0

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, ο οποίος φέτος τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. 

Ο έλεγχος φέρεται να έγινε στη διάρκεια προετοιμασίας που ακολούθησε ο τέσσερις φορές πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, εκτός συνόρων.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, ο Γκελαούζος πέτυχε στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια, τον 6ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην Ελλάδα, με 2:14:44, ενώ ένα χρόνο μετά στις 14 Νοεμβρίου 2021  με χρόνο 2:16:49, πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει γίνει από Έλληνα δρομέα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, της οποίας αναδείχθηκε νικητής.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε εκ νέου ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

 

«Η είδηση αυτή είναι σοκ για μένα», δήλωσε ο τέσσερις φορές πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και πρόσθεσε, «Ήμουν στο χωριό μου για προετοιμασία στο βουνό και είδα πριν λίγες ώρες το e mail, με το οποίο με ενημέρωναν για το εύρημα. Κατεβαίνω τώρα Αθήνα για να διαπιστώσω επ’ ακριβώς τι έχει συμβεί. Θέλω να λάμψει η αλήθεια, όχι τόσο για μένα όσο για τους δικούς μου ανθρώπους».

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, το οποίο θα επιτρέψει στον κορυφαίο Έλληνα μαραθωνοδρόμο να συνεχίσει απρόσκοπτα την προπόνηση του όπως έχει άλλωστε σκοπό να κάνει.

Υπάρχει άλλωστε και το παράδειγμα του Γιώργου Μαρκούλα ο οποίος αθωώθηκε 2,5 χρόνια μετά το θετικό δείγμα που έδωσε στoν ITA.

Πηγή: Sdna.gr

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Γιάχανμπακς της της Φέγενορντ (Vids)

Previous article

Στο πλευρό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι Παλαίμαχοι – “Ποιος υποσκάπτει το Ελληνικό μπάσκετ;;”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.