαίλαπας Μπόλονι”, είχε και ένα πρώτο, ισχυρό μήνυμα παραμονής προς την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Ο Καταλανός εξτρέμ κάνει πράγματα και… θαύματα την εφετινή σεζόν με τους “πράσινους”, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σ’ αυτό το πρώτο δίμηνο της Super League και πλέον έχει αφήσει πίσω του όλη αυτή την κακή περίοδο που βίωσε παλεύοντας με τον εαυτό του και με τη βοήθεια ψυχολόγου, για να ξεφύγει απ’ την κατάθλιψη στην οποία “βυθίστηκε” την πρώτη χρονιά του στον Παναθηναϊκό.

Πλέον όλα έχουν αλλάξει για τον ίδιο κι όσο κι αν επιλέγει πάντα στις τοποθετήσεις του, έναν πολύ πιο ταπεινό τρόπο για να μιλήσει για το μέλλον. Χωρίς να “ανοίγεται” πολύ όσον αφορά τα σχέδιά του, στην τελευταία συνέντευξή του, έδειξε σε μεγάλο βαθμό ένα μέρος των σκέψεων που έχει ήδη κάνει για την επόμενη μέρα. Και που θα βρίσκεται μετά την 1η Ιουλίου 2023, όταν κι εκπνέει το εν ισχύ συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2020.

Ο Αϊτόρ είναι ένας παίκτης που θέλει να έχει πάντα σταθερές στη ζωή του, αλλά κι εμπιστοσύνη. Πράγματα που έχει βρει σε απόλυτο βαθμό εδώ κι ενάμιση χρόνο στην κοινή συνύπαρξή του στον Παναθηναϊκό με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Και φαίνεται αυτό στα λόγια του όποτε μιλάει για τον 60χρονο τεχνικό. Το έκανε τον περασμένο Ιούλιο, στη συνέντευξη που παραχώρησε επί ημερών της καλοκαιρινής προετοιμασίας, όταν είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά πως ο Σέρβος τεχνικός του άλλαξε όλες τις σκέψεις, τον έπεισε να μείνει στην ομάδα κι άλλαξε τη διάθεσή του για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο.

Το επανέλαβε πριν από δύο εβδομάδες σε άλλη συνέντευξη που είχε δώσει σε καταλανική εκπομπή, το έπραξε και τώρα στη συζήτηση που είχε με την ιστοσελίδα “Relevo”. Ο Γιοβάνοβιτς του προσφέρει την ασφάλεια και την ποδοσφαιρική ηρεμία που χρειάζεται για να αποδώσει το μάξιμουμ. Κι αυτό δεν το κρύβει, το εκφράζει, το λέει, σαν ένα μικρό “ευχαριστώ” προς τον Σέρβο τεχνικό.

Πιο ισχυρό από κάθε άλλη φορά η ιδέα του “μένω”

Σαφώς και η παραμονή του 26χρονου εξτρέμ στον Παναθηναϊκό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό απ’ την εξέλιξη των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν ανάμεσα στη διοίκηση του “τριφυλλιού” και του ατζέντη του μέσα στο επόμενο δεκαήμερο -μετά το αυριανό (16/10, 19:30) ματς με τη Λαμία, όπως έχει αναφέρει το SPORT24 εδώ και λίγες μέρες- όμως στο μυαλό του Καταλανού η ιδέα του “θέλω να μείνω” είναι πολύ πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά.

Τόσο, ώστε να σκέφτεται ακόμη και την -α λα Ζέκα- ελληνοποίησή του, η οποία για να προχωρήσει θα χρειαστεί να μείνει τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια στην Ελλάδα. Αυτή κι αν ήταν “αποκάλυψη” στην τελευταία συνέντευξή του. “Το έχω αναφέρει στην κοπέλα μου και το έχει πάρει για αστείο, αλλά της το είπα σοβαρά. Το έχω συζητήσει και με δυο συμπαίκτες μου. Πρέπει να είμαι ακόμα δύο χρόνια εδώ για να πάρω το διαβατήριό μου, μα γιατί όχι;“.

Θέλει όντως να παίξει στην Εθνική Ελλάδας

Πέραν της ασφάλειας, του ξεκάθαρου ρόλου, της επίδρασης στο παιχνίδι της ομάδας και της ηγετικής παρουσίας που έχει πλέον στον Παναθηναϊκό, ο Αϊτόρ έχει κι άλλον έναν στόχο: Να πάει το παιχνίδι του και σε ακόμη πιο υψηλό, διεθνές επίπεδο.

Γνωρίζει καλά πως σε αυτή την Εθνική Ισπανίας, οι πιθανότητες κλήσεις του ακόμα και σε αποστολή απ’ τον Λουίς Ενρίκε, δεν είναι περισσότερες από… 1%, απ’ την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου σε όλο το στερέωμα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Θέλει όμως πολύ να παίξει σε μία Εθνική και η ελληνική προοπτική τον ενθουσιάζει και τον έλκει πολύ. Και θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα, συνδυαστικά με την παραμονή του στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον για άλλα 2-3 χρόνια.

Οι συνθήκες για την ανανέωση των “όρκων” των δύο πλευρών, μοιάζουν πλέον ιδανικές. Τόσο, που να μην μπαίνει καν -για την ώρα- ο Αϊτόρ σε διαδικασία να δει τι άλλες επιλογές θα είναι διαθέσιμες στην αγορά. Μολονότι έχει δεχθεί οχλήσεις και ηχούν ήδη “Σειρήνες” στ’ αυτιά του. Ακόμα κι από ομάδες της πατρίδας του…

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Σκέψεις Αλαφούζου για παρουσία στη συνέντευξη Τύπου στο Βοτανικό

Previous article

Βγαίνει σιγά σιγά στην αγορά για μεταγραφή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.