0

Το αγωνιστικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο την Κυριακή (6/11, 19:30), ο ρόλος – κλειδί του Μπερνάρ και η προσπάθεια για τον περιορισμό της δράσης του Χουάνγκ.

 

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον από σήμερα (Τρίτη 1/11) στους ρυθμούς του κυριακάτικου (6/11, 19:30) clasico με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και το τεχνικό τιμ του “τριφυλλιού” έχει πάρει φωτιά όσον αφορά την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Και δη, στις μικρές λεπτομέρειες όπου δίνει πλέον πολύ μεγάλο βάρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απ’ το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όταν έχοντας περάσει πια στην ομάδα τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία του, μπορούσε να δουλέψει ξεχωριστά σε επιμέρους κομμάτια πριν από κάθε “μικρό” ή “μεγάλο” παιχνίδι.

Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ματς που προηγήθηκαν ως τώρα στη σεζόν. Δεν υπάρχει στο μυαλό του αυτό το 10X10, δεν τον ενδιαφέρει αν ο Ολυμπιακός είναι μετά από πάρα πολλά χρόνια τόσο μακριά απ’ την κορυφή.

Ο ίδιος βλέπει μπροστά του μόνο έναν μεγάλο αντίπαλο, τον “αιώνιο” αντίπαλο του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει την ποιότητα, τις επιλογές και την εμπειρία για να παίξει ένα απ’ τα τελευταία χαρτιά του στη σεζόν, προκειμένου να πλησιάσει την κορυφή.

Κι αυτή ακριβώς την εικόνα την έχει ήδη μεταφέρει εδώ και μέρες και στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι αντιλαμβάνονται απόλυτα όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες που συνοδεύουν ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. “Παλιοί” και “νέοι”.

Φάνηκε αυτό κι απ’ τις πολύ σοβαρές, μετρημένες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις που έκαναν άπαντες στη μεικτή ζώνη, μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (29/10) με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Το ζητούμενο πλέον για τον 60χρονο τεχνικό, είναι -εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας- να εστιάσει μαζί με τους παίκτες του πάνω σε συγκεκριμένα τακτικά κομμάτια που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες και να κάνουν τη διαφορά στο ντέρμπι.

Το αγωνιστικό “πακέτο” του Μπερνάρ

Ελλείψει του “λαβωμένου” Αϊτόρ, ο Γιοβάνοβιτς έχει αναπροσαρμόσει ελαφρώς το πλάνο ανάπτυξης της ομάδας, έχοντας την πολυτέλεια να διαθέτει πλέον full fit τον Μπερνάρ Ντουάρτε, ο οποίος έκανε στον Βόλο το πιο γεμάτο παιχνίδι του απ’ την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι, αλλά και Μπένιαμιν Βέρμπιτς σαφώς πιο έτοιμος για να πάρει βασικό (και πρωταγωνιστικό) ρόλο στο αριστερό “φτερό” της επίθεσης.

Ο Μπερνάρ θα είναι και το “κλειδί” του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Σέρβο τεχνικό να ψάχνει όχι μόνο τις δημιουργικές αρετές του, αλλά και την ικανότητα να οδηγεί την μπάλα με ασφάλεια για πολλά μέτρα ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και να απλώνει το παιχνίδι, έχοντας αποκτήσει πλέον πολύ καλή χημεία και συνεργασίες ψηλά στο γήπεδο, τόσο με τους ακραίους επιθετικούς, όσο και με τον Άντραζ Σπόραρ.

Οι τέσσερις μπροστά έχουν αρχίσει να μαθαίνουν πλέον πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου κι αυτό φάνηκε το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό, όπου στα 4 απ’ τα 5 πράσινα γκολ υπήρξαν οι συνεργασίες που επιζητά διαρκώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Κι εκεί ακριβώς θέλει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο clasico, διαβάζοντας όλες (τις δεδομένες και μεγάλες) μεσοαμυντικές αδυναμίες των ερυθρόλευκων.

Ο περιορισμός της δράσης του Χουάνγκ

Σε ότι αφορά τώρα το ανασταλτικό πλάνο, ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα απ’ τη μέση και μπροστά και είναι δεδομένο πως στο συγκεκριμένο ματς θα “δοκιμαστεί” περισσότερο από κάθε άλλο εφετινό ματς η συνοχή της ομάδας του.

Ο Σέρβος τεχνικός θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στον περιορισμό της δράσης του Χουάνγκ Ινμπόμ, όχι βεβαίως με man-to-man (ποτέ δεν παίζει με man-to-man ο τεχνικός των “πράσινων”), αλλά με ξεχωριστές οδηγίες προς τους Τσέριν και Ρουμπέν -ανάλογα με το που θα παίζεται κάθε φορά η μπάλα και που θα βρίσκεται ο Νοτιοκορεάτης- προκειμένου να μην του αφήνουν χώρο και μέτρα με την μπάλα για να παίξει με τη μία προς τους επιθετικούς και τον Χάμες Ροντρίγκες, όπως έχει κάνει σε πολλά εφετινά ματς του Ολυμπιακού και δη σ’ αυτά επί Μίτσελ.

Ο Παναθηναϊκός θα πιέσει πολύ -όπως κάνει πάντα- στην πρώτη πάσα και ειδικά στο παιχνίδι του Χουάνγκ, επιδιώκοντας διαρκώς την άμεση ανάκτηση της μπάλας και τις γρήγορες μεταβάσεις προς την άμυνα του Ολυμπιακού, που είναι αλήθεια πως δεν διακρίνεται για τη σταθερότητά της, ιδίως σε συνθήκες πίεσης κι έντασης.

Γενικά το κομμάτι της τακτικής, αλλά κι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρεται διαρκώς ο Γιοβάνοβιτς στις προπονήσεις και στους αγώνες, θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στο κυριακάτικο ντέρμπι των αιωνίων και στο πενθήμερο που ακολουθεί ως τη σέντρα θα έχει πολύ διάβασμα και πολλές… επαναλήψεις, μέχρι να ολοκληρωθεί το τελικό πράσινο πλάνο.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Οι δύο “πράσινοι” πύργοι και το ρεκόρ της “πράσινης” άμυνας

Previous article

Αδιανόητο: 16.000 μέσα στο γήπεδο και 20.000 απέξω!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.