0

Την δεύτερη σερί του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού καθώς επικράτησε του Εθνικού στο Γουδή με 10-8, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α’ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ήταν ο Δημήτρης Σγουρίδης. Ο νεαρός φουνταριστός πέτυχε 4 γκολ (εκ των οποίων το ένα ήταν εντυπωσιακό) και οδήγησε την ομάδα του Δημήτρη Μάζη στη δεύτερη νίκη της μετά το 3-11 της πρεμιέρας κόντρα στον Νηρέα Χαλανδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος της ομάδας έδωσε (για άλλη μία φορά) πολύ δυναμικό παρόν στο κολυμβητήριο στηρίζοντας τους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι παρακολουθήσαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι εκατέρωθεν. Οι «πράσινοι», παρά ένα προσωρινό προσπέρασμα του Εθνικού με 5-6, δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, ήταν πιο εύστοχοι και, όπως προαναφέραμε, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεαρό Σγουρίδη διπλασίασαν τις νίκες τους.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα πόλο του «τριφυλλιού» το άλλο Σάββατο με τη Χίο εκτός έδρας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α’ομίλου.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης δεν υπήρχε σκορ. Οι άμυνες των δύο ομάδων λειτούργησαν πολύ καλά εξουδετερώνοντας η μία την άλλη. Ο Τζελάλης με περιφερειακό σουτ έκανε το 1-0 στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Στην επόμενη «πράσινη» επίθεση ο Δερμιτζάκης βρήκε «ρήγμα» από τα δεξιά , έδωσε στον Κανδανολέων στη θέση του «φουνταριστού» και ο πιτσιρικάς έκανε το 2-0 από πλεονεκτική θέση. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να μειώσει στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου με γκολ του Τεσάνοβιτς. Το 2-1 ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου οκταλέπτου ο Παπαδόγκωνας έφερε το παιχνίδι στα ίσια (2-2) με σουτ από την περιφέρεια. Ο Τόττης με ωραίο δεξί σουτ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Εθνικού κάνοντας το 3-2 για την ομάδα του Δημήτρη Μάζη 05:47 πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο Ριστίτσεβιτς «κατέβασε» τα ρολά με απανωτές αποκρούσεις κράτησε το προβάδισμα για το «τριφύλλι». Ο Χατζηγούλας στη κόντρα έκανε το 4-2 αξιοποιώντας το κενό που βρήκε στην άμυνα του Εθνικού. Ο Μπερισιάνος πολύ γρήγορα μείωσε σε 4-3, Στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες άλλαξαν πάγκους με τον Παναθηναϊκό να έχει «βραχεία κεφαλή» έναντι του Εθνικού.

Η άμυνα του «τριφυλλιού» λειτούργησε εξαιρετικά στη πρώτη επίθεση του Εθνικού καθώς η μπάλα έμεινε στα χέρια της ομάδας του Πειραιά τελειώνοντας ο χρόνος. Παρόλα αυτά ο Κατσαγούνος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 4-4 για την ομάδα του. Ο Σγουρίδης κατάφερε μέσα από πολλά χέρια να κάνει ένα ωραίο δεξί σουτ, να «σώσει» μία χαμένη μπάλα και να δώσει ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό κάνοντας το 5-4. Με τη σέντρα, ωστόσο, ο Εθνικός «απάντησε» με τον Τεσάνοβιτς κάνοντας το 5-5. Περίπου 03:00 πριν τελειώσει το τρίτο οκτάλεπτο ο Βιτέλας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του σκοράροντας για το 5-6. Η «απάντηση» των παικτών ήταν άμεση καθώς ο Δημήτρης Αλβέρτης με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 6-6. Μάλιστα ο Άτζιτς έχασε την ευκαιρία να δώσει ξανά προβάδισμα στους «πράσινους» καθώς αστόχησε σε πέναλτι 01:30 πριν τελειώσει η περίοδος. Ο Μαυροβούνιος αμυντικός εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι καθώς λίγο αργότερα έφυγε στη κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 7-6. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Τα πρώτα περίπου 03:00 της τελευταίας περιόδου δεν είχαν σκορ. Όλα αυτά μέχρι να κερδίσει πέναλτι ο Αλβέρτης και ο Σγουρίδης να το μετουσιώσει σε γκολ κάνοντας το 8-6 για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός φουνταριστός στην επόμενη επίθεση σκόραρε ξανά για το 9-6 του «τριφυλλιού» 04:45 πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Ο Παπαδόγκωνας μείωσε σε 9-7 εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της «πράσινης» άμυνας. Ο Σγουρίδης με ένα τρομερό γυριστό σουτ διαμόρφωσε το 10-7 φτάνοντας τα 4 σήμερα. Ο Βιτέλας ανταπέδωσε μειώνοντας σε 10-8 με το χρονόμετρο να δείχνει 02:30 πριν το τέλος. Το μόνο που συνέβη στα επόμενα λεπτά ήταν ένα χαμένο πέναλτι του Αλβέρτη. Το σκορ δεν άλλαξε και η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους «πράσινους» νικητές με 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 7-6, 10-8

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Μάζης: «Βλέπω βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι – Χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα»

Previous article

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Με προβλήματα η προπόνηση…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.