0

Συνεπής στο ραντεβού του στο Χαλκιοπούλειο ήταν ο Παναθηναϊκός και απέφυγε κάθε είδους παγίδα κόντρα στη Λαμία.

Παιχνίδια σαν αυτό είναι πάντα επικίνδυνα. Είδαμε, άλλωστε, τι μπορεί να κάνει η Λαμία όταν κόντρα στον ΑΟ Θήρας στην 1η αγωνιστική πήγε κόντρα στα προγνωστικά και πήρε τη νίκη. Όλα αυτά δεν περνάνε απαρατήρητα από το επιτελείο του Παναθηναϊκού και προσέγγισαν το ματς με πολύ προσοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γκάιτς δεν έκανε ευρύ ροτέισον παρά μόνο όταν οι πράσινες ήταν πολύ κοντά στη νίκη.

Το τι μπορεί να κάνει η Ανθούλη το είδαμε και με το παραπάνω στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το πόσο κομβική είναι η Γκρόθες στην υποδοχή και στο σερβίς είναι κάτι γνωστό όπως και η ικανότητα της Παπαφωτίου στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας της. Αυτό που ξεχώρισε από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής είναι η ανοδική πορεία της Ανάε και η σταθερότητα της Μέντιτς. Όταν η διαγώνια παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων, όπως έγινε το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι λογικό οι ακραίες να έχουν λιγότερες ευκαιρίες στην επίθεση. Απέναντι στη Λαμία, όμως, η Ανάε αξιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Παπαφωτίου και πήρε καλό βαθμό.

Η Αμερικάνα είναι ικανή επιθετικά αλλά σε μια ομάδα που συνυπάρχει με την Ανθούλη είναι αναμενόμενο να έχει δευτερεύον ρόλο στην επίθεση. Παρόλα αυτά κόντρα στη Λαμία έδειξε τις επιθετικές της αρετές, εκμεταλλεύτηκε το μέτριο μπλοκ των γηπεδούχων και έδωσε ώθηση στις πράσινες σε πολλά σημεία του αγώνα. Μπορεί να είχε αδυναμίες στο μπλοκ της και να έχει περιθώρια βελτίωσης στην υποδοχή αλλά αρχίζει να δείχνει το ρεπερτόριό της και να δικαιώνει όσα περίμενε ο προπονητής της από την ίδια.

Η Μέντιτς, από την άλλη, είναι ώριμη και καταξιωμένη αθλήτρια και είναι λογικό να έχει προσαρμοστεί πιο άμεσα. Είναι πολύ σημαντικό για μία κεντρικό να έχει 6/7 στην επίθεση (σχεδόν άριστα δηλαδή) ενώ να έχει και 4 πόντους από μπλοκ αλλά και καλά σερβίς. Σίγουρα μια κεντρικός με μεγάλο ύψος, όπως ήταν η Κρος, δίνει άλλη δυναμική και σιγουριά αλλά η Μέντιτς δίνει σιγουριά όταν παίζει σε πρώτο χρόνο. Η χημεία με την Παπαφωτίου είναι κάτι που έχει επιτευχθεί γρήγορα και ο Παναθηναϊκός δείχνει, στο ξεκίνημα της σεζόν τουλάχιστον, να έχει ικανότατη μπροστά ζώνη. Αν μάλιστα η Χατζηευστρατιάδου συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα τότε οι πράσινες θα έχουν αξιοσημείωτη δύναμη στο φιλέ.

Η Λαμία δεν είναι αμελητέα ποσότητα και το είδαμε τόσο κόντρα στον Παναθηναϊκό όσο και στην 1η αγωνιστική. Είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες και ποιότητα και ενδέχεται να δυσκολέψει αρκετές ομάδες της τετράδας στην έδρα της. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει ήδη ένα παιχνίδι δεν είχε άλλο περιθώριο για γκέλα και αυτό τη ήξεραν οι αθλήτριες και ο Γκάιτς και δεν το άφησαν να τις επηρεάσει. Με ένα εξίσου κομβικό παιχνίδι να ακολουθεί, αυτό με τον ΑΟ Θήρας, οι πράσινες έχει ρυθμό, έχουν ψυχολογία και βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι καλό φτιάχνεται και φέτος αλλά πρωτίστως το καλό κλίμα, η ηρεμία και η ψυχολογία των πρωταθλητών υπόσχονται κάτι θετικό ξανά.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Πρόσωπο – «κλειδί» πίσω από τον Ζοάο Αμαράλ και τον Παναθηναϊκό!

Previous article

H Πόρτο έγινε… Παναθηναϊκός και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» του Champions League!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.