0

Στο τελευταίο πέναλτι, αυτό που έκανε ξανά την Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια, ο Μέσι ζήτησε την βοήθεια του Μαραντόνα

Για πολλούς ο καλύτερος τελικός Μουντιάλ όλων των εποχών. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές και… εκρήξεις συναισθημάτων, η Αργεντινή έγινε και πάλι παγκόσμιο πρωταθλήτρια μετά από 36 χρόνια. Ο Λιονέλ Μέσι με τον τίτλο αυτό… τερμάτισε το ποδόσφαιρο. Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να του πει τίποτα.

Η Αλμπισελέστε προηγήθηκε με 2-0 και μέχρι το 80′ έμοιαζε να… πατάει μόνη της στο γήπεδο. Ο φανταστικός όμως Κίλιαν Εμπαπέ με 2 γκολ σε 97 δευτερόλεπτα έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί 1ος… μίλησε ο Λιονέλ Μέσι που με το 2ο προσωπικό του γκολ στον τελικό έκανε το 3-2.

Ούτε όμως τότε ο Εμπαπέ είχε… πει την τελευταία του λέξη. Ο 24χρονος Γάλλος με το 2ο εύστοχο πέναλτι του πραγματοποίησε χατ τρικ, διαμόρφωσε το 3-3 και οι 2 ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί “μίλησε” ξανά η τρέλα του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Νίκησε τον Κομάν, έπειτα ο Τσουαμενί έστειλε την δική του εκτέλεση άουτ. Την ίδια ώρα ο Μέσι και η παρέα του είχαν ευστοχήσει σε όλες τις προσπάθειες τους.

Η στιγμή για το μεγαλύτερο πέναλτι είχε πια φτάσει. Ο Γκονσάλο Μοντιέλ απέναντι από τον Λιορίς. Αν στείλει την μπάλα στα δίχτυα η Αλμπισελέστε είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Εκείνη την στιγμή, ο Λιονέλ Μέσι μας προσέφερε μια ανατριχιαστική στιγμή. Λίγα δευτερόλεπτα πριν πάρει φόρα ο Μοντιέλ, ο Αργεντινός superstar κοιτάζει τον ουρανό και κάνει… επίκληση στον Θεό Ντιέγκο Μαραντόνα: «Πάμε Ντιέγκο, από τον ουρανό».

Ο Γκονσάλο Μοντιέλ δεν γινόταν να το χάσει. Ο αμυντικός της Αργεντινής έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά του Λιορίς, ο Γάλλος τερματοφύλακας έπεσε στα αριστερά του, η… στρογγυλή θεά κατέληξε στα δίχτυα και η Τρικολόρ έχασε για 2η φορά τελικό Μουντιάλ στην διαδικασία των πέναλτι.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο με την επίκληση του Μέσι στον Μαραντόνα λίγες στιγμές πριν γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής:

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Νικολογιάννης: «Πολύ δύσκολο το ματς με Ιωνικό – Πάει με σωστή νοοτροπία ο Παναθηναϊκός»

Previous article

Aποθέωση για Παλάσιος από τους φίλους του Παναθηναϊκού: “Aν έπαιζες εσύ η Αργεντινή θα το σήκωνε πιο εύκολα”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.