0

Το μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ιωάννης Βρέντζος, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς έκανε μια δήλωση λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Τι θα ισχύσει όμως στην περίπτωση αυτή;

Σε περιπτώσεις αποχώρησης σωματείου από το πρωτάθλημα ενώ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, το άρθρο 3 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου είναι σαφέστατο: Βαρύτατο πρόστιμο στο σωματείο και στα εμπλεκόμενα μέλη του Δ.Σ. και υποβιβασμός του σωματείου δύο κατηγορίες!

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Έμαθε και ο Μίτσελ τα Πειραιώτικα… «Όταν είπα λάθος, αναφερόμουν στο διαιτητικό»

Previous article

Στο Ρέντη ο Μαρινάκης περιμένει την αποστολή, πληροφορίες για τηλεοπτικό διάγγελμα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.