0

Η κάκιστη εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Πάφο, η διάθεση του Σλοβένου εξτρέμ και η παράσταση από τον κόσμο του Τριφυλλιού στις κερκίδες

Το τελικό 2-2 του Παναθηναϊκού στη Πάφο δεν λέει ούτε την μισή αλήθεια για την εικόνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη χθεσινή αναμέτρηση. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Σέρβος προπονητής στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, το δεύτερο ημίχρονο δεν αξίζει κριτικής, όσον αφορά την συνολική εικόνα και τις λειτουργίες των ”πρασίνων”.

Μπορεί το Τριφύλλι να μην έχασε, να πέτυχε δύο γκολ και να πήρε την ισοπαλία αλλά τούτο συνέβη γιατί η κυπριακή ομάδα που το Σάββατο έπαιξε για το πρωτάθλημα, παρατάχθηκε στο δεύτερο μέρος με την Κ19, με ποδοσφαιριστές που φαινόταν από τις πρώτες μονομαχίες πως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού με μία επαγγελματική ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού.

Κάπως έτσι έγινε το 2-2 και συνιστά αποτυχία για τις συνθήκες του παιχνιδιού που δεν προέκυψαν περισσότερα γκολ και ευκαιρίες απέναντι σε αυτή την σύνθεση της Πάφου.

Το πρώτο ημίχρονο, λοιπόν. Μπορεί να ήταν και το χειρότερο φετινό και ας μιλάμε για φιλικό παιχνίδι με ενδεκάδα που δεν θα δούμε ποτέ σε επίσημο ματς. Από την άλλη, όμως, ήταν μια ενδεκάδα με αρκετούς βασικούς ή σημαντικούς παίκτες του rotation.

Ο Παναθηναϊκός παραήταν χαλαρός, δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, δέχθηκε δύο πραγματικά αστεία γκολ, προσφέροντας καθαρές εκτελέσεις στους παίκτες του αντιπάλου, λόγω κακής ανασταλτικής συμπεριφοράς σε εύκολες φάσεις.

Το δίδυμο Σάρλια-Πούγγουρας έκανε μια τραγική εμφάνιση, Παλάσιος και Μπερνάρντ δεν είχαν καθόλου ουσία στις ενέργειές τους, όπως και ο Σαβιέρ και η μοναδική καλή στιγμή ήρθε από ένα σουτ του Χουάνκαρ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν αυτό της νοοτροπίας και για αυτό ο Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο πάτησε το… γκάζι.

Από κει και πέρα, σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς για την διάθεσή του και μόνο. Ο Σλοβένος εξτρέμ ήθελε να δείξει πράγματα, δεν είδε το ματς ως αγγαρεία, το πάλεψε, πήρε το πέναλτι και σκόραρε. Από κάπου πρέπει να κάνει μια αρχή ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ώστε σιγά σιγά να αρχίζει να παίρνει τα πάνω του.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν βοήθησε παρά ελάχιστα, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες στο πρόσωπό του είναι μεγάλες και θα είναι κομβικής σημασίας η αύξηση της επιδραστικότητάς του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Λεωφόρος… Πάφου

Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει εδώ και ένα μήνα στη Λεωφόρο λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ αλλά μια καλή… τζούρα την πήραμε το βράδυ της Κυριακής στη Πάφο. Το ‘‘Η Κύπρος είναι πράσινη” επιβεβαιώθηκε και στη πράξη, οι οπαδοί του Τριφυλλιού έδωσαν βροντερό παρών και δημιούργησαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Το επόμενο ραντεβού με την ομάδα της καρδιάς τους είναι το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρνακα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, όπου και εκεί αναμένεται να έχουν μία ξεχωριστή παρουσία.

Η Πάφος και το… θαύμα της

Από την πρώτη ημέρα που η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στη Κύπρο, όταν μιλούσες και συζητούσες για την ομάδα της Πάφου, το πρώτο πράγμα που άκουγες ήταν ‘‘Όνι Βαλακάρι”. Ο διεθνής Φινλανδός μέσος που έχει 35 γκολ και 15 ασίστ σε 86 παιχνίδια με την φανέλα του συλλόγου, είναι το αγαπημένο παιδί της κερκίδας και στο χθεσινό φιλικό απέδειξε πως ”διαμάντια” υπάρχουν παντού.

Οι οπαδοί της Πάφου ζουν το όνειρό στη φετινή σεζόν, καθώς η ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα, προσπαθώντας να γίνει η… Λέστερ της Κύπρου. Μακάρι να το πετύχει, μακάρι να τα καταφέρει και να μπει στη λίστα των σύγχρονων ποδοσφαιρικών ”θαυμάτων”. Το ποδόσφαιρο, εξάλλου, για αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ. Για αυτή την μοναδική ”μαγεία” που μπορεί να προσφέρει.

Και η Πάφος είναι μία ομάδα, που δεν μπορείς να μην συμπαθήσεις, μόνο και μόνο από το σήμα της, στο οποίο υπάρχει η μορφή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Όποιος δεν ξέρει, μπορεί να πατήσει εδώ και να μάθει ποιος ήταν ο άνθρωπος που αυτός ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, έχει αποφασίσει να πορεύεται μαζί του. Γιατί κάποια πράγματα είναι πιο πάνω από το ποδόσφαιρο.

Γενικότερα, το κυπριακό ποδόσφαιρο με την είσοδο ξένων επενδυτών(κυρίως Ρώσων) σε αρκετές ομάδες έχει κάνει βήματα προόδου, θέλει να βελτιώσει τις υποδομές του, να ανεβάσει την ποιότητα σε όλους τους τομείς και να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημά του.

πηγή: gazzetta.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Πράξη πρώτη με φόντο τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ!

Previous article

Ποδόσφαιρο: Εμφατική πεντάρα για τις γυναίκες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.