0

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν καταλαβαίνει από τίποτα!

Ούτε από απουσίες(εκτός οι κορυφαίοι του εξτρέμ Αϊτόρ και Παλάσιος), ούτε από κούραση(τρίτο ματς σε μια εβδομάδα), ούτε από ”πούλμαν”! Αυτός ο μοναδικός, ο μαγικός, ο ονειρικός πρώτος γύρος έκλεισε όπως έπρεπε και όπως άξιζε στο Τριφύλλι. Με ακόμη μία νίκη, την δωδέκατη σε δεκατρία παιχνίδια σε μία γεμάτη χαρά και χαμόγελα Λεωφόρο να φωνάζει ”πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τρελάνουμε”, έχοντας παρακολουθήσει μία υψηλού επιπέδου λύση στην δύσκολη εξίσωση που είχε βάλει ο Ατρόμητος παίζοντας στο 1/3 του γηπέδου.

Μπορεί κάποιοι να απαιτούν από μία ομάδα να μπορεί να κάνει… δεκαπέντε κλασσικές ευκαιρίες σε αυτά τα ματς αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τις ομάδες που κατεβαίνουν στο χορτάρι μόνο για να ”καταστρέψουν”, στήνοντας το αμυντικό τους μπλοκ έξω από την περιοχή τους. Το ζητούμενο σε αυτά τα ματς είναι η υπομονή, το σχέδιο, η πίστη στο πλάνο, η αυτοπεποίθηση, εκείνες οι κομβικές επαφές σε μικρό χώρο που κάνουν την διαφορά, οι άμεσες επανακτήσεις.

Όσο η ώρα περνούσε και το 0-0 φώτιζε τον πίνακα του Απόστολος Νικολαϊδης, κάποιοι θα αγχώθηκαν, άλλοι θα χαίρονταν. Όταν, όμως, βλέπεις πάνω στο χορτάρι μία ομάδα να καταθέτει μία συγκλονιστική ηρεμία, να προσπαθεί από άκρα και άξονα να βρει το γκολ και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να αλλάξει τρίτη πάσα σε όλο το παιχνίδι, τότε καταλαβαίνεις πως το πιο πιθανό να συμβεί, είναι το να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου. Έτσι κι έγινε.

Όταν οι ”πράσινοι” διαπίστωσαν πως από τα πλάγια δεν ”βγαίνει”, επέλεξαν τον άξονα και με έναν μαγικό συνδυασμό(Βέρμπιτς, Μπερνάρντ, Σπόραρ, Ιωαννίδης) και γρήγορες εναλλαγές έφτασαν στο ζητούμενο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας αντίπαλος κατέβηκε να παίξει τόσο κλειστά. Όπως δεν ήταν και η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός με τρομακτική υπομονή βρήκε το γκολ. Αυτό και μόνο, η ικανότητα να βρίσκει τις λύσεις σε τόσο δύσκολες αποστολές τον καθιστά ομαδάρα. Όπως λέει και ο πιο ωραίος ύμνος του κόσμου: ”χαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα, που της νίκης έχει πάντα τα κλειδιά”.

Όποιος μπορεί να το καταλάβει έχει καλώς, όποιος δεν μπορεί ας ρίξει ματιά στον βαθμολογικό πίνακα. Τι γράφει; Παναθηναϊκός 37, ΑΕΚ 29, Ολυμπιακός 25. Με νίκη στη Τούμπα, με νίκη επί της ΑΕΚ. Επαναλαμβάνουμε: 12 νίκες, 1 ισοπαλία. Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε και ας σταματήσει κάποια στιγμή η ποδοσφαιρική ”παπάτζα” για αυτή την ομάδα, γιατί είναι κρίμα. Θα αρχίζουν να αντιδρούν από μόνα τους τα πληκτρολόγια και τα μικρόφωνα.

Ο Ιωαννίδης στην εβδομάδα της ζωής του!

Γράφαμε μετά το νικητήριο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στο Αγρίνιο, λες και είχαμε δει κάποιο… όνειρο.

”Ο Έλληνας στράικερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι θύμησε κάτι από… Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Και αν η συχνότητα που ο Έλληνας στράικερ αλλάζει τα παιχνίδια δεν είναι ικανή να του δώσει αυτή το ”παράσημο”, μετά το κερδισμένο πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό που έδωσε τον βαθμό στη Λεωφόρο, σκόραρε το γκολ της νίκης στο Αγρίνιο και αποδεικνύεται απόλυτα καθοριστικός στο φινάλε του πρώτου γύρου”.

Κάτι λέγαμε για συχνότητα, ε; Τι άλλο να κάνει το παιδί; Όχι για να του απονεμηθεί έστω ως υπερβολή ο τίτλος του Έλληνα ”Σόλσκιερ” αλλά για να του αναγνωρίσουμε πως έκανε την ποδοσφαιρική εβδομάδα της ζωής του! Μέσα σε επτά ημέρες είχε άμεση συμμετοχή, ήταν απόλυτα επιδραστικός σε 7 βαθμούς που πήρε ο Παναθηναϊκός! Κερδισμένο πέναλτι στο αιώνιο ντέρμπι, νικητήριο γκολ στο Αγρίνιο, επί της ουσίας νικητήριο γκολ και κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς ο Μάγκνουσον που το ”έχει” γενικά στα στημένα, έβαλε απλά το κερασάκι στη τούρτα στη τελευταία φάση του αγώνα.

Άρπαξε όλες τις ευκαιρίες από τα μαλλιά, έπαιξε άριστα τον ρόλο του game changer και του αξίζουν τα εύσημα.

Έχει ξεφύγει αρκετά, ”βάλσαμο” η διακοπή και οι μεταγραφές

Από κει και πέρα, το αποτέλεσμα στο Φάληρο ήταν το ιδανικό. Ισοπαλία. Η απόσταση μεγάλωσε, ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει αρκετά αλλά το +8 από την ΑΕΚ και το +12 από τον Ολυμπιακό είναι μια ”φωτογραφία” που δείχνει την εικόνα του πρώτου γύρου. Η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα; Ναι. Πρωταθλητής χειμώνα; Επίσης. Για να γίνει πρωταθλητής κανονικός, όμως, και να φτάσει ως την γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη αυτή την διακοπή. Και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Όταν η μόνη λύση από τον πάγκο στη δημιουργία είναι ο Ιωαννίδης, όταν οι σοβαροί τραυματισμοί Αϊτόρ και Τρουγιέ διατάραξαν το βάθος του ρόστερ, δεν μπορεί παρά να είναι ιδανική αυτή η διακοπή, ώστε ο Παναθηναϊκός να καλύψει τα κενά του και να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Περισσότερα για τις μεταγραφές θα πούμε μέσα στην εβδομάδα, αν και δεν χωρά συζήτηση πως το ”τριφύλλι” είναι υποχρεωμένο από στον εαυτό του και την προοπτική του τίτλου, να πάρει τουλάχιστον δύο παίκτες τοπ επιπέδου. Έναν 8-10 και έναν εξτρέμ.

Υ.Γ1: Μπορεί ο Φώτης Ιωαννίδης να ήταν ο man of the match αλλά κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Γιάννης Κώτσιρας. Συγκλονιστική εμφάνιση, ατομικές ενέργειες από εκείνες που έχει ανάγκη μια ομάδα όταν συναντά τόσο κλειστές άμυνες. Έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι του.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Η βαθμολογία της Superleague με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (Pic)

Previous article

Formula 1: GP Βραζιλίας: Πρώτη νίκη για Ράσελ που πετούσε στο Σάο Πάουλο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.