0

Είχε πολλά χρόνια να βιώσει ο Παναθηναϊκός αυτό που συμβαίνει φέτος. Απανωτά Sold Out στη Λεωφόρο, «δίψα» παρουσίας παντού δίπλα στην ομάδα. Εκδρομή στη Λαμία, παρότι υπήρχαν διαρκείς ανακοινώσεις πως δε θα μπει κανείς φιλοξενούμενος στο γήπεδο.

Οι φίλοι του Τριφυλλιού αισθάνονται ξανά την ελπίδα. Η πορεία της ομάδας, συνέπεια, σοβαρότητα, ταπεινότητα. Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ποδοσφαιριστές, τα πάντα. Έκαναν τον κόσμο να επιστρέψει δυναμικά. Γεμάτος διάθεση. Αυτό που θα γίνει στο Βόλο το Σάββατο (29/10) στην αναμέτρηση με τον τοπικό ΝΠΣ, πρωτόγνωρο για την Ελλάδα των τελευταίων πολλών ετών.

Είτε είναι 15.000 είτε παραπάνω, η ουσία δεν αλλάζει. Συσπείρωση και απίστευτη στήριξη στην ομάδα. Όπου δίνεται η δυνατότητα τουλάχιστον. Στοιχείο που πάντα ίσχυε στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος όταν αισθανόταν ελπίδα, όταν έβλεπε την ομάδα να δίνει μάχη, παραμέριζε τα πάντα και στεκόταν στο πλάι της.

Σας θυμίζουμε ορισμένες απ’ τις χαρακτηριστικότερες παρουσίες σε εκτός έδρας ματς των προηγούμενων ετών. Οι οποίες και δεν έφταναν στα νούμερα που θα έχουμε στο Πανθεσσαλικό.

Από τότε που άρχισε να γίνεται δύσκολο να είσαι φίλαθλος φιλοξενούμενης ομάδας στην Ελλάδα:

Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 2001-02

Οι Πράσινοι για τα καλά μέσα στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη ήδη στους «16» σε δεύτερη φάση ομίλων (έφτασαν μέχρι τους «8»). Η Πάτρα μετατρέπεται σε Λεωφόρο, με φωνή και όγκο παρουσίας του κόσμου. Το ματς δεν εξελίχθηκε καλά, καθώς το 0-0 δεν βόλεψε τον Παναθηναϊκό.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2002-03

Το πέταλο στο «Γεντί Κουλέ» ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν έπειθε απλά, αλλά ήταν στο απόγειό της η εκπληκτική τετραετία που άρχισε απ’ τη δημιουργία της ομάδας του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, μέχρι το σερί των «θαυμάτων» στην Ευρώπη. Τελικό αποτέλεσμα 0-2 και ξέφρενο πάρτι από τους φίλους των Πράσινων.

Πανηλειακός-Παναθηναϊκός 2003-04

Ξεχωριστή περίπτωση. Εδώ δεν υπήρχε απλά ελπίδα, κρινόταν τίτλος. Νίκη Παναθηναϊκού σήμαινε επιστροφή στην κορυφή μετά από επτά χρόνια. Το γήπεδο του Πύργου μικρό για να χωρέσει την «τρέλα» της ημέρας και της προσμονής. Έγινε έδρα των Πράσινων ουσιαστικά και το γκολ του Ολισαντέμπε έφερε την έκρηξη χαράς.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 2004-05

Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο. Αντίπαλος ο φιλόξενος Εργοτέλης, ο οποίος έφερνε κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο, παίζοντας μέχρι και τον ύμνο των αντιπάλων στις αναμετρήσεις που ήταν γηπεδούχος. Οι Παναθηναϊκοί έδωσε βροντερό παρών και για πολλοστή φορά στην Κρήτη, η ομάδα έμοιαζε να παίζει «σπίτι» της. Η νίκη ήρθε για να δώσει έξτρα χαρά στον κόσμο.

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2009-10

Αγώνας και παρουσία κόσμου που δυστυχώς ακολουθήθηκε από τραγωδία, καθώς δύο νέα παιδιά ο Πάρης και ο Αποστόλης σκοτώθηκαν σε δυστύχημα κατά την επιστροφή τους απ’ την Κομοτηνή. Στο μικρό γήπεδο της πόλης, οι Παναθηναϊκοί ήταν πολλοί και το μετέτρεψαν σε έδρα τους. Σε μια σεζόν που απ’ την αρχή υπήρχε προσμονή και ελπίδα. Δικαιώθηκαν στο τέλος με το νταμπλ. Για την ιστορία το Τριφύλλι είχε επικρατήσει του Πανθρακικού.

Καβάλα-Παναθηναϊκός 2009-10

Όσα εισιτήρια πήρε ο Παναθηναϊκός, τα διέθεσε. Εξασφάλισαν και περισσότερα. Τόσο τη σεζόν 2009-10 όσο και την επόμενη, η παρουσία των φίλων του Τριφυλλιού στην Καβάλα ήταν πολυπληθής και δυναμική. Επιλέξαμε την πρώτη, επειδή είχε και το περίφημο πανό-μήνυμα: «Ασπίδα εμείς, πρωτάθλημα εσείς». Το τέλος του ματς βρήκε τους Πράσινους να ισοφαρίζουν την γηπεδούχο ομάδα για το τελικό 2-2.

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 2011-12

Η Λιβαδειά βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, οπότε πάντα η παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού είναι σημαντική. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν και το 2009-10, όμως πιο μαζική παρουσία υπήρξε το 2011-12. Τότε που οι Πράσινοι ήταν πρώτοι στη βαθμολογία, αλλά τελικά δεν κατέκτησαν κάτι. Η σεζόν με τον Λέτο σε εκπληκτική κατάσταση μέχρι που αποφασίστηκε να μπει στο χειρουργείο. Εκείνη η εξόρμηση στη Λιβαδειά, ουσιαστικά γέμισε το γήπεδο με Παναθηναϊκούς. Αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι επικράτησαν,

.Βέροια-Παναθηναϊκός 2013-14

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τότε, είχε αρχίσει να πείθει τον κόσμο. Από την αρχή οι φίλαθλοι ήταν στο πλευρό της. Το παιχνίδι της Βέροιας ήταν μία ακόμη απόδειξη. Πολύς κόσμος απ’ την πλευρά των φιλοξενούμενων, κερκίδα με παλμό που ώθησε την ομάδα στην επιτυχία και στη νίκη με 3-1 στην έδρα της «βασίλισσας του Βορρά».

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2018-19

Σεζόν με -6, περιορισμούς μεταγραφών και την προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Εξαιρετικό ξεκίνημα για το Τριφύλλι με σερί νικών που ξάφνιασε τους πάντες. Η Τρίπολη έμοιαζε μικρή για να χωρέσει τους φίλους του Παναθηναϊκού, στο πρώτο παιχνίδι που οι Πράσινοι δε νίκησαν. Ισοφάρισαν στο τέλος τους γηπεδούχους, αλλά σε επίπεδο εξέδρας το «Θ. Κολοκοτρώνης» είχε μετατραπεί σε Λεωφόρο.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ας πάρουμε πίσω τις Κυριακές… και τα Σάββατά μας!

Previous article

Το ρεκόρ 15ετίας του Ντέρικ Ουίλιαμς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.