0

Μια Ισπανία βγαλμένη από τις παλιές δόξες ξεκίνησε εντυπωσιακα το Μουντιάλ συντρίβοτας την Κόστα Ρίκα με το εντυπωσιακό 7-0!

Τι ομαδάρα Θεέ μου! Αυτή η Ισπανία ήταν όχι απλά χάρμα ιδεέσθαι αλλά και βγαλμενη από τις δόξες της στην δεκαετία του 2010 όπου κέρδιζε τους παντες και τα πάντα. Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέσυρε χωρίς οίκτο και έλεος την Κόστα Ρίκα με το εξωφρενικό 7-0 και έβαλε τις βάσεις για να βγει πρώτη στον όμιλο. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη των «Ιβήρων» όσον αφορά το εύρος της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και η μεγαλύτερη σε τελικά Μουντιάλ στον 21ο αιώνα μετά από εκείνη της Γερμανίας επί της Σαουδικής Αραβίας το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Μια Ισπανία που από τα πρώτα δευτερόλεπτα μπήκε με αξιώσεις για θέαμα και πολλά γκολ με τον Σιμόν σε ρόλο θεατή αφού δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο.

Οι «φούριας ρόχας» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κρατούσαν αρκετά την μπάλα στην κατοχή τους και στο 5′ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Πέδρι να σεντράρει και τον Όλμο να κάνει το σουτ και να φεύγει σύρριζα άουτ. Ίδια καταληξη είχε και το σουτ του Ασένσιο στο 9′ ενώ στο 10′ η τρίτη ευκαιρία αποδείχθηκε και η φαρμακερή. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Ισπανών διεθνών ο Γκάβι πάσαρε στον Όλμο που εσκαψε την μπάλα πάνω από τον Νάβας και άνοιξε το σκορ για το 1-0. Και αφού το άγχος έφυγε από τα πόδια των παικτών του Λουίς Ενρίκε, στο 22′ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Άλμπα να κάνει το γύρισμα και τον Ασένσιο να σουτάρει εν κινήσει και να κάνει το 2-0. Το ονειρικό πρώτο μέρος για τους Ισπανούς συνεχίστηκε και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου καθώς κέρδισαν πέναλτι σε πάτημα του Άλμπα από τον Ντουάρτε με τον Τόρες να το μετατρέπει σε γκολ για το 3-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα έφτασαν κοντά και σε τέταρτο τέρμα αλλά ο Νάβας έδιωξε το σουτ του Γκάβι.

Στην επανάληψη οι «φούριας ρόχας» συνέχισαν την πίεση τους και είχαν μια καλή ευκαιρία στο 48′ σε σουτ του Ασένσιο που έφυγε λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια. Και στο 54′ τα γκολ συνεχίστηκαν όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα των Κοσταρικανών ο Ασένσιο έκλεψε την μπάλα και με κοντινο πλασέ νίκησε τον Νάβας για το 4-0. Το μονότερμα συνεχιζόταν για τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε με τον Σιμόν να είναι σε ρόλο θεατή. Kαι στο 74′ ο Μοράτα έκανε την σέντρα και ο Γκάβι με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την βοήθεια του δοκαριού κάνοντας το 5-0. Όσοι νόμιζαν ότι το κοντέρ για την Ισπανία θα σταματήσει εκεί έκαναν λάθος. Και αυτό γιατί στο 90′ ο Σολέρ έπειτα από την σέντρα του Νίκο Γουίλιαμς, ο ΄Νάβας δεν έκανε καλό υπολογισμό και ο επερχόμενος Σολερ έκανε το 6-0. Και είχε και συνέχεια το πράγμα. Στο 92′ ο Όλμο πάσαρε στον Μοράτα που με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το εντυπωσιακό 7-0 ενώ μάλιστα παραλίγο να κανει και το 8-0 με τον Σολέρ στο 96′ να σουτάρει ελάχιστα άουτ και κάπως ετσι να τελειώνει το μαρτύριο για τους Κοσταρικανούς.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα(64′ Κόκε), Μπουσκέτς(64′ Μπαλντέ), Γκάβι, Πέδρι(57′ Σολέρ), Φεράν Τόρες(57′ Μοράτα), Ασένσιο(69′ Γουίλιαμς), Όλμο.

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας – Μαρτίνες(46′ Γουάστον), Φούλερ, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο(82′ Ματαρίτα) – Τεγέδα, Μπόρχες(72′ Αγκιλέρα) – Μπένετ(61′ Ρουίζ), Κάμπελ, Κοντρέρας(61′ Ζαμόρα)

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Παναθηναϊκός – Πφέφινγκεν 3-0 : Νίκη και φούλ για τους “32” του CEV Challenge Cup

Previous article

Νέα απώλεια για τον Παναθηναϊκό Β’ – Εκτός για ένα μήνα ο Ταβάρες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.