0

 Mπαλάρα και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Διακοπή; Ποια διακοπή; Όπως έλεγε και ένα παλιό τραγούδι των Going Through ”δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες”. Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σαν να μην υπήρξε ποτέ η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομαδάρα του Σέρβου τεχνικού συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει.

Στο δρόμο του πολύ καλού ποδοσφαίρου, της κυριαρχίας, των νικών, της απόλυτης σύνδεσης με το κοινό του. Καλό το Μουντιάλ αλλά σαν τη Λεωφόρο, όπως και να το κάνουμε, δεν έχει.

Σε ένα απόγευμα… made in Slovenia, η ποδοσφαιρική ”συμμορία” των Σλοβένων ”καθάρισε” την πρόκριση από το πρώτο βράδυ. Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς και έγινε η ”δουλειά”. Αυτό ήταν το ζητούμενο απόψε για τον Παναθηναϊκό και ήρθε.

Η ρεβάνς θα οριστεί μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ εκτός έδρας και πριν την επικίνδυνη αποστολή στους Ζωσιμάδες και το τελευταίο που ήθελαν οι ”πράσινοι” ήταν να καίγονται στο Πανθεσσαλικό για την πρόκριση.

Το 3-0 δεν αφήνει κανένα περιθώριο συζήτησης για την ρεβάνς και ο Παναθηναϊκός περιμένει τις διπλές μονομαχίες με τον ΠΑΟΚ για μία θέση στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας κάνει πιο εύκολη την ζωή του στον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εκτός από το αποτέλεσμα και την εξαιρετική του εικόνα, τι άλλο μπορεί να κρατήσει από το σημερινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός σε ατομικό επίπεδο;

  • Την πολύ καλή εμφάνιση του Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Έτσι και πάρει τα πάνω του ο Σλοβένος, δεν… βλέπει κανέναν. Ασίστ στο γκολ του Σπόραρ με γυριστή κεφαλιά ”πάρε-βάλε”, τρομερή σουτάρα για το 3-0 και επιβεβαίωση της ανοδικής του πορείας που φαινόταν πως είχε ξεκινήσει από την Κύπρο.
  • Τον εξαιρετικό Μπερνάρντ που λίγο πιο συγκεντρωμένος να ήταν στη τελική πάσα/επιλογή θα είχε προσθέσει στην αποψινή του εικόνα, τουλάχιστον μια ασίστ ή ένα γκολ.
  • Την ”σύνδεση” με το πλεκτό του Άνταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος μέσος έχει όλο το ”πακέτο” εκτός από το γκολ. Κάνει υπέροχο τελείωμα για το 2-0 και αν πάρει αυτοπεποίθηση στη τελική του προσπάθεια, μπορεί να συνεισφέρει πράγματα και κρίσιμα τέρματα, δίνοντας λύσεις εκεί που δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Στα γκολ από τους παίκτες του άξονα της μεσαίας γραμμής.
  • Το ντεμπούτο του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο ομογενής κίπερ όποτε χρειάστηκε ήταν ”εκεί”, με αποκορύφωμα την επέμβαση στις αρχές του δευτέρου μέρους στη προσπάθεια του Ντέλετιτς.
  • Την παρθενική εμφάνιση του πιτσιρικά, Γιώργου Κυριόπουλου. Η απόλυτη επιβράβευση για την εξαιρετική του εικόνα στη μίνι προετοιμασία της Κύπρου.
  • Τον αποψινό mvp, Γιάννη Κώτσιρα. Χωρίς περισσότερα λόγια. Καταπληκτικός.

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν η τέλεια. Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό και φυσικά στη μεταγραφική ενίσχυση, εκεί όπου το ”τριφύλλι” θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έναν κεντρικό μέσο με δημιουργικές αρετές, έναν αριστερό μπακ και έναν εξτρέμ.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ποιος είναι ο 18χρονος Γιώργος Κυριόπουλος που έκανε ντεμπούτο χθες με τον Παναθηναϊκό

Previous article

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Νέο πακέτο συνδρομών για το PAO TV για μισή σεζόν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.