0

Σε κάτι τέτοια φιλικά που ψάχνεις να βρεις κίνητρο, η ενδεκάδα, ο σχηματισμός, οι δοκιμές, οι πειραματισμοί ενόψει των… «προσεχώς» έχουν πολλές φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα κι από το ίδιο το φιλικό.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν πείραξε πολύ τον κορμό που έχει φτιάξει με τα τρία «τύποις» δεκάρια (Μάνταλος, Μπακασέτας, Πέλκας) διασκορπισμένα σε διαφορετικούς ρόλους, εμπιστεύτηκε παίκτες που τους θεωρεί σταθερά μέλη του γκρουπ ακόμα κι αν δεν είναι βασικοί στις ομάδες τους (Γιαννούλης, Τζαβέλας, Χατζηδιάκος, Σιώπης), ενώ τα «πειράματα» του σε νέα πρόσωπα αφορούσαν κυρίως τους Πασχαλάκη, Χατζηγιοβάνη και Ιωαννίδη.

Παγωμάρα

Αυτό που έπρεπε πρώτα να βρεθεί ήταν το κέφι για το ίδιο το παιχνίδι. Σε ένα άδειο και παγωμένο γήπεδο και απέναντι σε έναν αντίπαλο της άγονης γραμμής, οι Έλληνες διεθνείς άργησαν πολύ να μπουν στο παιχνίδι και να βγάλουν ένταση.

Η Μάλτα έδειχνε να βγάζει πολύ υψηλότερη ένταση στο ξεκίνημα, μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό, όταν ο Τεουμά έκανε κάθετη κίνηση στο επιθετικό τρανζίσιον, όμως το αριστερό διαγώνιο συρτό σουτ πέρασε λίγο άουτ.

Απέναντι σε μία ομάδα που έκανε άμυνα πίσω από την σέντρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε ούτε ιδέες, ούτε ατομικές προσπάθειες, ούτε συνδυαστικό παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές. Η πρόθεση να παίξει από δεξιά με Ρότα – Χατζηγιοβάνη ήταν εμφανής, όμως όλο αυτό δεν έδινε τίποτα μέχρι το 38ο λεπτό.

Ο Πέλκας πάτησε το πόδι στο γκάζι και από αριστερά άρχισε να συγκλίνει, δίνοντας την μπάλα στον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και με υπέροχο αριστερό φαλτσαριστό από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1, στην πρώτη κανονική τελική της Ελλάδας στο παιχνίδι.

Μάλιστα, λίγο πριν βγει το ημίχρονο η Ελλάδα βρήκε ξανά δίχτυα, όμως το γκολ του Χατζηγιοβάνη από υπέροχη κάθετη του Πέλκα, ακυρώθηκε ορθώς για πολύ οριακό οφσάιντ.

Ανατροπή από το πουθενά

Το ξεκίνημα της επανάληψης έφερε το ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη με τα γαλανόλευκα, ωστόσο έφερε και ολική ανατροπή από το πουθενά. Η επανάληψη ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία του Ιωαννίδη, ο οποίος από δύσκολη θέση σημάδεψε την κλειστή γωνία του Μπονέλο (48’), ωστόσο σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και βρήκαν το 1-1.

Από όμορφη κάθετη του Γκιγιομιέ στην πλάτη του Χατζηδιάκου, ο Ντεγκαμπριέλ πλάσαρε εύστοχα χωρίς να κοντρολάρει και ισοφάρισε (54’), αλλάζοντας όλο το μομέντουμ.

Η πίεση ψηλά έφερε ένα κλέψιμο σε πάσα του αντίπαλου τερματοφύλακα, όμως ο Σιώπης από πολύ πλάγια επιχείρησε να σημαδέψει την κενή εστία από αδύνατη γωνία (61’) και λίγο λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη ανατροπή.

Σε ακίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης γύρισε πλάτη για να αποφύγει την μπάλα, όμως εκείνη βρήκε τον αγκώνα του. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τεουμά (67’) και η Εθνική βρέθηκε εντελώς απροσδόκητα πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο.

Το γύρισαν οι αλλαγές

Σε ένα φιλικό που δεν ήταν τόσο… φιλικό (5 κίτρινες), η ομάδα του Πογέτ βγήκε μπροστά για να αποφύγει την ήττα και μέχρι να φτάσει στο 2-2, είχε πολλές καλές στιγμές. Στο 77ο λεπτό ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε εμφανές χέρι του Τεουμά, φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στον ελληνικό πάγκο και έφερε την αποβολή του Πέλκα, ενώ λίγο αργότερα (83’) ο Μπονέλο απέκρουσε με τον ώμο, δυνατό σουτ του Φούντα που χτύπησε στον Δουβίκα και άλλαξε ελαφρώς πορεία.

Η επιμονή της Εθνικής δικαιώθηκε στο 86ο λεπτό με γκολ ισοφάρισης από εξαιρετική συνεργασία. Η ωραία σέντρα του Κυριακόπουλου για τον Δουβίκα κόπηκε την τελευταία στιγμή, όμως στρώθηκε στον Φούντα, ο οποίος με πολύ ψύχραιμο σουτ έκανε το 2-2, με τον φορ της Washington D.C. να έχει κι ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ για γκολ νίκης στο 90ό λεπτό, το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπονέλο.

ΜΑΛΤΑ (Γκίλμπερτ Άγκιους): Μπονέλο, Ζαν Μποργκ (80’ Μιχάλεφ), Πέπε, Στιβ Μποργκ (46’ Απάπ), Πολ Μπονγκ (80’ Κρίστενσεν), Γκιγιομιέ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμεχ (80’ Τζόουνς), Ντεγκαμπριέλ (80’ Σαταριάνο), Τζόσεφ Μπονγκ (52’ Κορμπαλάν).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46’ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80’ Κυριακόπουλος), Σιώπης (80’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας (67’ Φούντας), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας).

Ιτούδης: «Με Μπέικον ο Παναθηναϊκός απέκτησε άλλη διάσταση, είναι ομάδα για πλέι οφ»

Previous article

Οι “Κορίτσαροι” 3 νίκες σε 7 μέρες σε 3 διαφορετικές έδρες!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.