0

Καλός μαθητής, δουλευτεράς και πρωταθλητής

Πριν από τον αγώνα κυπέλλου με τον Βόλο, ο Γιώργος Κυριόπουλος είχε την προσδοκία κάθε παιδιού που βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή μεγάλης ομάδας. «Μακάρι το ματς να πάει καλά, για να μπορεί ο προπονητής να με βάλει να παίξω!». Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε ήδη διαμορφώσει το 3-0 μετατρέποντας ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς για πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας. Το όνειρο μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ο Γιοβάνοβιτς δεν του το στέρησε!

Ο 18χρονος winger πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη μεγάλη ομάδα, έχοντας διανύσει με απόλυτη επιτυχία τη διαδρομή από όλα τα ανταγωνιστικά τμήματα υποδομής των «πρασίνων».

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 2004 στη Κω. Εκεί μεγάλωσε και έμαθε ποδόσφαιρο στις τοπικές ακαδημίες. Ξεχώρισε και κλήθηκε στις μικτές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου όπου το τμήμα scouting του Παναθηναϊκού με επικεφαλής τον Γιώργο Μακρή τον «σκάναρε» διεξοδικά. Υπήρχαν ήδη πολύ καλές συστάσεις από τον συντοπίτη του, Σωτήρη Συλλαϊδόπουλο που τότε ήταν στον Παναθηναϊκό και πλέον είναι ο τεχνικός της Κ19 του Ολυμπιακού.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2018 ο Κυριόπουλος κλήθηκε στην Παιανία για δοκιμαστικά μαζί με άλλα παιδιά που είχε ξεχωρίσει το scouting στην επαρχία. Από τη διαδικασία αυτή ξεχώρισαν ο winger από την Κω και επίσης δύο σέντερ μπακ, ο Γρηγόρης Ζεϊμπέκης από τη Λέσβο και ο Θάνος Προδρομίτης από το Αγρίνιο (Κατούνα). Τα τρία παιδιά εντάχθηκαν στην ομάδα Κ15 η οποία υπό την καθοδήγηση του Θωμά Μαυρουδή έφτασε στο final four της Super League το 2019. Την επόμενη χρονιά ο Κυριόπουλος πρόλαβε να ανεβεί στην Κ17 και να βοηθήσει την ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου προς το τέλος της σεζόν. Αμέσως μετά, όμως, άρχισε ο εφιάλτης της πανδημίας, έτσι χάθηκε για την γενιά των παιδιών του 2004 η διοργάνωση Κ17 της σεζόν 2020/21.

Ο Κυριόπουλος μαζί με τον κολλητό του, Προδρομίτη και τους άλλους συνομηλίκους τους ανέβηκαν στην Κ19 για την αγωνιστική περίοδο 2021/22 η οποία στο τέλος της βρήκε τον Παναθηναϊκό του Βαγγέλη Σάμιου πρωταθλητή μετά από δέκα χρόνια. Ο «Κυριό» είχε σημαντική συμβολή με 21 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ ήδη από την αρχή της περιόδου είχε γίνει επαγγελματίας υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2021, πάντα μαζί με τον Προδρομίτη! Είναι μέλος της εθνικής Κ19 η οποία θα αγωνιστεί την Άνοιξη στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στην Παιανία αλλά και στο Κορωπί όπου διέμενε επί τέσσερα χρόνια στους ξενώνες των εγκαταστάσεων, όλοι κάνουν λόγο για ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα και έμφυτη ευγένεια, πολύ καλό μαθητή και δουλευταρά. Είναι πολύ αγαπητός σε όλους έχει «κολλήσει» από την πρώτη στιγμή με τον Προδρομίτη, ενώ έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Καλοσκάμη, τον Λιατίφη, τον Συμεωνίδη, τον Μπιλάλ, τον Τσεβά όλα τα παιδιά που ήταν «εσώκλειστα» στο Κορωπί. Επίσης, είναι από παιδιά φίλοι με τον Δομίνικο Προύντζο του Αστέρα Τρίπολης που έφυγε σε αντίστοιχη ηλικία από την Κω για τον σύλλογο της Αρκαδίας.

Το νεαρό μεσοεπιθετικό είχε ξεχωρίσει από την περσινή σεζόν ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει αδυναμία σε παίκτες με αυτό το στυλ, τους αριστεροπόδαρους «καλλιτέχνες». Μαζί με τον άτυχο Λεάντρο Φρόκου, ήταν τα δύο project των πρωταθλητών Κ19 που είχαν «γυαλίσει» στον Γιοβάνοβιτς και τον Χρήστος Κόντης. Όχι τυχαία, όπως αποδείχτηκε και χθες.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Αυτοί θα σφυρίξουν το Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός

Previous article

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.