0

Η εκκίνηση του Γιάννη Κώτσιρα στον Παναθηναϊκό είχε πολλές δυσκολίες καθώς άλλο είναι να αγωνίζεσαι σε μία μικρότερης κλίμακας ομάδα και άλλο σε μία ομάδα που είναι αναγκασμένη να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο δεξιός μπακ του Τριφυλλιού δεν έδειξε καλό πρόσωπο στα πρώτα του ματς με την πράσινη φανέλα ενώ είχε υποπέσει και σε λάθη που στοίχισαν βαθμούς στην ομάδα του.

Τότε λοιπόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος είχε επιλέξει τον Έλληνα μπακ και είχε δώσει το οκ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από τον Αστέρα Τρίπολης ανέλαβε μία δύσκολη αποστολή.

Αυτή ήταν να εξελίξει τον ποδοσφαιριστή του και να του μάθει το τρόπο παιχνιδιού που ήθελε. Έτσι, αρχικά του καθάρισε το μυαλό, τον τράβηξε για δύο ματς στον πάγκο, μίλησε και δούλεψε πολύ μαζί του, του άλλαξε τον τρόπο σκέψης και πάνω απ’ όλα του τόνωσε την ψυχολογία.

Στην συνέχεια, ο Σέρβος προπονητής έδειξε στον Κώτσιρα το πως θα πρέπει να αγωνίζεται καθώς δεν ήθελε από τον παίκτη του να παίζει αυστηρά στη γραμμή, αλλά να αποτελεί ένα ακόμα πολύ βασικό κομμάτι στο παιχνίδι κατοχής της ομάδας του.

Τον σταθεροποίησε σε ψηλά μέτρα μέσα στο γήπεδο και του έμαθε να συνεργάζεται ιδανικά με τον Παλάσιος στη δεξιά πλευρά κάνοντας διαγώνιες εσωτερικές κινήσεις προς την περιοχή, την ώρα που ο Παλάσιος δίνει μεγαλύτερο πλάτος, παίζοντας πιο κοντά στη γραμμή.

Την ίδια στιγμή είχε δώσει την εντολή στον Ρούμπεν Πέρεθ να καλύπτει τον δεξιό αμυντικό του Τριφυλλιού όταν ανεβαίνει ώστε να μην δημιουργείται αμυντική ανισορροπία.

Σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού είναι αλήθεια πως πλέον δεν υπάρχει καλύτερος δεξιός μπακ αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα απ’ τον Κώτσιρα, ο οποίος δούλεψε εξτρά το περασμένο καλοκαίρι πριν από την προετοιμασία για να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος στο γήπεδο.

Η εξέλιξη του Γιάννη Κώτσιρα στον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα ακόμα παράσημο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη δουλειά που έχει κάνει από την μέρα που έγινε ο προπονητής της ομάδας.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Νέα προβλήματα: Νοκ άουτ ο Βέρμπιτς με Ιωνικό – To παλεύει ο Σένκεφελντ!

Previous article

Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο του Σένκεφελντ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.